Autor Wątek: marcing - kolekcja  (Przeczytany 36731 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jaszczu

Odp: marcing - kolekcja
« Odpowiedź #195 dnia: Wt, 30 Maj 2023, 23:02:26 »
Świetne rzeczy jak zawsze!

Offline marcing

« Odpowiedź #196 dnia: Wt, 05 Wrzesień 2023, 18:58:24 »
Nie miałem ostatnio czasu wrzucać żadnych update'ów kolekcji, więc trochę się nazbierało :)

- Artbook Simona Hanselmann z The Mansion Press. Szarpnąłem się na edycję limitowaną z printem, certyfikatem z podpisem Hanselmanna, oprawą z płóciennym grzbietem i większą liczbą stron.

- Nowy komiks Jesse Jacobsa z Hollow Press

z oryginalną planszą (format trochę mniejszy niż A3)

- "Sunday 5-6-7-X" Oliviera Schrauwena z Coloramy. To już ostatni tom, więc może jakieś wydawnictwo zrobi wydanie zbiorcze.

- "Die Strandloper" Daniela Hugo. Urlopowy zakup w berlińskim "All the Problems in the World". Komiks niemy, główna bohaterka znajduje na plaży figurkę i pod wpływem wizji wyrusza w oniryczną podróż. 100 stron świetnych rysunków, druk riso. Chyba pierwszy komiks wydany w RPA jaki zdarzyło mi się kupić.

- Brakujący mi drugi zeszyt "Once Upon a Time in Tijuana" + kilka innych komiksów Charlesa Glaubitza

- "Dead Time Data" 1-4 Andy'ego Leuenbergera. Krótkie komiksy o życiu w przyszłości opanowanej przez technologię virtual reality. Pierwsze trzy bez tekstu i przy pierwszej, dość szybkiej lekturze, ciężko było mi skleić o co w nich chodzi. Czwarty, z tekstem, znacznie przystępniejszy. We wszystkich bardzo dobrze siadły mi jednak rysunki :)

- Horrory narysowane przez Erikę Price. Disorder w pełni autorski, Ursula do scenariusza Lane Yates.

- Trochę nowych rzeczy z Decadence Comics

- i z kuš! komikss (na stronie wydawcy widzę już kilka kolejnych do zamówienia :) )

- "Cosmic Slop #3" od Jordana Barry-Browne

- Dwa komiksy Davida Enosa - pierwszy o Batmanie, który zgubił się w lesie rozwiązując sprawę zaginięcia własnej żony (i znalazł zwłoki Kapitana Ameryki). Drugi o samotnej wampirzycy, ale poza tym to nie bardzo wiem o czym - czytanie późno w nocy komiksu, gdzie duża część akcji dzieje we śnie, a całość jest być może jeszcze innym snem było dość ciekawym doświadczeniem, ale będę musiał jeszcze powtórzyć lekturę w stanie większej przytomności ;)

- Z fajnych bootlegów Batmana jeszcze kupiony już jakiś czas temu "Moustache" Ryana Alvesa. Komiks zainspirowany zdaje się jednym z kadrów z pierwszych stron "Powrotu Mrocznego Rycerza", gdzie Alfred pyta "Master Bruce. Whatever happened to your moustache?". W komiksie Ryana Alvesa Batman postanawia zapuścić wąsy jako dodatkowy kamuflaż.
Format gazetowy, papier też gazetowy, fajne rozkładówki 68x52 cm z Batmanem z wąsami.

- Dwa komiksy z Deadcrow - "Miasma Myopia #1" Floyda Tangemana i "Crux" Virgila Warrena

- "Next #1" i "Boring Ass Autobio Trash" od Heather Loase

- Morgan Vogel, John Vasquez Mejias, Antoine Cosse, Jasper Jubenvill, Rodger Binyone, Nate Garcia

Trochę zeszytówek z zamówień z Atomu i Azylu

- Xino 1-2 (trzeci numer w drodze) - antologie krótkich komiksów SF. Nic specjalnie odkrywczego, ale w większej części czytało mi się bardzo dobrze. Kilka razy miałem mocne skojarzenia z opowiadaniami Philipa Dicka.

- "Miss Truesdale and the Fall of Hyperborea" 1-3 Mignoli i Lonergana. Scenariusz całkiem spoko, chociaż ciągle mam wrażenie, że fabuła dopiero się rozkręca, więc ciekaw jestem jak się wszytko zepnie w ostatnim, czwartym zeszycie. Kupione jednak główne dla rysunków Lonergana. Nie jest to jego najciekawsza rysunkowo rzecz, ale pewnie wynika to trochę z ograniczeń rysowania do cudzego scenariusza.
Irytująco duża liczba reklam innych komiksów Dark Horse w każdym zeszycie - bez nich całość spokojnie zamknęłaby się właśnie w trzech zeszytach i pewnie jeszcze zostałoby trochę miejsca.

- "PeePee-PooPoo" #69 i #420 Caroline Cash

- "Don't Spit in the Wind" 1-4 Stefano Cardoselliego. Fabuła niespecjalnie mnie wciągnęła, ale kupiłem głównie dla fajnych rysunków (Cardoselli) i kolorów (Dan Lee).

- "Santos Sisters" 1-4 od Fake i Grega Petre. Krótkie komiksy, trochę parodia super-hero, ale chyba też Archie Comics. Humor momentami sitkomowy, ale czyta się fajnie (w każdym razie pierwszy zeszyt, reszta jeszcze czeka na swoją kolej).

Trochę polskich zinów, głównie z wrocławskiego KLINa, gdzie miałem akurat tyle czasu, żeby szybko obejść stoiska.

- Agata Chudzik

- Agnieszka Grzegorczyk

- Radosław Klasa

- Justyna Przystawska

- Seweryn Jamrógiewicz

I dwa długo przeze mnie poszukiwane komiksy z wydawnictwa Bazgrolle. Kilka razy pytałem o nie Fila i w końcu udało się zorganizować mały dodruk na żądanie :)

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #197 dnia: Wt, 05 Wrzesień 2023, 19:25:18 »
Jak zwykle opad szczeny kiedy pokazujesz swoje nabytki!

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #198 dnia: Wt, 05 Wrzesień 2023, 20:47:27 »
Mam nadzieję, że nasi Wydawcy przeglądają ten wątek i coś wybiorą ;D Kolejny kapitalny przegląd rynku  ;)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #199 dnia: Wt, 05 Wrzesień 2023, 20:50:22 »
Tak, najlepszy temat z tego działu. I też bym bardzo chciał, żeby więcej takich rzeczy było u nas wydawanych. Z założenia nie kupuję zagranicznych wydań i jedyne momenty kiedy mam chęć tę zasadę złamać występują u mnie właśnie podczas przeglądania tego tematu.

Offline marcing

« Odpowiedź #200 dnia: Wt, 05 Wrzesień 2023, 22:46:23 »
Kolejny kapitalny przegląd rynku  ;)

Dzięki, ale też bez przesady - to są zakupy z kilku miesięcy, jakaś część tego co mnie zainteresowało i na co mogłem sobie pozwolić i może jakiś promil fajnych rzeczy, które się w tym czasie ukazały. Do przeglądu rynku bardzo daleko ;)

I też bym bardzo chciał, żeby więcej takich rzeczy było u nas wydawanych.

W sumie sporo fajnych rzeczy u nas wychodzi, ale też część komiksów, które kupuję i tutaj wrzucam to zagraniczny niezal i autorzy, którzy nawet u siebie nie bardzo mają co liczyć na wydania z szerszą dystrybucją, więc trudno żeby byli wydawani u nas. Na szczęście jest też polski niezal :)

Offline marcing

« Odpowiedź #201 dnia: Cz, 12 Październik 2023, 18:54:55 »
Przywiezione z Łodzi :)

Zakupy i odbiory. Pewnie byłyby jeszcze większe, gdyby nie to, że zarówno w sobotę jak i w niedzielę skończyła mi się gotówka. Masa fajnych zinów na stoiskach.

(amazing girl tak amazing że jest na dwóch zdjęciach ;) )

Dedykacje i wrysy. W sobotę byłem chwilę po 9 i nawet stanąłem w kolejce po numerki, ale była to strata czasu - przedłużająca się ceremonia otwierania okienka, a potem samo tempo wydawania numerków spowodowały, że zrezygnowałem po jakichś 40 minutach. Dzięki Szekakowi zaliczyłem jednak strefę i mam z niej jeden wrys, wszystkie pozostałe ze stoisk. I większość od polskich autorów - podczas tej edycji wyjątkowo nie po drodze było mi z zagranicznymi gośćmi.

Igor Barańko

Paweł Gierczak (wrys zamówiony wcześniej)

Jakub Martewicz

Tomasz Leśniak i Rafał Skarżycki

Thomas Kast

Ottoich

Andrzej Nowakowski

Adam Rusek

Paweł Ciołkiewicz

Tomasz Tomaszewski

Piotr Kasiński i Robert Trojanowski

Krzysztof Ostrowski

Sławomir Zajączkowski i Krzysztof Wyrzykowski

Dominik Szcześniak, Grzegorz Pawlak, Marcin Rustecki, Rafał Trejnis

Marianna Strychowska

Anna Krztoń

Falauke

Xulm

Adam Święcki

Łukasz Wnuczek

Maciej Pałka

Jacek Świdziński

Tomxyz i Maciej Jasiński

Tomasz Niewiadomski i Grzegorz Janusz

Mikołaj Ratka i Daniel Gizicki

Marek Lachowicz

Paweł Paradowski

Ojciec Rene

Marcin Miedziński

Al Goyo

Karol Porzycki

Ewelina Rynkiewicz

Piotr Nowacki

i Grzegorz Rosiński na miarę moich kolejkowych możliwości :)

Grzegorza Rosińskiego poprosiłem jeszcze o podpis w środku "Człowieka za burtą". Zamiast samego podpisu mam najszybszy i najbardziej minimalistyczny blank w swojej kolekcji. Oczywiście bardzo cieszy :)

Na festiwalu odebrałem jeszcze 3 blanki. Pierwszy od Karola Patoły

drugi i trzeci od Anny Karoliny Kaczmarczyk

z fajnym fore-edge paintingiem :)

I jeszcze kilka oryginalnych rysunków.

Dwa okolicznościowe rysunki ("25 lat w komiksie") od Dominika Szcześniaka

Szkice do kupionych kilka lat temu plansz z komiksu "Weź się w garść"

Plansza i szkic z nowego komiksu Falauke

Ilustracja z nowego wydania "Strange Places" Macieja Pałki

I plansza z krótkiego komiksu Małgorzaty Wowczak, który nie zdążył się wydrukować na MFKiG.

« Ostatnia zmiana: Cz, 12 Październik 2023, 19:04:12 wysłana przez marcing »

Offline Warpath

« Odpowiedź #202 dnia: Cz, 12 Październik 2023, 18:58:59 »
O panie, ale wrysów się nachapałeś : )

Offline marcing

« Odpowiedź #203 dnia: Cz, 12 Październik 2023, 19:05:27 »
Łaziłem całe dwa dni z pełnym plecakiem i dwiema torbami przewieszonymi przez ramię. Pod koniec plecy zaczęły już trochę trzeszczeć ;)

Offline Midar

« Odpowiedź #204 dnia: Cz, 12 Październik 2023, 20:27:43 »
Wszyscy w kolejkonie opowiadali o tym blanku od Rosińskiego. Teraz nareszcie wiem kto go ma😀.

Offline Leyek

« Odpowiedź #205 dnia: Cz, 12 Październik 2023, 20:45:55 »
Heh widziałem jak pokazywałeś tego blanka Rosińskiego koło stoiska Timofa, widziałem ten wrys Barańki z "trójpostacią" i jak Pawlak rysował tą kobitkę z macką za plecami, a za nic nie mogę sobie przypomnieć jak wyglądałeś ;)

Widzę, że plansze braliśmy podobne ;) też zakupiłem od Falauke i G. Wowczak, a dodatkowo jeszcze od Tomxyza z nowej Muchy i Rusteckiego z Pętli 2.

Offline marcing

« Odpowiedź #206 dnia: Cz, 12 Październik 2023, 21:31:00 »
Wszyscy w kolejkonie opowiadali o tym blanku od Rosińskiego. Teraz nareszcie wiem kto go ma😀.

Był jeszcze przynajmniej jeden blank z wcześniejszej sesji w EC1, na którym Rosiński narysował łódź wikingów. Widziałem tylko zdjęcie z telefonu.

za nic nie mogę sobie przypomnieć jak wyglądałeś ;)

Mam chyba taki niewyróżniający się wygląd i łatwo ginę w tłumie ;)

Offline marcing

« Odpowiedź #207 dnia: Nd, 29 Październik 2023, 19:39:21 »
Przywiezione z Gliwic :)

Komiksy, ziny, pocztówki. Zakupy raczej skromne, ale udało się uzupełnić kilka rzeczy, które przegapiłem albo na które zabrakło mi kasy w Łodzi.

Oryginalne prace od Marka Turka, Wojciecha Malarta, Wojtka Zielińskiego i Roberta Sienickiego.

Wrysy i dedykacje.

Rafał Szłapa

Wojciech Stefaniec

Tomasz Kontny i Marek Turek (i wcześniejsze wrysy Grzegorza Pawlaka i Wojciecha Stefańca)

Marek Turek (Międzyczas)

Wojtek "WU" Zieliński (Sowiet Zombi)

Paweł Garwol (Odwiedziny)

Fil (Pomściciele)

Robert Sienicki (Sklepik z robotami)

Kasia Mazur

Ottoich

Mateusz Michnowicz

Wojciech Malart

Offline marcing

« Odpowiedź #208 dnia: Wt, 31 Październik 2023, 16:07:05 »
Dzisiejsza przesyłka od Łukasza Ryłko :)

Terra Incognita Intuitio z całostronicowym wrysem

Plansza + szkic z komiksu (A3) i dodatkowa ilustracja (A4)

I kupiona już poza zbiórką wspieram.to plansza z komiksu Śmiercionośni / Retro