Autor Wątek: Lyricstof - kolekcja  (Przeczytany 29363 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lyricstof

Odp: Lyricstof - kolekcja
« Odpowiedź #75 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 17:36:52 »
No i po MFKiG. Trochę wrysów się uzbierało.

Tradycyjne dziękuję wszystkim rysownikom.
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #76 dnia: Nd, 23 Październik 2022, 20:26:05 »
A to właśnie ten rysunek.  ;)

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #77 dnia: Nd, 11 Grudzień 2022, 18:37:18 »
Jako, że wczoraj uczestniczyłem w sympatycznej, kameralnej imprezie, czyli Podkarpacki Spotkaniach z Komiksem oto zbiór rysografów. Od Macka Pałki nie brałem, bo wcześniej dostałem dwa. I jeszcze zaległe wrysy od Piotrka, przy okazji zakupu angielskie wersji Dzieci Stwórcy i Bee. Kolejność przypadkowa.  ;)

Oprócz zapowiedzianych twórców byli: Graphos z premierowym Mieszkiem 4, Karol Jesiołkiewicz z Garronem, Mateusz Michnowicz z trailerem Wolfhunta - premiera 2 na KFK w planie. I tyle.  ;D

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #78 dnia: So, 11 Luty 2023, 21:01:41 »
Ostatnio kilka wrysów wpadło.

« Ostatnia zmiana: So, 11 Luty 2023, 21:03:23 wysłana przez Lyricstof »

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #79 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 12:55:17 »
Ostatni zakup z PP, czyli folder wraz ze znaczkiem przedstawiającym Thorgala i Aaricię. Bardzo ładnie wydane.
Kolejna oryginalna plansza w mojej kolekcji, tym razem od Rafała Szłapy z komiksu Prószyński. Odwieczne pieśni.
I jeszcze rysunek od znajomej - kolejna wersja Kriss de Valnor.

Online Rodrigues

« Odpowiedź #80 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 18:36:07 »
Te foldery z Thorgalem są świetne. Dzisiaj odebrałem swoją pakę i jestem bardzo zadowolony. Plansza od Szłapy elegancka. Styl znajomej rozpoznaje. Może kiedyś mnie też ktoś zapozna. Może ten nasz wspólny znajomy od wspomnianej znajomej  ;D ;)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #81 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 21:42:30 »
Te foldery z Thorgalem są świetne. Dzisiaj odebrałem swoją pakę i jestem bardzo zadowolony.
O, ja też, a nawet bardzo.
Plansza od Szłapy elegancka.

Powiem, że wyjątkowo ją polubiłem i już rozmyślam gdzie ją wyeksponować.
Styl znajomej rozpoznaje. Może kiedyś mnie też ktoś zapozna. Może ten nasz wspólny znajomy od wspomnianej znajomej  ;D ;)
Raczej pewne, pozdrawiam.  ;)

No i w tym kolekcjonowaniu blanków, to już będzie trzy lata, dochodzę jak sądzę, do pewnej umownej granicy.  ;D Coś się kończy, coś się zaczyna? Ech... zobaczymy, co będzie dalej.  ???

Takie jeszcze zostały do zarysowania, pewnie coś jeszcze zapodziałem, a "Wilki " zapodziałem, na razie puste. Jeszcze około pięciu w produkcji. I parę nowych, czystych zamówionych w Atomie. Czekam na Batman/Spawn, myślę, że będzie ekstra. I Astro City myślę, że będzie niezły, ale akurat na to, będę sobie pewnie musiał poczekać dłużej.

Offline Chmurny

« Odpowiedź #82 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 15:30:26 »
Może kiedyś mnie też ktoś zapozna. Może ten nasz wspólny znajomy od wspomnianej znajomej  ;D ;)

Ja to Cię, gagatku, będę dłuuugo pamiętał, za Łódź:
"Dobrze się trzymasz, jak na taki wiek" 8)

Ciekawe, czy Lyricstof pamięta kwestię o nim? ;)

Powinienem to pokazać w Blankach, ale że to efekt trunkowej umowy wspomnianej znajomej i Lyrica, to w przedostatnim dniu minionego roku zostałem obdarowany tym poniżej. Pierwszy i jedyny w kolekcji.

Jak widać, nie tylko w Łodzi nie można być bezpiecznym, bo atak został wyprowadzony z własnego domu.
Tytuł roboczy: "ale badzioch to Ci trochę mniejszy zrobiłam"...

Offline CUJO

« Odpowiedź #83 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 16:03:33 »
Ostatni zakup z PP, czyli folder wraz ze znaczkiem przedstawiającym Thorgala i Aaricię. Bardzo ładnie wydane.                                                                                                                 

Mam pytanie: gdzie to kupiłeś? Wiem, że są dwie wersje folderu. Przez stronę sprzedawali tylko ze znaczkiem z poliwęglanu, który wygląda jak cienka karta telefoniczna czy bankomatowa (zaokrąglone rogi), a na Twojej fotce jest normalny znaczek.

Online Rodrigues

« Odpowiedź #84 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 16:35:59 »
Ja to Cię, gagatku, będę dłuuugo pamiętał, za Łódź:
"Dobrze się trzymasz, jak na taki wiek" 8)
Ciekawe, czy Lyricstof pamięta kwestię o nim? ;)

Zupełnie tego nie pamiętam (ani jednego ani drugiego ???). Może to miał być jakiś śmieszek heheszek wynikający z kontekstu rozmowy. Oczywiście jeżeli, któryś z Was poczuł się dotknięty, to przepraszam :)

Skomentowałbym ten komentarz do Czarnej Nefretete, ale się powstrzymam, bo znowu nie będę pamiętał za parę miesięcy :P...
A tak na poważnie, to bardzo fajny blank.

Żeby uniknąć chociaż po części tego ultra offtopu to zapytam:

Lyric, czemu ten "czysty" Street Fighter leży razem z resztą "gotowców"?

EDIT:
Mam pytanie: gdzie to kupiłeś? Wiem, że są dwie wersje folderu. Przez stronę sprzedawali tylko ze znaczkiem z poliwęglanu, który wygląda jak cienka karta telefoniczna czy bankomatowa (zaokrąglone rogi), a na Twojej fotce jest normalny znaczek.
Ciekawe info. Myślałem, że jest wersja tylko z poliwęglanu.
« Ostatnia zmiana: Pn, 13 Marzec 2023, 16:42:46 wysłana przez Rodrigues »

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #85 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 16:46:25 »
@Chmurny - przepiękny ten blank. Super.
Co do Rodiego, pamiętam.

@CUJO - na priv wysłałem namiar.

Spoiler: PokażUkryj
Ale w sumie to nie tajemnica, może jeszcze mają.

@Rodrigues - nie domyśliłeś się, to jest ten blank, którego to ty mi zarysujesz. Po prostu. Zabiorę go na KFK oczywiście.
« Ostatnia zmiana: Pn, 13 Marzec 2023, 16:49:46 wysłana przez Lyricstof »

Offline CUJO

« Odpowiedź #86 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 16:51:33 »
@CUJO - na priv wysłałem namiar.
[spoiler]Ale w sumie to nie tajemnica, może jeszcze mają.

Dzięki za odpowiedź - czyli tak, jak przypuszczałem, nie na poczcie :D Foldery tylko dla wybrańców, którzy mają dojście, podobnie jak foldery z Kajkiem i Kokoszem :)

Offline Midar

« Odpowiedź #87 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 17:33:10 »
Dzięki za odpowiedź - czyli tak, jak przypuszczałem, nie na poczcie :D Foldery tylko dla wybrańców, którzy mają dojście, podobnie jak foldery z Kajkiem i Kokoszem :)
Ja mam identyczny folder (zawarty blok również) jak Lyricstof i kupiłem na stronie Poczty Polskiej.

Online Rodrigues

« Odpowiedź #88 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 17:39:45 »
Kupowałem na poczcie i dostałem poliwęglan. W sumie gdyby CUJO nie poruszył tematu, to nie kapnąłbym się, że Lyric ma folder ze zwykłym blokiem.

Offline Midar

« Odpowiedź #89 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 17:58:08 »
Kupowałem na poczcie i dostałem poliwęglan. W sumie gdyby CUJO nie poruszył tematu, to nie kapnąłbym się, że Lyric ma folder ze zwykłym blokiem.
Dokup sobie blok za 8 PLN i będziesz miał oba. Ten z poliwęglanu osobno chyba ciężko kupić, ja dokupiłem drugi folder.