Autor Wątek: marcing - kolekcja  (Przeczytany 59114 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcing

Odp: marcing - kolekcja
« Odpowiedź #75 dnia: Cz, 03 Grudzień 2020, 17:47:46 »
Ilustracja będąca połączeniem Wykolejeńca z Liskiem i Dzikiem chodziła za mną już od jakiegoś czasu. Na MFK 2019 podszedłem po wrys do Wykolejeńca, ale mój pomysł na rysunek był zbyt pracochłonny na warunki festiwalowe, a drugiego nie miałem i dostałem portret kobiety-gumy. Drugi pomysł przyszedł mi do głowy, jak wychodziłem ze strefy - bohater Wykolejeńca jadący pociągiem i patrzący przez okno (w komiksie jest kilka takich kadrów) na wzgórze z drzewem, przy którym siedzą Lisek i Dzik. Ostatecznie powstała inna ilustracja, ale wyszła bardzo fajnie :)

Z Małym Księciem było małe nieporozumienie - zależało mi na ilustracji do konkretnej sytuacji z książki, kiedy główny bohater spotyka na Ziemi lisa. Najpierw powstała jednak ilustracja będąca bardziej swobodnym nawiązaniem do treści, z lisem wyłaniającym się z rozgwieżdżonego nieba, którą oczywiście też wziąłem :) Ilustracja z postaciami siedzącymi na łące powstała jako druga i to w dwóch wariantach, drugi wygląda tak:

Wybrałem wersję ciemniejszą, ale ostatecznie i tak dostałem obie :) Drugi wariant będzie prawdopodobnie na prezent, jeżeli będę w stanie się z nim rozstać.
« Ostatnia zmiana: Cz, 03 Grudzień 2020, 18:20:20 wysłana przez marcing »

Offline fragga

« Odpowiedź #76 dnia: Nd, 20 Grudzień 2020, 12:32:22 »
Rewelacja!

Offline 79ers

« Odpowiedź #77 dnia: Nd, 20 Grudzień 2020, 20:07:05 »
Piękny obrazek  ;D. Przez chwilę myślałem, że z białych kwiatków jest jakiś napis  ;)

Offline marcing

« Odpowiedź #78 dnia: Śr, 30 Grudzień 2020, 20:30:12 »
Vogońska Flota Budowlana od Łukasza Kowalczuka - nie musiałem się długo zastanawiać kto powinien to narysować :)

Offline marcing

« Odpowiedź #79 dnia: Śr, 03 Luty 2021, 22:39:32 »
"Anubis. Thin Places" Joanny Karpowicz - egzemplarz 6/10 z dodatkowym printem. Na zdjęciu tego akurat nie widać, ale print na mocno błyszczącym papierze, dla mnie lepszy byłby matowy. Sam album wyszedł świetnie.

I jeden z reprodukowanych w środku obrazów - Anubis z dziwnym rowerem. Czyli tak naprawdę niezbyt udanym rowerem, ale jak wiadomo rower nie tak łatwo narysować ;)

Offline kenji

« Odpowiedź #80 dnia: Pt, 05 Luty 2021, 11:26:30 »
ja posiadam wersje 9/10:)

tak , zgadzam się - print jest zrobiony na mocno świecącym papierze , a chyba lepiej prezentowałby się w macie.
i szkoda że nie posiada podpisu autorki wraz z numeracją.

Offline marcing

« Odpowiedź #81 dnia: Śr, 17 Luty 2021, 22:45:08 »
Kilka fajnych zdobyczy z ostatnich dwóch tygodni :)

- Ostatnie drzewo w wersji limitowanej. Dorzuciłem jeszcze trochę pesos w zamian za ilustrację od Grzegorza Pawlaka i poprosiłem o portret Shodan.

- Od Grześka Pawlaka jeszcze Noirtober 2019 z wrysem

- Rodacy 3 z aukcji PSK dla WOŚP

- Komisarz Ueberschaer 1 podpisany przez scenarzystę, ze szkicem jednej z plansz

- Zamówienie ze sklepiku zinowego Kasi Kamieniarz

Offline marcing

« Odpowiedź #82 dnia: Cz, 11 Marzec 2021, 14:11:43 »
Zamówiona u Macieja Sieńczyka ilustracja do "Wykładu profesora Mmaa" Stefana Themersona. Format A3, tusz i kredki pastelowe na brystolu.

Offline sgor

« Odpowiedź #83 dnia: Cz, 11 Marzec 2021, 20:48:51 »
@marcing

Rewelacja, świetna praca. Sieńczyk ostatnio jest w dobrej formie :)
(Nie wiem dlaczego, ale nie można dać „kciuka w górę” w Twoim wątku - o, już można :) ).
« Ostatnia zmiana: Cz, 11 Marzec 2021, 21:28:56 wysłana przez sgor »

Offline marcing

« Odpowiedź #84 dnia: Cz, 11 Marzec 2021, 21:14:34 »
I do tego tempo ekspresowe - od pierwszego maila do dostarczenia przesyłki przez kuriera minęło 10 dni, w tym czas na skończenie jakiegoś poprzedniego zlecenia i przeczytanie (pewnie fragmentów) Themersona :)

Offline marcing

« Odpowiedź #85 dnia: Pt, 09 Kwiecień 2021, 22:32:48 »
Kilka prac od Edyty Bystroń

- Na koniec wszystko spłonie

Bardzo fajna "patchworkowa" plansza "Mamy awarię"

Końcowa sekwencja komiksu

- Zebranie obowiązkowe

- Zamówiona ilustracja do powieści Michaela Ende "Momo"

Offline marcing

« Odpowiedź #86 dnia: Pn, 19 Kwiecień 2021, 14:25:02 »
Kilka lat czekania i wreszcie jest :) Fastnachtspiel i sporo fajnych dodatków (a i tak nie wziąłem wszystkich).

Oryginalny rysunek karty tarota (Tobiasz przeklęty) i kadr-niespodzianka:

Offline turucorp

« Odpowiedź #87 dnia: Pn, 19 Kwiecień 2021, 14:55:58 »
Odrazu wyjaśniam (zapewne nie ostatni raz), te pożółkłe ślady na oryginałach to efekt składowania rysunków jeden na drugim, jeden ze składników „tuszu” z markerów i pisaków przenika przez papier i zostawia taki „cień”  :-[
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline marcing

« Odpowiedź #88 dnia: Pn, 19 Kwiecień 2021, 15:28:57 »
Bez obaw, ja nie będę składał reklamacji ;)
« Ostatnia zmiana: Pn, 19 Kwiecień 2021, 15:31:12 wysłana przez marcing »

Offline turucorp

« Odpowiedź #89 dnia: Pn, 19 Kwiecień 2021, 15:53:04 »
Uffff...  ;)
BTW wrysy są zrobione kredką, nie powinno się z nimi nic dziać.
Miłej lektury.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.