Autor Wątek: 8azyliszek - kolekcja  (Przeczytany 173094 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online michał81

Odp: 8azyliszek - kolekcja
« Odpowiedź #600 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 07:31:33 »
Kupiłeś drugi tom Silver Surfera, po tym jak zarzekałeś się że nie kupisz X-statix ze względu na rysunki? Przecież obie serię tworzy ten sam rysownik. Mało słowny jesteś.  ;D

Offline xanar

« Odpowiedź #601 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 08:23:01 »
No i same złe Egmonty od złego TK.  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #602 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 10:16:53 »
I dalej mi się nie podoba. I kupuję to tylko dlatego, że kupiłem pierwszy tom, a ten kończy ten run i więcej nie będzie. Domykam serię. Wiem też po tych doświadczeniach, że X-Static mi by się zdecydowanie nie spodobał, a jest droższym komiksem. I już o tym pisałem, a wy spamujecie mi temat o mojej kolekcji.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #603 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 10:28:49 »
I dalej mi się nie podoba. I kupuję to tylko dlatego, że kupiłem pierwszy tom, a ten kończy ten run i więcej nie będzie. Domykam serię. Wiem też po tych doświadczeniach, że X-Static mi by się zdecydowanie nie spodobał, a jest droższym komiksem. I już o tym pisałem, a wy spamujecie mi temat o mojej kolekcji.

No koledzy chyba mają słuszne spostrzeżenia, w dodatku chcieli nawiązać jakąś dyskusję z autorem, a nie hejtować dla hejtowania.
A propo tego samego rysownika, przeczytałem do końca drugi tom Daredevila i tam też są rysunki z tuszem Państwa Allredów. Nie wyglądają źle, pasują do historii i jej akcji, ale milej wspominam rysunki Maleeva.
Surfer nie podszedł, X-Static nie sprawdzałem, ale nie chcę skreślać tylko na bazie rysunków, dla mnie najważniejsza jest fabuła oraz postaci (przedstawienie ich, motywacja itd).

Online michał81

« Odpowiedź #604 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 10:35:47 »
Wiem też po tych doświadczeniach, że X-Static mi by się zdecydowanie nie spodobał, a jest droższym komiksem.
Jakich doświadczeniach? X-Static jest zdecydowanie LEPSZYM komiksem, pod względem fabularnym. Jest napisanym przez innego scenarzystę i podejmującym całkowicie inne tematy niż Slott w SS.

I kupuję to tylko dlatego, że kupiłem pierwszy tom, a ten kończy ten run i więcej nie będzie.
Chyba lubisz się samobiczować. Jak mi się coś nie podoba to nie sięgam po ciąg dalszy. Szkoda czasu i pieniędzy wiedząc, że mi nie podejdzie. To już lepiej było opchnąć ten tom pierwszy i kupić sobie kolejny tom nowej kolekcji od Hachette w twoim wypadku.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #605 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 22:00:31 »
Skoro czytam i zbieram SS z Marvel Fresh, to chciałbym wiedzieć co było chwilę wcześniej, czyli run Slotta. To jest continiuity a ja jestem komplecistą. Ale jak już wiem, ze Allred jest niezjadliwy, to odpuszczam X-Static. Bo co z tego że fabuła, skoro rysunki to minus 100? Z tych samych powodów odpuściłem Batman Sekta. Rysunki są ważne i muszą być choć w minimalnym stopniu dla mnie przyswajalne, bym kupił dany komiks.

Online michał81

« Odpowiedź #606 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 06:38:42 »
Silver Surfer z Marvel Fresh wymaga znajomości wydarzeń z Strażników Galaktyki, nie trzeba znać wydarzeń z runu Slotta. Historia Slotta jest zamkniętą całością. Allred jest jednym z rysowników z rewelacyjnym i charakterystycznym stylem, nie jak większość generycznych rysunków jakie wychodzą w komiksach Marvela. Ale to jest kwestia gustu.
« Ostatnia zmiana: Wt, 21 Luty 2023, 06:46:22 wysłana przez michał81 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #607 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 14:13:04 »
Rewelacyjny i charakterystyczny styl to ma np. Alex Ross, Mike Werniego, Gabriell Del Otto. To są ciekawi rysownicy wybijający się ze standardowej kreski. Allred jest czytelny to mu przyznam (nie jak Sienkiewicz czy Janson) ale brzydki i dla mnie męczący na dłuższą metę. w WKKM miałem tylko 5 zeszytów to zapomniałem o tym. Dałem mu drugą szansę w SS i nie sprostał moim oczekiwaniom. Dlatego podziękuję za X-Static które są nota bene jeszcze droższe niż bardzo drogi SS tom 2.

Może teraz nie wracają i nie nawiązują, ale zawsze mogą - jak np. Deadpool do Weasela. To jest kanoniczna część historii SS i chcę ją mieć w swoich zbiorach.

Online michał81

« Odpowiedź #608 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 14:40:52 »
Może teraz nie wracają i nie nawiązują, ale zawsze mogą - jak np. Deadpool do Weasela. To jest kanoniczna część historii SS i chcę ją mieć w swoich zbiorach.
X-Statix jest kanoniczną częścią historii X-force. Kanoniczną częścią świata mutantów. Kanoniczną historią świata Marvel.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #609 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 15:16:33 »
...i jednym z lepszych komiksów o mutantach jakie czytałem, przynajmniej ostatnio.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #610 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 19:33:05 »
Gdyby Mucha zaczęła od trejda z normalnymi rysunkami to pewnie bym kupił kolejny tom z Allredem.Najpierw niech się w Polsce pojawią jakieś inne komiksy o XForce to pomyślimy. Jak na tak słabe rysunki komiks jest za drogi. I starczy mi na razie tego rysownika.

Offline xanar

« Odpowiedź #611 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 20:17:27 »
 ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #612 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 15:53:11 »
Kaczki przyleciały, bo wiosna nadchodzi. Ale oczywiście znowu mamy błąd drukarski. I to było niby w Edice Poznań drukowane. Upadek po prostu.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #613 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 16:02:37 »
Usuń to bo już zostałeś wyjaśniony, że nie ma błędu drukarskiego.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #614 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 19:10:39 »
Dobra, moja wina. Ten komiks urywa się naprawdę dziwnie ale te 10 stron ma. Czyli tak miało być. Przepraszam za swój bulwers. Postu nie zmienię i nie usunę, bo nie można edytować.