Autor Wątek: Leyek - najsmaczniejsze kąski z kolekcji  (Przeczytany 23261 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: Leyek - najsmaczniejsze kąski z kolekcji
« Odpowiedź #105 dnia: Śr, 22 Maj 2024, 20:01:20 »
Wpadło kolejne ciasteczko z zagranicy - Wolverine w wykonaniu Bena Templesmitha (format A4)

Przy okazji gratisowo drugi komiks po niemiecku w kolekcji (pierwszy jakiś Lukcy Luke też służył za zabezpieczenie oryginalnych prac ;) ) oraz fajny plakat Mignoli.

A z polskich artystów udało mi się wygrać aukcję Napalonego na komiks z takim wrysem Andrzeja Janickiego:

Album ma format A4, plan jest taki, żeby wrys ładnie nożykiem wyciąć i na ścianę. Samego Napalonego... już kiedyś wrzucałem fotki i polecałem. Przy okazji to była chyba najdłuższa aukcja w jakiej w życiu brałem udział (dzięki bezsensownym dodawanym przez AllegroLokalnie 5 minutom przy licytacji w ostatniej minucie, 2-3 by spokojnie wystarczyły). Ponad 3 godziny licytowania ;) Gdyby nie fakt, że siedziałem na imprezie i jeszcze inni mnie dopingowali to może bym odpuścił wcześniej. Ciekawe czy ktoś z forum był tym drugim zaciekłym współlicytującym ;)

Offline Death

« Odpowiedź #106 dnia: Śr, 22 Maj 2024, 20:23:33 »
Hector Umbra jest fajny. Swoją drogą myślałem kiedyś, że to kryminał, bo tak mi się kojarzyły okładki, ale zupełnie nie.

Offline Leyek

« Odpowiedź #107 dnia: Śr, 22 Maj 2024, 23:37:44 »
@up
Muszę wreszcie znaleźć na półkach i przeczytać. Bo z niemieckiego wydania to mogę tylko obrazki pooglądać ;) Swoją drogą nasze wydanie przy tym to kieszonkowe ;)

Offline Leyek

« Odpowiedź #108 dnia: Pn, 08 Lipiec 2024, 22:58:34 »
Odebrane przy okazji Białogardu (na wrzutkę z niego jeszcze przyjdzie czas) zdobycze z Pyrkonu (ogarnięte przez ziomeczka @Rodriguesa :) ).

Offline Leyek

« Odpowiedź #109 dnia: Wt, 09 Lipiec 2024, 20:34:52 »
Z zaległości. Dwa "commissiony" od Luko Czakowskiego (format A4):
- "cyberpunk" węglem
- "robokowboje vs jaszczury/gady" markerami w cartoonowym stylu (spodobały mi się prace w tym stylu, które Luko zrobił na Poznań mojemu synowi - jeszcze nie wrzucałem - więc zamówiłem i coś dla siebie)

+ "samotny kowboj" - praca węglem (format A4) z szykowanego przez Luko komiksu

« Ostatnia zmiana: Wt, 09 Lipiec 2024, 20:40:38 wysłana przez Leyek »

Offline Leyek

« Odpowiedź #110 dnia: Pt, 12 Lipiec 2024, 22:13:04 »
Białogard Comic Con - część 1

Sobotni ("na szybko") i niedzielny (wystany od rana) wrysy Jose Roosevelta w CE. W obu przypadkach prosiłem o dziewczynę z mechaniczną ręką. W sobotę widać nie było na to szans, za to w niedzielę ekstra autor dodał robotyczny tron/egzoszkielet.

Zakupione przed festiwalem CE i artbook. Plus print z autografem. Jeszcze mam torbę z tym samym artem co na princie, ale się wygniotła w podróży :)

Wojciech Stefaniec wrysy w Bardo i Wydziale 7:

Powyższe rzeczy wystarczyłyby, żebym festiwal uznał za bardzo udany, ale to oczywiście nie koniec :)

Najistotniejsza dla mnie premiery podczas festiwalu + sygnaturki Łukasza Kowalczuka z przedsprzedaży powiększone do pełnoprawnych wrysów + gratisowe komiksy.

Rysunki dla synów:

- Jan Skarżyński

- Rafał Szłapa

- Gosia Wowczak

- Asia Wardzyńska

- Śmiechosław

- Jarosław Wojtasiński

Praca zakupione od artystów:

- Gosia Wowczak (format A4):

- Jan Skarżynśki (format pocztówkowy):

- Śmiechosław (2 plansze z Grabarza po 3 kartki A4 + praca nawiązująca do Liszki The Fox):

- Asia Wardzyńska (format mikro):

I blank od Krzysztofa Churskiego:

Zakup z BCC 2024. Tak jak z reguły blanki odpuszczam tak tutaj spodobał mi się pomysł i na rysunek i na cenę/resztę (dlatego fotki w folii).

« Ostatnia zmiana: Pt, 12 Lipiec 2024, 23:39:14 wysłana przez Leyek »

Offline Leyek

« Odpowiedź #111 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 19:49:14 »
Odebrane w Łodzi nagrody z 17 edycji forumowego konkursu:

- oryginalna praca Dominika Szcześniaka (format A4) + print Ernesto Gonzalesa (z tyłu jeszcze autograf)

- komiks "Pestka" i zinek "To źle brzmi!!!

- wrys Ernesto Gonzalesa w zinku

Offline Leyek

« Odpowiedź #112 dnia: Cz, 28 Listopad 2024, 23:54:23 »
Dawno nic nie wrzucałem, więc dziś wielki robot w wykonaniu Wojtka Glanowskiego (format A3).
Niestety kurierzy Inpostu się nie popisali, pomoczyli karton i górny róg rysunku ucierpiał. Po wyschnięciu potem trochę wygumkowałem i jest lepiej niż na fotce.
Z tego co rozmawiałem na NŻK, kolejny album artysty ma być w kolorze.

I jak to wyglądało przed położeniem koloru:

Offline Leyek

« Odpowiedź #113 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 20:43:54 »
Fanty ze zbiórki na "Czarne Serce" Łukasza Godlewskiego. Komiks + rysunek kościotrupa (format A4) + rysunek potwora "na życzenie" (A4)- wybrałem beholdera , który mnie niestety nie powalił na kolana + karty z boginiami (każda format A5) + zinek i zakładka.