Autor Wątek: 8azyliszek - kolekcja  (Przeczytany 173142 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: 8azyliszek - kolekcja
« Odpowiedź #645 dnia: Nd, 26 Marzec 2023, 11:50:00 »
Sporo mi zdjęć poucinało z poprzednich początkowych stron. Wrzucam więc to co mi w domu rodzinnym zostało i mam nadzieję, że w końcu kiedyś przeniosę to do nowego lokum.

Offline SawiK

« Odpowiedź #646 dnia: Pn, 27 Marzec 2023, 13:42:42 »
Kurde znowu sie przeprowadziłeś, gdzie tym razem cie wywiało?

sum41

• Gość
« Odpowiedź #647 dnia: Pn, 27 Marzec 2023, 17:28:06 »
Bazyl chyba musi miec kombi z hakiem oraz przyczepka😀😀

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #648 dnia: Wt, 28 Marzec 2023, 13:27:24 »
Kurde znowu sie przeprowadziłeś, gdzie tym razem cie wywiało?

W Warszawie cały czas sobie mieszkam, tylko nie przewiozłem jeszcze wszystkiego z domu rodzinnego do stolicy. No i musze półki wieszać, ale tak mi się nie chce wiercić półek na komiksy do ścian, że głowa mała.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #649 dnia: Pt, 07 Kwiecień 2023, 11:45:47 »

Dziś przyszedł mi "Conan: Cienie nad Kush" i rzeczywiście nie ma na grzbiecie loga Marvela. Mimo to 7 tomów fajnie na półce wygląda. Coś jak Punisher czy też Epici Spider-Mana. Marcowy pakiet kupowałem na raty, bo wyskakiwały kupony z Taniej książki czy też Allegro, to korzystałem. Conan trafił mi się w idealnym stanie od dobrego Allegrowicza, więc brak folii mi zupełnie nie przeszkadza.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #650 dnia: So, 08 Kwiecień 2023, 16:00:26 »
Takie pytanie do was - da się odczytać na zbliżeniu dymki na tych stronach starych numerów Kaczora Donalda? Ktoś  mnie poprosił o nie ale mówi, że są niewyraźne. Ja na swoim komputerze i swojej komórce widzę wszystko wyraźnie. Nie wiem co o tym myśleć, czy to jednak mój skaner źle skanuje.

Offline Dracos

« Odpowiedź #651 dnia: So, 08 Kwiecień 2023, 16:35:02 »
Da się odczytać, ale przyjemność z lektury wątpliwa ;)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #652 dnia: So, 08 Kwiecień 2023, 16:52:32 »
@UP
Na szczęście radef wyda te roczniki na twardo i będzie się je czytać w komfortowych warunkach. :)

Niestety. Niby mam cały rocznik KD 1995, ale część numerów z pierwszej połowy roku jest w fatalnym stanie - brak okładek i brakujące strony. Tak w przedziale 4-9. Od 10.95 jest już spoko, bo jakiś czas temu dorwałem dobry egzemplarz 18/95.

Powiem jeszcze, że taki mój np.12/95 do dziś pachnie farbą drukarską. :)
« Ostatnia zmiana: So, 08 Kwiecień 2023, 17:14:28 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #653 dnia: Nd, 16 Kwiecień 2023, 14:39:06 »
Za każdym razem jak widzę brata komiksiarza, który stoi na bazarku i z koca wyprzedaje swoje zbiory, robi mi się smutno z jego powodu. Dziś trafiłem na takiego na garażówce na Bazarze Różyckiego. Stereotypowy chudy blondynek w długich włosach i okularkach. I razem ze swoją dziewczyną wyprzedaje swoje zbiory. Ciekawe czy dobrowolnie, czy go zmusiła? :) Mam nadzieję, że mnie to nigdy nie spotka i nie będę zmuszony do wyprzedaży moich skarbów. ;) W każdym razie wziąłem od niego 2 Mamuty i 3 Megagiga po 14 zł za sztukę. Trochę drogo, ale teraz takie ceny chodzą.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #654 dnia: Nd, 16 Kwiecień 2023, 19:19:50 »
Niektórzy zastanawiają się dlaczego mnie nie wyrzucili z forum :)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #655 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 09:15:53 »
Zapraszam :)

https://muzeumbazyliszka.pl/?fbclid=IwAR25NKd4erdvcO2qDIhiulfTO903N9yWTZZO_VcCxndeP3Cp3zPwOJyPR9U

Już wiem gdzie zostaną umieszczone moje komiksy po śmierci. :)
« Ostatnia zmiana: Pn, 17 Kwiecień 2023, 09:25:14 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #656 dnia: Śr, 19 Kwiecień 2023, 17:07:07 »
Kupiłem jeszcze 2 komiksy z początku tego miesiąca i liczę, że starczy mi zamawiania z Taniej książki do maja. :) Wcześniej jeszcze byłem w antykwariacie na Solcu i dorwałem trochę Donaldów, oraz Flinstonów wydawanych przez Egmont. Nie wiedziałem, że wydawali wtedy coś takiego. Niestety Donaldy teraz też drożeją i trochę wydałem. Ale sam antykwariat polecam. Jest głównie zawalony książkami. Ale wpadam tam co kilka miesięcy i zawsze coś znajdę. Trochę taniej niż w Antykwariacie Grochowskim. Znalazłem też swoją 2 część starego wydania "Londyńskiego Kryminału".

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #657 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 15:36:36 »
Kiedy somsiad z klatki zmienia meble i zyskujesz używaną komodę z Ikeii za darmo. Ale ponieważ już nie za bardzo mam u siebie miejsce, to kombinuję. Wziąłem, bo szkoda było wyrzucić do śmietnika takiego mebla w dobrym stanie.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #658 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 20:03:53 »
Proste. Zostawiasz pół metra odstępu i stawiasz drugi rząd regałów  ;D

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #659 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 20:18:17 »
Jakby stąd była ;D Teraz czołg kroczący (czy jak ten gwiezdnowojenny pojazd nazywa) postaw na powstałej "półeczce" i zyskujesz kolejną pełnoprawną półkę na komiksy. Ktoś tu też ładnie zagospodarował szuflady zapychając je komiksami, tak że było widać ich grzbiety ;) Jest potencjał :D