Autor Wątek: Gazza - "kolekcja"  (Przeczytany 24958 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline death_bird

Odp: Gazza - "kolekcja"
« Odpowiedź #90 dnia: Wt, 15 Grudzień 2020, 21:20:31 »
No i najważniejsze pytanie: żona wie?  ;D
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Online OokamiG

« Odpowiedź #91 dnia: Wt, 15 Grudzień 2020, 22:26:40 »
Żonie wystarczy wiedza, że wyszła za krezusa.

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #92 dnia: Wt, 15 Grudzień 2020, 23:53:01 »
...i nie boisz się tak upubliczniać? ;)
,, - Eeeeech.''

Offline Gazza

« Odpowiedź #93 dnia: Śr, 16 Grudzień 2020, 10:47:28 »
Fajne, ja pewnie poskapilbym na subskrypcję Ale nie mam co gdybac bo mam promil Twojej kolekcji ;)
Z ciekawosci: uploadowales dane z jakiegoś swojego Excela czy skanowales każda pozycje? Widzi polskie kody kreskowe czy tylko te zza oceanu? Da się robić wykresy i słupki? ;D
Subskrypcja to koszt jednego piwa miesięcznie (6zł), ale wreszcie nie muszę przewalać dziesiątek arkuszy i mam wszystko (dosłownie!) w ręce (smartfon, tablet). Nie uploadowałem (możliwe, że jest coś w ten deseń w wersji desktopowej, bo export jest na 100%). Skanowałem. Ale tu też jest fajny myk bo wyświetla całą serię i można hurtem pozaznaczać wszystkie posiadane w kolekcji. Działa oczywiście również na zbiorcze, omniaki i inne artbooki. Tylko zza oceanu. Resztę (np. nasze) można z ręki wprowadzać, ale nie widziałem sensu i potrzeby. Wykresy i słupki? Nie sądzę, aczkolwiek nie zgłębiałem.

No i najważniejsze pytanie: żona wie?  ;D
Coś tam wie -1 long i 8 short boxów nie da się schować za szafą ;) Widzi, że od lat to gromadzę, ale na szczęście nie pyta o nakłady. ;)

Żonie wystarczy wiedza, że wyszła za krezusa.
Taki ze mnie krezus jak z końskiej d..py torba podróżna ;)

...i nie boisz się tak upubliczniać? ;)
Nie ma czego. Trochę makulatury wartej więcej gdzieś za oceanem ;)

Offline Gazza

« Odpowiedź #94 dnia: Wt, 05 Styczeń 2021, 11:22:50 »
Oto co znalazłem pod choinką w ubiegłym już roku ;) Jestem zaskoczony jak moje kobitki skrupulatnie przejrzały stan zbiorów i dobrały tytuły zamawiając u św. Mikołaja. :)

Offline death_bird

« Odpowiedź #95 dnia: Wt, 05 Styczeń 2021, 12:30:21 »
Jeżeli to było dobierane bez konsultacji i faktycznie uzupełnia braki no to szacunek.  8)

Offline Arne

« Odpowiedź #96 dnia: Wt, 05 Styczeń 2021, 12:46:30 »
Fajnie masz, Gazza. Ostatni komiks jaki dostalem w prezencie od kogokolwiek, to bylo jeszcze w dziecinstwie.

Offline donT

« Odpowiedź #97 dnia: Wt, 05 Styczeń 2021, 12:59:34 »
Wspolczuje panie Bosmanie.

Moj Mikolaj (Santa, Gwiazdor czy Diet Maros jak kto woli) przyniosl mi voucher na 100jojo do Forbidden Planet.
To jeden z najlepszych prezent swiatecznych ever.

A tak poza tym - standardowo i bardzo mesko - skarpety i zestaw do pielegnacji brody.
 8)

Ps. Fajny zestaw Gazza.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #98 dnia: Wt, 05 Styczeń 2021, 13:04:26 »
Raz dostałem komiks w prezencie, raz... A idź pan z tymi prezentami Fajny zestaw!

Offline KubciO

« Odpowiedź #99 dnia: Wt, 05 Styczeń 2021, 13:06:20 »
@Gazza, pozazdrościć Kobitek ;) Prezenty zacne. 8)

Offline Lafar

« Odpowiedź #100 dnia: Wt, 05 Styczeń 2021, 13:28:17 »
Dołączę się do gratulacji bo to naprawdę nie jest takie proste wybrać tak trafione prezenty dla komiksiarza. Super sprawa!

Offline death_bird

« Odpowiedź #101 dnia: Wt, 05 Styczeń 2021, 14:40:47 »
Fajnie masz, Gazza. Ostatni komiks jaki dostalem w prezencie od kogokolwiek, to bylo jeszcze w dziecinstwie.

Raz dostałem komiks w prezencie, raz... A idź pan z tymi prezentami Fajny zestaw!

Bo źle do tego podchodzicie chłopaki.  8)
Od jakiegoś czasu gdy pada pytanie typu "Jaką książkę chcesz pod choinkę?" (bo dawno temu oduczyłem rodzinę kupowania ich wg własnego uznania) teraz podaję link do interesującego mnie tytułu komiksu.
Także trochę komunikacji i to działa. ;)

Offline Arne

« Odpowiedź #102 dnia: Wt, 05 Styczeń 2021, 14:58:02 »
Gdy pytaja co bym chcial dostac, a ja podaje, ze komiks, to natychmiast jest krecenie nosem, czy nie mam juz ich dosyc i ze mam poprosic o cos konkretnego. Tak, ze sorry, ale komunikacja tez sie nie sprawdza.

Offline Gazza

« Odpowiedź #103 dnia: Wt, 05 Styczeń 2021, 15:03:49 »
Dziękuję w imieniu dziewczyn za miłe słowa. Też pamiętam czasy prezentów "niespodzianek", ale po czasie udało się ustalić, że regały nie są zamykane i można sobie sprawdzać co już stoi, a czego w numeracji brakuje ;)
Po wigilii zapytałem żonę skąd wiedziała, które pozycje by mnie ucieszyły akurat - ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że jednak zwracają uwagę co czytam, gdzie mój wzrok wędrował gdy byliśmy jesienią razem w księgarni i co tam paplam czasami o zaległościach. Naprawdę rozwaliły mnie niespodziankami papierowymi! Albumy Rosińskiego zamawiałem osobiście z karty podarunkowej od szefa - żeby nie było, że wszystko od dziewczyn ;)

mam poprosic o cos konkretnego.
Życz sobie wtedy coś z Libertago ;)

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Wt, 05 Styczeń 2021, 15:18:11 »
Hehe no to szef też wie gdzie wzrok wędruje w księgarni ;)