Między toruńskim, a warszawskim festiwalem przyszła do mnie po perypetiach (zgubienie przez Inpost, potem szczęśliwe znalezienie, cała dostawa trwała tydzień) paczka od Łukasza Kowalczuka.
Prezentowałem już prace w tematyce zmutowanych grzybów w wykonaniu Piotra Nowackiego, Ottoicha, Bartosza Minkiewicza, więc teraz pora na autora z myślą, o którym ten temat wymyśliłem (choć sam rysunek już wcześniej zaspoilerowałem fotkami wydrukowanych plakatów):

i jako ciekawostka jak się to prezentowało w ołówku:

I obrazek dla moich chłopaków:

2 wersje kolorystyczne:

Post o powstaniu powyższych prac na Patronite autora:
https://patronite.pl/post/46734/227-od-kuchni-32-neon-cartoons-for-a-dollaJako, że Łukasz wystawił też w podobnym okresie na sprzedaż trochę swoich prac to przy okazji zamówiłem:
- plakat z koncertu The Casualties

w tym przypadku czarno-biały szkic podoba mi się bardziej niż docelowa wersja kolorowa:

- onepagera Old World Order (kreska oszczędna, ale podoba mi się ta praca jako całokształt):

- fanart (z twistem) wrestlera Road Warrior Animal (na fotce również zinek Wonder Funnies i przykład certyfikatów autentyczności jakie ŁK dokłada do swoich prac):

i autografy KEK-W i Łukasza:

- 4-stronnicowy short Invasion (chyba dobrze pamiętam tytuł), co do którego udało się dogadać odnośnie potuszowania stron 2-4 i w takiej wersji prezentuje się dużo lepiej:

dodatki, które też są świetną sprawą:

a za zabezpieczenie robił całkiem sympatyczny plakat festiwalu z Rumii (i tylko żal, że nigdy tam nie zawitałem):