Autor Wątek: UFO istnieje?  (Przeczytany 34813 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Koalar

Odp: UFO istnieje?
« Odpowiedź #255 dnia: Śr, 12 Lipiec 2023, 17:33:31 »
Obejrzałem Hejt Park o ufo i gość wypadł słabo. Zapowiadał wielką bombę i nie wiadomo co, a nie przedstawił żadnych poważnych dowodów czy poszlak na cokolwiek. Wygląda na człowieka, który wierzy w to, co mówi, ale możliwe, że za bardzo wierzy w pewne rzeczy i przez to wszystko przyjmuje tak, aby zgadzało się to z jego wiarą. Choć możliwe też, że nie umie przekazać swojej wiedzy i dowodów w taki sposób, aby przekonać ludzi sceptycznych.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #256 dnia: Cz, 13 Lipiec 2023, 22:40:49 »
Po co nam ufo skoro "w zasięgu wzroku" mamy takie cuda...

Offline komiks

« Odpowiedź #257 dnia: Pt, 14 Lipiec 2023, 23:56:02 »
O! to jest konkret, to lubię :)

"Ustawa wymuszająca odtajnienie rządowych dokumentów dot. UFO"
https://ufonapowaznie.pl/ustawa-wymuszajaca-odtajnienie-rzadowych-dokumentow-dot-ufo/
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline death_bird

« Odpowiedź #258 dnia: So, 15 Lipiec 2023, 20:35:55 »
Ktoś mający pojęcie o fizyce ma pojęcie jak takie prędkości mogą wpływać na organizmy żywe?

https://geekweek.interia.pl/astronomia/news-buduja-najwiekszy-silnik-na-synteze-jadrowa-na-saturna-dolec,nId,6904333
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline komiks

« Odpowiedź #259 dnia: So, 15 Lipiec 2023, 21:56:18 »
To jest 0,0741% prędkości światła, nic się nie wydarzy, za wyjątkiem dylatacji czasu, która wyniesie 18 godzin względem obserwatora na Ziemi, przy założeniu, że rakieta poruszała się z taką prędkością przez rok.

Istotne jest przyspieszenie. Żeby bezpiecznie przyspieszyć do prędkości 800 000 km/h, czyli nie przekraczać przeciążenia powiedzmy 4G (takiego jak w rakietach podczas startu), trzeba przyspieszać ciągle przez około 6 godzin, żeby wyhamować to kolejne 6 godzin.

Offline greg0

« Odpowiedź #260 dnia: Nd, 16 Lipiec 2023, 11:40:06 »
trzeba przyspieszać ciągle przez około 6 godzin, żeby wyhamować to kolejne 6 godzin.

- Przygotować statek do prędkości światła.
- Nie, nie prędkość światła to za wolno
- Za wolno?
- Tak będziemy musieli osiągnąć...Wariacką prędkość!
- Wariacką prędkość? Sir, nigdy wcześniej tak szybko nie lataliśmy. Nie wiem czy statek wytrzyma.
- Co się dzieje pułkowniku Sanders? Tchórzymy?
- Przygotować statek! (...)
- Dawaj mi to, żałosna podróbko oficera! Słuchajcie! Prędkość wariacka!
- Sir, lepiej niech pan zapnie pasy.
- Sam się zapnij! Prędkość wariacka!
PRĘDKOŚĆ ŚWIATŁA ---> NIEDORZECZNA PRĘDKOŚĆ ---> WARIACKA PRĘDKOŚĆ
- Co ja narobiłem? Mój mózg spływa mi do stóp!

1:08
Ważne żeby narzekać...

Offline death_bird

« Odpowiedź #261 dnia: Nd, 16 Lipiec 2023, 16:13:29 »
A jak myślisz? Dlaczego pytałem?  8)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline komiks

« Odpowiedź #262 dnia: Nd, 16 Lipiec 2023, 16:52:28 »
A jak myślisz? Dlaczego pytałem?  8)

Nie mam pojęcia, chcesz się wybrać w taką podróż na ochotnika? ;)

Online misiokles

« Odpowiedź #263 dnia: Nd, 16 Lipiec 2023, 17:23:38 »
Z artykułu wynika, że budują silnik. Ale raczej stacjonarny, taki, który nigdzie się nie ruszy. Gdyż będą stosować pole elektromagnetyczne do utrzymania plazmy. A owa silne pole EM uzyskają ze zwykłego prądu, podpiętego kabelkami do owego silnika. Tak więc zwykły prąd będzie utrzymywał plazmę, a silnik będzie sobie syntetyzował wodór i wytwarzał energię potrzebną do ciągu. Chcą ów silnik wynieść w kosmos i zasilić prądem z izotopów. Cóż, powodzenia. Ale w 2027 roku nic firma ciekawego nie zaprezentuje.

Offline komiks

« Odpowiedź #264 dnia: Cz, 27 Lipiec 2023, 00:25:22 »
Przesłuchanie świadków UAP : David Grusch, Ryan Graves i David Fravor – Podsumowanie
https://ufonapowaznie.pl/przesluchanie-swiadkow-uap-david-grusch-ryan-graves-i-david-fravor-podsumowanie/

To jest ciekawe:
Osoby odpowiedzialne za utajnianie UAP są urzędnikami na wysokim szczeblu zarówno w wojsku, Departamencie Obrony USA, jak i wśród kontrahentów obronnych. Grusch nie mógł podać nazwisk publicznie, ale zaprosił kongresmenów do rozmowy za zamkniętymi drzwiami.
Czyli wie o tym pół świata, wojsko, urzędnicy i nawet firmy komercyjne (kontrahenci), teraz dodatkowo kongresmeni. No jak na moje oko, to najbardziej niesamowitą rzeczą w tym wszystkim jest zdolność kosmitów do wymuszania na ludziach trzymania języka za zębami ;) Jest też prostsze wyjaśnienie, może po prostu "świadkowie" są chorzy psychicznie? Ja bym ich koniecznie zbadał ;)

Offline komiks

« Odpowiedź #265 dnia: Wt, 01 Sierpień 2023, 00:06:05 »
Tutaj macie omówienie tego, co jest na filmie w artykule który podlinkowałem wyżej.

Dla równowagi, komentarz osoby z "otwartym umysłem" ;)

« Ostatnia zmiana: Wt, 01 Sierpień 2023, 00:35:40 wysłana przez Zwirek »

Offline komiks

« Odpowiedź #266 dnia: Pt, 04 Sierpień 2023, 22:18:20 »
Mamy dowód i rewolucję!!!
Nie wiem czy już słyszeliście, ale mamy dowód na to, że USA nie dokonuje inżynierii wstecznej statków kosmicznych  ;D Właśnie potwierdzono, że "kosmiczny" materiał nazwany LK-99 działa! LK-99 to nadprzewodnik który zachowuje swoje właściwości (np lewituje w polu magnetycznym) w temperaturze i ciśnieniu pokojowym. Mówi się o przełomie, rewolucji, nagroda Nobla jest pewna! Dlaczego jest to dowód na to, że USA nie dokonuje od kilku dekad inżynierii wstecznej lewitujących pojazdów kosmicznych? Ponieważ odkrycia dokonał zespół naukowców z Koreańskiego uniwersytetu 8)

Za chwile będzie o tym odkryciu głośno, Koreańczycy ponoć już to opatentowali :)
Kocham należeć do rasy kosmitów ;D znaczy się ludzkiej, bo wiecie, my dla mieszkańców innych planet jesteśmy kosmitami  :D

Offline xanar

« Odpowiedź #267 dnia: Pt, 04 Sierpień 2023, 22:28:55 »
Jak to LK-99 będzie faktycznie tym czym ma być, to może ta "rewolucja energetyczna" nie będzie kompletną porażką.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline komiks

« Odpowiedź #268 dnia: So, 19 Sierpień 2023, 10:31:42 »
Niestety nadprzewodnik LK-99 okazał się fejkiem, nie jest nadprzewodnikiem, a nawet jest izolatorem, błąd polegał na zanieczyszczeniu próbek siarczkiem miedzi. Więc kosmici oraz inżynieria wsteczna pozostają w mocy, bo tutaj nie mamy dowodów, że to fejk, bo nie mamy żadnych dowodów.

Offline xanar

« Odpowiedź #269 dnia: So, 19 Sierpień 2023, 10:52:39 »
Szkoda, już myślałem, że ta "rewolucja energetyczna" nie będzie totalną porażką, teraz już tylko UFO można nas uratować  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój