Autor Wątek: 8azyliszek - kolekcja  (Przeczytany 173346 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline HugoL3

Odp: 8azyliszek - kolekcja
« Odpowiedź #690 dnia: Śr, 19 Lipiec 2023, 11:23:12 »
O, czyli teraz już nie chodzi o to, że pokazujemy nasze kolekcje, tylko bierzemy udział w jakimś niezdrowym rankingu? I uwzględniamy w nim nasze personalne animozje?

Online michał81

« Odpowiedź #691 dnia: Śr, 19 Lipiec 2023, 11:55:46 »
O, czyli teraz już nie chodzi o to, że pokazujemy nasze kolekcje, tylko bierzemy udział w jakimś niezdrowym rankingu? I uwzględniamy w nim nasze personalne animozje?
Tu nie chodzi o ranking, ale o przerosłe ego Bazyla.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #692 dnia: Śr, 19 Lipiec 2023, 19:28:16 »
@UP
No widać o co mi chodzi. Nie podoba mu się moja kolekcja, więc wpada do tego osobistego tematu, by sobie na nią ponarzekać i pohejtować. Ot tak, tylko dlatego, że mnie nie lubi.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #693 dnia: Nd, 13 Sierpień 2023, 00:28:25 »
Sierpień przyszedł i nowe grubaski z lipca wleciały na moje półki. Bez historii - wszystko raczej mam co chciałem w tym miesiącu.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #694 dnia: Nd, 13 Sierpień 2023, 01:00:23 »
Jedno od wielu lat się nie zmieniło czyli paskudne logo mucha comics, patrzę że chociaż grzbiet tego spidermana ładny jest chociaż w tym aspekcie się poprawili.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #695 dnia: Nd, 13 Sierpień 2023, 08:46:25 »
Logo Mucha Comics wystąpiło w najnowszej animacji kinowej o Żółwiach Ninja. :)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #696 dnia: Pn, 21 Sierpień 2023, 23:16:13 »
Policzyłem i mam tylko 38 numerów Amazing Spider-Man od TM-Semic na 102 wydanych. Niedużo ale nie będę wszystkich uzupełniał, jeśli kosztują po 20 zł za sztukę. Epici Egmontu to rozwiązanie, bo mają w sobie zawartość numerów których nie mam. Zatem mogę się powoli skupić na tych, tuż sprzed Ostatnich Łowów Kravena, gdzieś z 1990 i może początku 1991 roku. Oraz na tych najpóźniejszych. Mam numer 1/1997 który jest oparty m.in na ASM #394. Potem nie mam numerów 2-6/1997. Aleja Komiksu mówi mi że w nich są jeszcze nr ASM do #396 oraz wchodzą takie serie jak Spectacular Spider-Man i Web of Spider-Man.

https://alejakomiksu.com/seria/880/Spider-Man/

Ja wiem, że nie ma jeszcze Epiców z Clone Sagą, ale widzę, że Lifethieft dochodzi do ASM #393. Czyli byłoby dobrze, a mnie zostaje skompletowanie brakujących numerów TM Semic z rocznika 1997. W 2024 roku jeszcze 2, może 3 Epici mogłyby wyjść na naszym rynku. Potem Egmont idzie dalej tylko Straczyńskim, a potem może sam Marvel wyda kolejne Epici.

« Ostatnia zmiana: Pn, 21 Sierpień 2023, 23:42:46 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #697 dnia: Śr, 23 Sierpień 2023, 09:44:36 »
Mój ostatni ASM TM-Semic z 1996 roku, to 7/96. To był grubszy numer z Przysięgłymi. I dlatego podobał mi się powrót do ich wątku w muszym "Venom:Lethal Protector". W 1997 roku widać, że nasze początkowe numery "Clone Sagi" odeszły od amerykańskiej serii ASM i bazowały na Spectacularze, Web of SM oraz tym nowszym tytule "Spider-Man" bez przymiotników.

Teraz to dopiero zauważyłem, że logo ASM się zmieniło. A to dlatego, że w 1997 roku dostawaliśmy historie publikowane w USA w 1994 i 1995 roku. Wtedy tam bardzo popularna zrobiła się animacja "Spider-Man: TAS". Tak bardzo, że jej logo przeszło do komiksów Marvela.

Online michał81

« Odpowiedź #698 dnia: Śr, 23 Sierpień 2023, 13:35:18 »
W 1997 roku widać, że nasze początkowe numery "Clone Sagi" odeszły od amerykańskiej serii ASM i bazowały na Spectacularze, Web of SM oraz tym nowszym tytule "Spider-Man" bez przymiotników.
Bo semic wycinał masę materiału (o czym było wiele razy mówione), głównie skupiając się na Peterze a nie Benie. Dlatego obecnie te zeszytówki semikowe są nic nie warte.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #699 dnia: Śr, 23 Sierpień 2023, 17:00:08 »
W przypadku sagi klonów semic wycinał głównie fillery które naprawdę nic nie wnosiły jak np. 5 zeszytów saga symbiontów albo powrót nowej Sinister Six.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #700 dnia: Cz, 24 Sierpień 2023, 16:41:40 »
Dlatego obecnie te zeszytówki semikowe są nic nie warte.

Tak jak twoje hejtowanie wszystkich innych wydawnictw konkurencyjnych dla Egmontu. Jak są wyszczególnione dane numery ze Spectacular, WoSM lub SM to są to prawie całkowite te zeszyty. Jeśli kiedyś polski Egmont będzie wydawał Clone Sagę, to jeśli skupi się na serii ASM to będzie fajnie, bo te inne serie będą dalej w TM Semicach. Oczywiście do czasu, bo po inbie w stacji telewizyjnej w 12/98 TM Semic się urywa.

Online michał81

« Odpowiedź #701 dnia: Cz, 24 Sierpień 2023, 17:21:50 »
Tak jak twoje hejtowanie wszystkich innych wydawnictw konkurencyjnych dla Egmontu. Jak są wyszczególnione dane numery ze Spectacular, WoSM lub SM to są to prawie całkowite te zeszyty. Jeśli kiedyś polski Egmont będzie wydawał Clone Sagę, to jeśli skupi się na serii ASM to będzie fajnie, bo te inne serie będą dalej w TM Semicach. Oczywiście do czasu, bo po inbie w stacji telewizyjnej w 12/98 TM Semic się urywa.
Najpierw sprawdź co zawierają wydania zbiorcze, zanim palniesz kolejną głupotę. Egmont nie będzie tworzył żadnych swoich wydań ASM, tylko bazował na tym jak wydał to Marvel, a on wydał wszystko bez cięć jak robił to semic. Dlatego semici są warte tyle ile makulatura.

Offline Crono

« Odpowiedź #702 dnia: Cz, 24 Sierpień 2023, 17:30:57 »
Nie do końca się zgodzę z tymi Semicami. Egzemplarze w stanie kolekcjonerskim są trochę warte.

Offline eferce

« Odpowiedź #703 dnia: Cz, 24 Sierpień 2023, 18:31:13 »
Makulatura + strony klubowe = value

Offline starcek

« Odpowiedź #704 dnia: So, 26 Sierpień 2023, 09:24:04 »
Dodaj jeszcze sentyment.
Tylko, że odjąć należy od tego aspekt demograficzny i to "value" się będzie się z każdym rokiem kurczyć. Rynek na którym ubywa potencjalnych nabywców nie ma zbyt dobrych perspektyw.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.