Autor Wątek: Makulatura Rabiesa  (Przeczytany 6932 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bender

• Gość
Odp: Makulatura Rabiesa
« Odpowiedź #15 dnia: So, 09 Lipiec 2022, 21:03:53 »
Mocny zestaw 💪

Offline Rabies

« Odpowiedź #16 dnia: So, 09 Lipiec 2022, 21:44:39 »
Dzięki, robię co mogę  8)

Offline Rabies

« Odpowiedź #17 dnia: Wt, 27 Grudzień 2022, 21:15:01 »

Ostatnia wrzuta w tym roku.
Tytuły dobrze przez Was znane i w większości lubiane.
 Zajebongo, że Donżon doleciał w stanie tip top. W przypadku niefoliowanych wydań z obwolutą po otwarciu paki bywa różnie. Pierwszego Donżona musiałem reklamować.
Fajnie, że Relax dalej leci z Cazą i Andreasem. Prosimy o więcej!
A w ogóle, to paczę się na te dwa  zdjęcia i kierwa, same zajebiste komiksy nazamawiałem :)

Offline Death

« Odpowiedź #18 dnia: Wt, 27 Grudzień 2022, 23:05:41 »
Praktycznie same sztosy. :)
Andreas i Caza Andreasem i Cazą. Ale przeczytaj Zgredów.

Offline Rabies

« Odpowiedź #19 dnia: Śr, 28 Grudzień 2022, 07:26:55 »
Zgredy obowiązkowo, już przy pobieżnym kartkowaniu wiedziałem, że to jest sztosiwo. 
« Ostatnia zmiana: Śr, 28 Grudzień 2022, 07:28:30 wysłana przez Rabies »

Offline Rabies

« Odpowiedź #20 dnia: Śr, 14 Luty 2024, 21:17:23 »

Bill Sienkiewicz z Azylu Komiksu, opisany jako powystawowy, stan dostateczny. A dostałem nóweczke bez folii. Jak był na wystawce, to chyba nikt go nie przeglądał:)
Reszta z Gildii

Offline Rabies

« Odpowiedź #21 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 20:22:38 »
Dzisiaj doleciał Urm Szalony, wczoraj Mohikanin. Złoto! Reszta (tak samo bardzo dobra) z ostatnich kilkunastu miesięcy. Ostra selekcja. Nie ma zmiłuj.

Offline Leyek

« Odpowiedź #22 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 23:13:11 »
Widzę, że tak jak i u mnie przez sito selekcji przeszła u Ciebie Czwarta siła :) Przeczytałem na razie pierwszy album wchodzący w skład tego tomu i na więcej nie mam na razie (czwartej) siły ;)

CE czytaj jak najszybciej, tam to siłą trzeba odrywać od lektury :)

Offline Pabloff

« Odpowiedź #23 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 01:00:48 »
Propsy za Nicolasa Presla! Mam wrażenie, że to twórca nieszczególnie u nas ceniony. Boska kolonia jest świetna. Ogrody Babilonu wciąż przede mną (narobiłem sobie trochę zaległości, jeśli chodzi o dokonania Francuza) – rozumiem, że warto? ;)

Offline Rabies

« Odpowiedź #24 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 07:54:20 »
U mnie proces od kupna, przez rozfoliowanie do przeczytania trochę trwa. Jak widać Ogrody na razie mają za sobą pierwsza fazę.
Fajne, że jest w czym wybierać i nasz rynek komiksowy jest dość prężny. Szkoda, że filmowy dogorywa.

Offline Pabloff

« Odpowiedź #25 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 12:12:32 »
U mnie proces od kupna, przez rozfoliowanie do przeczytania trochę trwa. Jak widać Ogrody na razie mają za sobą pierwsza fazę.

Jasna sprawa. Mam podobnie. Nie miałem pewności, na ile aktualny jest stan ze zdjęcia (trochę zmylił mnie dopisek w nawiasie). W każdym razie będę ciekaw opinii :) (zdaje się, że na forum o tym komiksie pisali tylko Sędzia [pozytywnie] i herman [z rozczarowaniem]).

Online bfg

« Odpowiedź #26 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 13:14:44 »
Zapoznałem się ze wszystkimi komiksami Presla co wydał u nas w Polsce Lokator. Najbardziej mi się podobał Syn swojego ojca (możliwe, że gdyby nie ten komiks, to nie byłoby mnie na tym forum teraz, dla mnie to był podobny kaliber jak obejrzenie Człowieka Słonia). Wysoko też oceniam Boska kolonia, Priap. Fajna też jest Fabryka. Z kolorowych jego dzieł podobał mi się Orientalizm. Natomiast Ogrody Babilonu i Szczęśliwi którzy... nie podobały mi się aż tak bardzo jak poprzednie wymienione. Mało z nich już pamiętam, mimo, że czytałem je później niż tamte. Ale ogólnie warto wg mnie zapoznać się z jakimkolwiek dziełem tego autora bo są to interesujące pozycje dające do myślenia, oddziaływujące emocjonalnie i wizualnie jest super. Kiedyś chcę jeszcze do nich wrócić.

Offline Pabloff

« Odpowiedź #27 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 16:54:10 »
bfg, dzięki za ten wpis.

Jeśli chodzi o Presla, to moim faworytem jest Boska kolonia (to ogólnie jeden z moich ulubionych komiksów), ale Syn swojego ojca ustępuje jej nieznacznie. Wysoko cenię także Fabrykę (swoją drogą, wylicytowałem ją kiedyś – nową, w folii – bodaj za 11-12 zł). Ze znanych mi tytułów tego autora najmniej do gustu przypadł mi Priap, ale koniec końców i jego oceniam na plus. Pozostałe komiksy, póki co, przede mną (w latach 2020-23 miałem poważny kryzys czytelniczy, wręcz niemal całkowity zastój) – i są to zaległości, które na pewno będę chciał nadrobić... Zgodzę się z Tobą, że Presl to twórca, któremu warto dać przynajmniej szansę, bo jego prace można zaliczyć do nietuzinkowych i intrygujących.