Autor Wątek: Leyek - najsmaczniejsze kąski z kolekcji  (Przeczytany 12322 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Spiff

Odp: Leyek - najsmaczniejsze kąski z kolekcji
« Odpowiedź #75 dnia: So, 17 Czerwiec 2023, 15:55:16 »
Komiksowa Warszawa - część 2
Torby od Timofa już nie robiłem fotki,
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline Death

« Odpowiedź #76 dnia: Nd, 18 Czerwiec 2023, 08:31:37 »
O, udało się kupić Jellinge. :)

Offline Leyek

« Odpowiedź #77 dnia: Cz, 20 Lipiec 2023, 23:26:10 »
Trochę "mniejszych" rzeczy kupionych od Ł. Kowalczuka (jeszcze jest trochę amerykańskich zeszytowych wydań 2000 A.D. ale ich nie uporządkowałem na razie).

Byle do piątku.... z małym wrysem i oryginalnym kadrem:

Roboty zdublowane dla wrysu:

I jeszcze 2 rysunki ŁK:

Offline Leyek

« Odpowiedź #78 dnia: Nd, 19 Listopad 2023, 22:25:54 »
Dawno nic nie wrzucałem, więc pora trochę nadrobić. Ogarnięcie rzeczy z festiwalu w Łodzi idzie dłużej niż zakładałem, więc dziś rzeczy ze zbiórki na wspieram.to na drugi tom Terry Incognity Łukasza Ryłki + lepsza fotka wrysu w Alchenicie, który wrzucałem w temacie Kurca wcześniej.

Terra Incognita Intuitio (Łukasz Ryłko):
Komiks:

Wziąłem 2 sztuki, bo raz chciałem, żeby lepiej zabezpieczyły planszę w formacie A3 w transporcie, dwa jako, że nakład mocno limitowany to spodziwałem się, że ktoś tam się spóźni i potem chętnie odkupi (a zawsze lepiej, żeby więcej osób miało dany komiks niż mniej :) ). Tyle, że nie doczytałem (lub nie przetrawiłem) informacji, że w wersji bez rysunku będzie imienna dedykacja :) Ale już mam plan. Wersję z dedykacją zachowam, a rysunek jest tak świetny, że chyba go "wytnę" z komiksu i umieszczę na ścianie i będzie tom do odstąpienia. Ale to za jakiś czas jak wymyślę jak najlepiej się za to wycinanie zabrać.

Rysunek w pierwszym egzemplarzu:

Dedykacja w drugim egzemplarzu:

Plansza (format A3):

Szkic planszy (niestety jest podklejony na środku do planszy):

Alchenit (Rafał Spórna):

Offline marcing

« Odpowiedź #79 dnia: Pn, 20 Listopad 2023, 12:50:50 »
Plansza (format A3):

Świetna plansza, była też u mnie na krótkiej liście, ale ostatecznie zdecydowałem się na inną :)

Szkic planszy (niestety jest podklejony na środku do planszy):

U mnie też tak było, ale udało mi się delikatnie rozdzielić plansze i potem zebrać klej gumką (używam do takich rzeczy kruszących się gumek Prismacolor ArtGum). Miałem jednak o tyle szczęście, że klej był na pustych obszarach, więc nie było ryzyka, że wymażę ołówek.

Offline Leyek

« Odpowiedź #80 dnia: Pn, 20 Listopad 2023, 19:02:22 »
Świetna plansza, była też u mnie na krótkiej liście, ale ostatecznie zdecydowałem się na inną :)

Twoja też jest świetna. Ja to dałem ciała, bo jak dostałem maila od ŁR to na szybko przejrzałem te plansze, a coś net mi się chrzanił wtedy i część się nie wgrała czego nie zauważyłem i w sumie wybierałem gdzieś tak z połowy.

U mnie też tak było, ale udało mi się delikatnie rozdzielić plansze i potem zebrać klej gumką (używam do takich rzeczy kruszących się gumek Prismacolor ArtGum). Miałem jednak o tyle szczęście, że klej był na pustych obszarach, więc nie było ryzyka, że wymażę ołówek.

U mnie klejenie wypada chyba na dymku to w sumie tez mogę popróbować. Te dymki (i ich ilość) to największa wada tych plansz, bez nich byłyby jeszcze lepsze.