Autor Wątek: 8azyliszek - kolekcja  (Przeczytany 173433 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online SawiK

Odp: 8azyliszek - kolekcja
« Odpowiedź #90 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 17:13:50 »
Up
Masakra kwasić się na 7zl droższej wysyłki wydając 2,7k dla znienawidzonego TK 😉

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #91 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 17:14:36 »
I na 2 Muchy i na 2 książki.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 17:27:59 »
I na 2 Muchy i na 2 książki.

-100/150 zł

To i tak TK ładnie się obłowił. Mam nadzieję, że za te pieniążki kupi jakąś fajną licencję ;)

Widzisz Bazyl, jednak mogłeś te komiksy zamówić w dwóch, trzech zamówieniach, no ale to musiałbyś skądś wykombinować dodatkowe kilka zł na te dodatkowe wysyłki 8)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #93 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 17:42:06 »
Dokładnie - po co płacić za 3 przesyłki? Chyba ze mi doślesz te 12 zł.

Offline donT

« Odpowiedź #94 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 17:51:29 »
36zl za 3 przesylki, w porownaniu do kwoty jaka zaplaciles czyli 2700zl to... (tutaj wjezdza Kazimierz Kaczor w brazowym plaszczu z kalkulatorkiem) - jakby nie liczyc 1.333%
Sknera jestes Bazyliszku.
« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Czerwiec 2020, 17:56:16 wysłana przez donT »
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 17:52:50 »
Chyba ze mi doślesz te 12 zł.

Jasne!

Jaka to dokładnie fundacja?

36zl za 3 przesylki, w porownaniu do kwoty jaka zaplaciles czyli 2700zl to... jakby nie liczyc 1.333%

Nie przesadzaj, to nie o taką zawrotną kwotę tu chodzi. Chodzi o 3x paczka w RUCHu, czyli 3x 6 zł 8)

Offline donT

« Odpowiedź #96 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 18:00:02 »
Przepraszam najmocniej. 12zl wiecej czyli rozchodzi sie o 0.44%
Wymiekam.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #97 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 19:26:34 »
36zl za 3 przesylki, w porownaniu do kwoty jaka zaplaciles czyli 2700zl to... (tutaj wjezdza Kazimierz Kaczor w brazowym plaszczu z kalkulatorkiem) - jakby nie liczyc 1.333%

Thank You Captain obwious. Jak wy lubicie przepłacać TK i E za przebarwione/wycięte/zszyte odwrotnie/zdublowane komiksy to proszę bardzo. Ja już wpadłem w te ongoingi i klasyki i nie ma już dla mnie ratunku. Ale to nie oznacza, że będę za nie przepłacał. Jak można oszczędzić złotówkę, to oszczędzę złotówkę. Jak na Allegro mogę kupić parę Marvel 2.0 po 20 zł a nie po 24 zł, to kupię. NAJTANIEJ JAK SIĘ DA. Piszę to odkąd byłem na forum Gildii i nic się od tego czasu nie zmieniło. Bo ja nie mam portfela z gumy i za dużo stuffu do chcenia, by płacić za kuriera jak nie muszę a do kiosku i tak podjadę.

Offline xanar

« Odpowiedź #98 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 19:33:23 »
Niektórzy lubią przepłacać za świetnie przetłumaczone/wycięte/pocięte/zdublowane komiksy "kolekcyjne"

A ten twój samochód to na słońce jeździ ?

Tu taki jeden orzeł kiedyś był co dojrzał do kiosku 50 km, żeby na kurierze przyoszczędzić.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #99 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2020, 22:46:44 »
Niektórzy lubią przepłacać za świetnie przetłumaczone/wycięte/pocięte/zdublowane komiksy "kolekcyjne"

Niektórzy mówią geniusz, dla innych szarlatan. Po prostu Adam Gessler. :)

No niestety - jakbym mógł tylko siedzieć na wsi i nic nie robić, nie ruszać się z chałupy krytej strzechą, to by było super. Ale czasem tak się zdarza, ze muszę do miasta pojechać. Średnio raz czy dwa w tygodniu. I wtedy przy okazji odbieram Paczki w Ruchu.

A zaraz - jutro paczki nie dostanę, bo Boże Ciało jest. Może w piątek. I tym razem bedą to trzy paczki a nie dwie, jak ostatnio. No bo pozycji jest o 20 sztuk więcej. 18 kg komiksów. :)

Szanowni Państwo,
 Dzisiaj została nadana do Państwa przesyłka nr...
 Nadawca: KFI MAGAZYN   
 Liczba paczek: 3 
 Waga: 6kg 
 W następnym dniu roboczym zostanie Panstwu doreczona przesylka przez Kuriera DPD z KFI MAGAZYN o numerze... 
 Referencje: TT3192203;;Ksiazki/Gry/Zabawki;;;;   
« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Czerwiec 2020, 23:36:21 wysłana przez Bazyliszek »

Juby

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Cz, 11 Czerwiec 2020, 09:00:46 »
Jak można oszczędzić złotówkę, to oszczędzę złotówkę. Jak na Allegro mogę kupić parę Marvel 2.0 po 20 zł a nie po 24 zł, to kupię. NAJTANIEJ JAK SIĘ DA. Piszę to odkąd byłem na forum Gildii i nic się od tego czasu nie zmieniło. Bo ja nie mam portfela z gumy

Dlatego jednorazowo wydajesz 2700 zł (czyli więcej niż miliony polaków zarabiają przez miesiąc) na komiksy?

Sorry Bazyl, ale pierdzielisz jak potłuczony. A w Gildii masz darmową dostawę do domu przy zamówieniu powyżej 299 zł. Trzeba było wziąć tam tyle tytułów ile się dało, to już miałbyś je u siebie, a i paczka do kiosku pewnie by się zmieściła bez tych kilku pozycji.

martinezpl

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: Cz, 11 Czerwiec 2020, 09:16:53 »
Sorry Bazyl, ale pierdzielisz jak potłuczony. A w Gildii masz darmową dostawę do domu przy zamówieniu powyżej 299 zł. Trzeba było wziąć tam tyle tytułów ile się dało, to już miałbyś je u siebie, a i paczka do kiosku pewnie by się zmieściła bez tych kilku pozycji.
Ja zamówiłem z Gildii 26.05 i do dzisiaj zamówienia nie mam, dostępność miała być do tygodnia, więc nie wiem co ludzie tak ją chwalą, w tantisie i cashback jeszcze wpadnie. Co do dostawy to i tak kurier mu to przywiezie, a zapłacił 6 zł. Inna sprawa, że przy tej kwocie, a nawet 6 razy niższej, powinna już być darmowa dostawa obojętnie jaka.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #102 dnia: Cz, 11 Czerwiec 2020, 09:17:51 »
Ehhhh...
@Juby - czy ty naprawdę nie umiesz dodawać? Wytłumaczyłem właśnie, że nie kupuję np. w Gildii, bo tam zniżka od ceny okładkowej to zwykle 30%. Natomiast w Tantis.pl to 37%-40% w zależności od tytułu. Dlatego przy zamówieniu kilkudziesięciu tytułów bardziej opłacalne jest dopłacenie 6 zł za wysyłkę, niż płacenie cen np. Gildii.pl i dostanie "darmowej" wysyłki. Tantis najbardziej się opłaca. No sam popatrz na te różnice.

https://www.ceneo.pl/92239609
https://www.gildia.pl/komiksy/426256-kryzys-bohaterow

I taaa - teraz wydaje ponad 2700 zł na komiksy. Tylko niestety, przez blisko ostatnie dwa lata nie kupowałem Egmontów (no dobra - na WTK 2019 wydałem w cholerę pieniążków). Bo nie miałem pracy, bo nie miałem gdzie tego trzymać. Teraz udało mi się odłożyć właśnie po to, by kupić i nadrobić te zaległości. I oczywiście to jest dużo, ale tylko dlatego, że kupuję to hurtem. Jak wrócę do regularnego, comiesięcznego kupowania po ok. 10 pozycji, to ceny wreszcie spadną i przestaną być tak szokujące. Rozłożenie (powiedzmy że) 6000 zł na 2 lata daje 250 zł miesięcznie (plus jeszcze Kolekcje). Czyli średnio miesięcznie nie chcę wydawać więcej niż 400 zł na komiksy. Tutaj na forum robi się z tego norma, więc nie uważam, że zasługuję na wyróżnienie czy potępienie z powodu tych sum.

Okoliczności życiowe mnie zmusiły do dwóch takich wielkich zamówień. Teraz chcę już kupować "normalnie".
« Ostatnia zmiana: Cz, 11 Czerwiec 2020, 09:19:31 wysłana przez Bazyliszek »

Juby

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: Cz, 11 Czerwiec 2020, 09:25:28 »
Sorry, nie wyłapałem, że jest aż taka różnica w cenach tych komiksów skąd brałeś, a Gildią. Nawet po 2-5 zł na 72 pozycjach rzeczywiście da sporą różnicę.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #104 dnia: Cz, 11 Czerwiec 2020, 23:21:29 »
Wrzucę trochę fotek moich starych gier z Kaczora Donalda, kiedy zagrywałem się w nie, mając te 14-15 lat a internetu w Polsce jeszcze nie było. :)