Autor Wątek: komiksowe_waria(n)ty - kolekcja  (Przeczytany 37668 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline komiksowe_warianty

Odp: komiksowe_waria(n)ty - kolekcja
« Odpowiedź #195 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 09:42:56 »
ciekawy wybór ;)

Offline donT

« Odpowiedź #196 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 11:35:31 »
Widzialem ostatnio gdzies w czelusciach youtuba filmik, w ktorym kolezka analizowal jak zmieniaja sie ceny okladek wariantowych i niestety wnioski nie byly zbyt optymistyczne - wartosc zdecydowanej wiekszosci spada. Pomio czestych, ale na ogolych tylko poczatkowych cenowych pikow, szybko leca do dolu, a kupowanie ich w celach inwestycyjnych to na ogol strata pieniedzy. No chyba, ze robi sie blyskawiczne flipy. Oczywiscie zdarzaja sie takie, ktorych wartosc stale rosnie, ale jest ich niewspolmiernie malo. So to najczesciej rzyczy najwiekszych gwiazd, ale tu tez nie ma reguly. Inna poruszona kwestia bylo to, ile miesiecznie sie takich okladek ukazuje. A poniewaz jest ich bardzo duzo, to trudno jest wszystko sledzic, latwo cos przegapic i rownie latwo przestrzelic.
Nie zebym sie czepial czy cos, tak mi sie tylko przypomnialo. Byc moze kupujesz, bo zwyczajnie Cie to kreci. Lubisz, kupuj, mi nic do tego.
 ;)
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Kielo

« Odpowiedź #197 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 11:50:35 »
Inna poruszona kwestia bylo to, ile miesiecznie sie takich okladek ukazuje.

A to ja sobie pozwole odpowiedziec :)

Jako, ze apka CLZ publikuje cotygodniowe raporty to spiesze doniesc, ze w tym tygodniu (sroda 02/10/24) ukazalo sie na rynku amerykanskim 220 nowych zeszytow (460 z wariantami).

W tym tygodniu najwieksza iloscia wariantow moze pochwalic sie Barbarella, Vol. 3 #1 z liczba 20 roznych okladek a rozpoczelo sie 15 nowych serii.

« Odpowiedź #198 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 12:27:19 »
@donT

Kupuję, bo mi się podobają i nie uznaję mojej kolekcji jako inwestycji :) Takie już mam skrzywienie, że obrałem za cel okładki alternatywne i tak sobie to leci dalej. Mam swój klucz nabywania wariantów, więc mam tylko to, co naprawdę chcę mieć. Wiem, że z perspektywy kogoś innego wyglądam jak niespełniony flipper spekulant, ale prawdę jest zupełnie inna :P

« Odpowiedź #199 dnia: Pt, 11 Październik 2024, 22:39:44 »
nowe zakupy

« Odpowiedź #200 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 10:23:23 »
NAPRAWDĘ ostatni figurka, która trafia do mnie. NA PEWNO ostatnia!

« Odpowiedź #201 dnia: Wt, 05 Listopad 2024, 22:27:09 »
😏😐

« Odpowiedź #202 dnia: Cz, 02 Styczeń 2025, 22:39:41 »
październik + listopad. Coś tam jeszcze kupuję :)

« Odpowiedź #203 dnia: Cz, 30 Styczeń 2025, 20:06:36 »
nowe zakupy