Autor Wątek: 8azyliszek - kolekcja  (Przeczytany 173667 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online OokamiG

Odp: 8azyliszek - kolekcja
« Odpowiedź #870 dnia: Wt, 16 Wrzesień 2025, 06:56:54 »
Trochę żałosne.

Offline Lobo

« Odpowiedź #871 dnia: Wt, 16 Wrzesień 2025, 07:08:22 »
Bazyliszek ci sprzeda po 3x cenie okładkowej

Ps. A zastanawiałem się czemu nie mogę nigdzie dostać tego tomu:)
« Ostatnia zmiana: Wt, 16 Wrzesień 2025, 08:08:13 wysłana przez Lobo »

Offline Abin

« Odpowiedź #872 dnia: Wt, 16 Wrzesień 2025, 08:44:54 »
Jest nasz mały inwestor, spekulant i przedsiębiorca. Pewnie w te kryptowaluty nasz obrotny synek też inwestuje.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #873 dnia: Wt, 16 Wrzesień 2025, 10:58:20 »
Promuje kolekcje ze wszystkich sił, a potem wykupuje kilkanaście egzemplarzy jednego z najpopularniejszych tytułów, uniemożliwiając innym zapoznanie się z nim. Idiota? Tak. Pajac? Owszem. Chytra menda? Jak najbardziej.

Przepraszam, a czy Ty nie stawałeś w obronie sklepu, który sprzedawał The Darkness powyżej okładkowej?

Czemu Wy od razu oceniacie chłopaka po samym zdjęciu? Może jakiś znajomy zaproponował mu sprzedaż lekko obitych tomów trochę taniej?
Wygląda to trochę jakby komuś gdzieś jakaś paleta wypadła przy okazji dostawy, ale po co Wy się tak odpalacie? :)

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #874 dnia: Wt, 16 Wrzesień 2025, 11:18:38 »
Promuje kolekcje ze wszystkich sił, a potem wykupuje kilkanaście egzemplarzy jednego z najpopularniejszych tytułów, uniemożliwiając innym zapoznanie się z nim. Idiota? Tak. Pajac? Owszem. Chytra menda? Jak najbardziej.
Popiel to chyba twoje:
Żwirku, czy w trzeciej dekadzie XXI wieku dziwi Cię, że ktoś deficytowy towar sprzedaje po cenie wyższej, niż pierwotna?

Czy próbowałeś kupić pierwsze wydania Tytusów i innych Kajkoszy w cenach okładkowych?

Czy możesz wpisać w swój ukochany czat GPT hasło "wolny rynek XXI wieku"

I potem po prostu przestać pitolić?

Offline HugoL3

« Odpowiedź #875 dnia: Wt, 16 Wrzesień 2025, 11:26:24 »
Ja wiem, że Bazyl różne głupoty wypisuje o dublach itd itp. Jego sprawa, że zaopatrzył się w 10 sztuk tego samego tomu. Ale może dobrze zrobił, te WKKMy od numeru 150 do 170 nawet z drugiej ręki przychodzą jakby miały na liczniku 20 lat a nie 10, rzadko który jest w folii i często kosztuje dwa razy tyle co kiedyś. Gdybym mógł cofnąć czas to sam bym kupił.

Offline xanar

« Odpowiedź #876 dnia: Wt, 16 Wrzesień 2025, 12:18:19 »
Ale żeście się rzucili na niego  ;D A pan moralizator najlepszy  ;D Napisz, że sklep płaci podatki to oni mogą  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Pestak

« Odpowiedź #877 dnia: Wt, 16 Wrzesień 2025, 13:05:50 »
 Poza tym nie wszystkie muszą iść na odsprzedaż. Ja na przykład kupuję po 2 egzemplarze wybranych tomow Marvel Origins. Jeden do panoramy a jeden na tematyczną półkę danego bohatera.

Offline Yorik

« Odpowiedź #878 dnia: Wt, 16 Wrzesień 2025, 16:48:39 »
Dubel z kolekcji to nie dubel ;)
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Offline Xmen

« Odpowiedź #879 dnia: Wt, 16 Wrzesień 2025, 17:00:39 »
Ale jak twój koleżka z wydawnictwa tyfus zrobił to samo z darkness to go broniłeś i usprawiedliwiałeś.
Po co go tak wyzywasz? wróć pod kamień spod którego wylazłeś.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online Popiel

« Odpowiedź #880 dnia: Wt, 16 Wrzesień 2025, 18:02:59 »
- Ej, tam w sklepiku za rogiem mają najpyszniejsze borówki! Nikt nie ma lepszych, nikt! I tylko po dyszce!
- Ty, ale byłem tam, nie mają borówek w ogóle.
- Ha, bo wykupiłem wszystkie. Teraz tylko u mnie, po dwie dychy.

I nie, to nie jest sklep, tylko zwykły malwersant. Promuje, wykupuje, sprzedaje z zyskiem to, co wypromował.

Offline Yorik

« Odpowiedź #881 dnia: Wt, 16 Wrzesień 2025, 18:10:29 »
Może i racja. @Bazyliszek, oddaj chociaż jeden tom biednym dzieciom.
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Offline Xmen

« Odpowiedź #882 dnia: Wt, 16 Wrzesień 2025, 18:20:32 »
- Ej, tam w sklepiku za rogiem mają najpyszniejsze borówki! Nikt nie ma lepszych, nikt! I tylko po dyszce!
- Ty, ale byłem tam, nie mają borówek w ogóle.
- Ha, bo wykupiłem wszystkie. Teraz tylko u mnie, po dwie dychy.

I nie, to nie jest sklep, tylko zwykły malwersant. Promuje, wykupuje, sprzedaje z zyskiem to, co wypromował.
Może zatrudnią go w tyfusie, albo w centrum komiksu?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #883 dnia: Wt, 16 Wrzesień 2025, 18:23:20 »
Jak widać w Lewaczkowie niezmiennie i bez zmian :)

Nie może być przecież tak, że można sobie nabyć ile się chce i co się chce. Także na komiksy powinna obowiązywać reglamentacja. Najlepiej kartkowa, bo ta forma już się niegdyś ponoć sprawdziła...

Ponadto do każdego kolejnego nabytego egzemplarza tego samego tytułu należy dowalić ETS 5.0, bo jak wiemy z serii "Cygan" przed nami nieuchronnie kolejne zlodowacenie... Nie pozostawajmy zatem bierni w obliczu konsumenckiej pazerności i nieodpowiedzialności.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #884 dnia: Wt, 16 Wrzesień 2025, 20:41:28 »
Na stronie Hachette jest do kupienia w cenie okładkowej więc nie rozumiem tej analogii do borówek.
Jednemu wolno było sprzedawać po zawyżonej cenie, drugiemu nie wolno kupić 10 sztuk tego samego komiksu :)