Autor Wątek: Lyricstof - kolekcja  (Przeczytany 29363 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Chmurny

Odp: Lyricstof - kolekcja
« Odpowiedź #90 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 18:14:27 »
Zupełnie tego nie pamiętam (ani jednego ani drugiego ???). Może to miał być jakiś śmieszek heheszek wynikający z kontekstu rozmowy. Oczywiście jeżeli, któryś z Was poczuł się dotknięty, to przepraszam :)

Tego to się nie spodziewałem, tracę resztki wiary w młodsze generacje. Widać dziś wszystko ułuda i poza :)
Pewnie złowrogi, wyborczy czas nadchodzi, dowcip zamiera w narodzie.
(był z nami jeszcze Death - najlepiej zorientowany człowiek w dowolnej przestrzeni miejskiej)

Młody człowieku :P zrób dobry uczynek i zlicz kolekcję Lyricstofa, bo tenże, jako przedstawiciel starszego pokolenia, operuje z dokładnością do dziesiątek.
Chwilowy zanik fantazji pójdzie w zapomnienie i tylko samotny forumowy wpis pozostanie ::)
(i jakieś ciekawostki i fotki z Krakowa macie prokurować na żywo będąc tam takim składem)

Świetne zbiory, Lyricstof, powodzenia i podwojenia!

Offline Death

« Odpowiedź #91 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 18:18:45 »
Wbijaj na Kraków za 2 tygodnie, to się będziemy orientować w tamtejszej przestrzeni miejskiej. :)

Offline CUJO

« Odpowiedź #92 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 18:20:39 »
Ja mam identyczny folder (zawarty blok również) jak Lyricstof i kupiłem na stronie Poczty Polskiej.

No, to miałeś farta :) Z tego, co orientuję się, w sprzedaży miały być foldery te ze znaczkiem poliwęglanowym, a ze zwykłym nie (podobnie jak foldery z Kajkoszami, z jednym znaczkiem). Widocznie ktoś się pomylił przy pakowaniu. W sumie: zamawiałem 7 sztuk, ale zajrzałem tylko do jednego. Muszę sprawdzić po powrocie do domu :D

Dokup sobie blok za 8 PLN i będziesz miał oba. Ten z poliwęglanu osobno chyba ciężko kupić, ja dokupiłem drugi folder.

Bo ten z poliwęglanu w ogóle jest dostępny chyba tylko w folderach.
A co do dokupienia i przełożenia do folderu, to nie bardzo, bo - poza rodzajem znaczka - różnią się jeszcze opisem :) W jednym jest: "podłoże: poliwęglan - laminat z folii PC", w drugim: "papier: fluorescencyjny". Niby drobiazg, ale jednak... ;)

Offline Midar

« Odpowiedź #93 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 18:55:33 »
A co do dokupienia i przełożenia do folderu, to nie bardzo, bo - poza rodzajem znaczka - różnią się jeszcze opisem :) W jednym jest: "podłoże: poliwęglan - laminat z folii PC", w drugim: "papier: fluorescencyjny". Niby drobiazg, ale jednak... ;)
Miałem na myśli, że można dokupić blok na papierze i mieć go „luzem”, bez przekładania. W drugą stronę jest gorzej, bo jak masz folder ze znaczkiem papierowym, to żeby mieć na poliwęglanie trzeba kupić kolejny folder.
Dwie wersje, to chyba ważne są dla filatelistów, komiksiarzom pewnie starczy jedna😀.

Lyricstof, sorry za „śmiecenie” w Twoim temacie.
« Ostatnia zmiana: Pn, 13 Marzec 2023, 18:58:09 wysłana przez Midar »

Offline CUJO

« Odpowiedź #94 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 19:30:27 »
Miałem na myśli, że można dokupić blok na papierze i mieć go „luzem”, bez przekładania. W drugą stronę jest gorzej, bo jak masz folder ze znaczkiem papierowym, to żeby mieć na poliwęglanie trzeba kupić kolejny folder.
Dwie wersje, to chyba ważne są dla filatelistów, komiksiarzom pewnie starczy jedna😀.

A to już dawno mam: stemplowane, czyste, koperty... Filatelistą nie jestem, ale nie mogłem się oprzeć 😁
PS. @Midar sprawdziłem foldery w domu, same poliwęglany, nie mogłem fuksa.
PS 2. Lirycstof, dołączam do przeprosin i już kończę temat znaczków 🙂
« Ostatnia zmiana: Pn, 13 Marzec 2023, 19:36:19 wysłana przez CUJO »

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #95 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 23:57:02 »
Młody człowieku :P zrób dobry uczynek i zlicz kolekcję Lyricstofa, bo tenże, jako przedstawiciel starszego pokolenia, operuje z dokładnością do dziesiątek.
Tego się nie da zrobić. Na pewno nie na podstawie ostatnich zdjęć, ale już w zestawieniu ze zdjęciami w wątku blanki wynik mógłby być zbliżony do rzeczywistego.  ;D
Świetne zbiory, Lyricstof, powodzenia i podwojenia!
Pierwsza część zdania = dziękuję, druga część zdania = mam nadzieję, że nie.  :P

A to już dawno mam: stemplowane, czyste, koperty... Filatelistą nie jestem, ale nie mogłem się oprzeć 😁
PS. @Midar sprawdziłem foldery w domu, same poliwęglany, nie mogłem fuksa.
PS 2. Lirycstof, dołączam do przeprosin i już kończę temat znaczków 🙂

Panowie miło mi było Was gościć w tym temacie, tym bardziej, że czegoś nowego się dowiedziałem odnośnie tych folderów, ale na ten drugi chyba się nie skuszę.   :D
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Online Rodrigues

« Odpowiedź #96 dnia: Wt, 14 Marzec 2023, 09:00:35 »
Tego się nie da zrobić. Na pewno nie na podstawie ostatnich zdjęć, ale już w zestawieniu ze zdjęciami w wątku blanki wynik mógłby być zbliżony do rzeczywistego.  ;DPierwsza część zdania = dziękuję, druga część zdania = mam nadzieję, że nie.  :P

Właśnie Chmurny... On tam pokitrał po szafach, połowę wydał rysownikom i czeka na zwrot. Ja bym obstawiał coś koło 120, z czego tutaj zaprezentował tylko najlepsze. No i ten na siłę (żeby tylko równo w rządkach wyszło) dołożony Street Fighter...  ;D

Panowie miło mi było Was gościć w tym temacie, tym bardziej, że czegoś nowego się dowiedziałem odnośnie tych folderów, ale na ten drugi chyba się nie skuszę.   :D

Ale to Ty masz drugi. My mamy pierwszy ???.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #97 dnia: Wt, 14 Marzec 2023, 10:23:39 »
Właśnie Chmurny... On tam pokitrał po szafach, połowę wydał rysownikom i czeka na zwrot. Ja bym obstawiał coś koło 120, z czego tutaj zaprezentował tylko najlepsze. No i ten na siłę (żeby tylko równo w rządkach wyszło) dołożony Street Fighter...  ;D
Wróżbita Rodri ? ? ? Nie zazdrość, też sobie kiedyś tyle uzbierasz.  ;)
Ale to Ty masz drugi. My mamy pierwszy ???.
A tutaj się znowu mylisz.  ;D

No to jeszcze dorzucę trochę wydań włoskich, które posiadam. Z ciekawostek zbiorczy Tex kupiony w księgarni w Mediolanie. A Blasta kupiłem, aby porównać wydania, co też miało miejsce podczas jednego z sympatycznych spotkań z kolegą z forum.  :) Bardzo ciekawe są wydania Julii w twardej oprawie. Julia & Myrna to zbiorcze wydanie dwóch naszych pierwszych odcinków od Tore. Natomiast "Sognare, forse morire" jeden z większych formatów w jakich była wydana Julia.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #98 dnia: Śr, 15 Marzec 2023, 15:42:09 »
Świetny efekt daje malowanie brzegów kart Blasta. Szkoda, że Mandioca się nie zdecydowała.

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #99 dnia: Śr, 15 Marzec 2023, 16:44:27 »
Zgadzam się, mała rzecz, a daje niezły efekt. I tak się zastanawiam, czy coś takiego było zastosowane w jakimś komiksie u nas? Jakieś złote brzegi mi się kojarzą, ale to chyba nie w komiksie.  ;)
Wklejka też inna, bardziej pasująca do okładki.  8) Ale ogólnie podobna jakość wydania.

Spoiler: PokażUkryj

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #100 dnia: Śr, 15 Marzec 2023, 16:58:37 »
Klaus miał złocone brzegi.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: Śr, 15 Marzec 2023, 16:59:48 »
Te rocznicowe Alieny i Predatory od Screamu miały brzegi w różnych kolorach.

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #102 dnia: Śr, 15 Marzec 2023, 17:05:40 »
Te rocznicowe Alieny i Predatory od Screamu miały brzegi w różnych kolorach.

Klaus miał złocone brzegi.

Oczywiście, że tak. Przecież.  8)

Offline hansior

« Odpowiedź #103 dnia: Śr, 15 Marzec 2023, 18:26:21 »
Zgadzam się, mała rzecz, a daje niezły efekt. I tak się zastanawiam, czy coś takiego było zastosowane w jakimś komiksie u nas?

Pan Żarówka jest tak wydany. Okładka ma swój specyficzny styl łączący się z malowaniem grzbietu stron na czarno. Szkoda tylko, że malowanie zaczyna się powoli ścierać - szczególnie na dole. No, ale komiks ma już prawie pięć lat.

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #104 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 11:26:29 »
W związku z zamówieniem blankowym, niejako przy okazji dedykacja i rysograf od autora.

Do tego szkice, próby, rysunki, pomysły do blanka Batman/Spawn. Wszystko wykonane przez Michała Araszewicza.