Autor Wątek: Shout Box  (Przeczytany 195031 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Użytkownik usunięty53490

• Gość
Odp: Shout Box
« Odpowiedź #1185 dnia: Pt, 27 Marzec 2020, 21:29:53 »
Apasz, twojego plucia pisowski trollu to nawet nie czytam.

Nie dziwi mnie to, bo ludzie tacy jak ty w ogóle nie czytają rozsądnych argumentów. Zamiast tego wolą zamknąć się w swoistej bańce informacyjnej i dyskutować wyłącznie z innymi takimi jak ty. A następnie wzajemnie się w tej hermetycznej bańce nakręcać w hejtowaniu ludzi o odmiennym punkcie widzenia.

Tracicie przy tym kontakt z rzeczywistością równie mocno jak ty w tym wątku. Bo nawet nie zauważyłeś, że zarzucasz ludziom na lewo i prawo snucie głupich teorii spiskowych, a sam robisz dokładnie to samo, twierdząc że rząd celowo zaniża liczbę osób zmarłych na koronawirusa. Ale przynajmniej czytanie twoich tekstów jest bardzo zabawne, ja tradycyjnie już mam ubaw po pachy :)

Offline xanar

« Odpowiedź #1186 dnia: So, 28 Marzec 2020, 00:38:09 »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline xanar

Offline xanar

« Odpowiedź #1188 dnia: So, 28 Marzec 2020, 12:25:24 »
Tu przykład z polskiego podwórka:

https://tvn24.pl/polska/koronawirus-w-polsce-corka-kasi-kowalskiej-w-szpitalu-apel-piosenkarki-do-mlodych-ludzi-zostancie-w-domu-4516399

Ma 23 lata

Ktoś tam wcześniej napisał "Uważam, że koronawirus jest niezbyt groźny"

Offline PJP

« Odpowiedź #1189 dnia: So, 28 Marzec 2020, 13:10:12 »
Optyka się zmienia, gdy sprawa zaczyna nas bezpośrednio dotykać albo naszą rodzinę...
Coś do pooglądania :)
« Ostatnia zmiana: So, 28 Marzec 2020, 13:28:15 wysłana przez PJP »

Offline Koalar

« Odpowiedź #1190 dnia: So, 28 Marzec 2020, 15:00:14 »
Chyba zostałem wywołany do tablicy. Na grypę, którą też uważam za niezbyt groźną (ale nie namawiam do jej lekceważenia, wręcz przeciwnie - trzeba ją zwalczyć i wyzdrowieć, bo miewa groźne powikłania takie jak zapalenie płuc albo zapalenia mięśnia sercowego) też umierają dzieci. Ja się opieram na zaraźliwości (da się łatwo uniknąć zarażenia koronawirusem) i śmiertelności (kilka procent, średnia wieku wysoka). Podobnie za niezbyt groźne uważam przechodzenie po pasach, chociaż i tak rocznie w Polsce tysiące ludzi są na nich potrącanych (a setki giną). Jeśli dla Was koronawirus jest (bardzo/śmiertelnie) groźny, to OK, ja nie ma z tym problemu.

Co do Kasi Kowalskiej, to na filmiku w sumie nawet nie mówi, że jej córka ma koronawirusa. Sorry, ale ta sprawa wydaje mi się dziwna. Ta dziewczyna ma 23 lata, więc jest w takim wieku, że nikt nie dzwoni do rodziców z prośbą o zgodę na intubację. Jeśli byłaby w stanie, w którym nie ma z nią kontaktu, to wydaje mi się dziwne, że ktoś dzwoni do rodziny (osoby kontaktowej) z prośbą o zgodę na intubację, zamiast ratować jej życie i zwyczajnie wykonać intubację. Z drugiej strony Kasia Kowalska mówi, że została zainspirowana przez jakiegoś lekarza, żeby przemówiła do rozumu młodym ludziom. Mam nadzieję, że coś mi się ubzdurało, a dziewczynie życzę oczywiście zdrowia.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1191 dnia: Nd, 29 Marzec 2020, 16:17:05 »
Na grypę, którą też uważam za niezbyt groźną
Grypa - śmiertelność: 0,1%
Koronawirus - śmiertelność od 3 do 11%.

Potrafisz samodzielnie obliczyć różnicę?

Offline Red Fury

« Odpowiedź #1192 dnia: Nd, 29 Marzec 2020, 16:34:03 »
Ja dodam od siebie to

Raport Intensive Care National Audit and Research Centre, w którym podsumowano pierwsze dane na temat efektów używania zaawansowanych metod podtrzymywania życia wśród brytyjskich pacjentów zakażonych koronawirusem.

Ze 165 pacjentów z potwierdzoną diagnozą koronawirusa, którzy nie są już na oddziałach intensywnej terapii w brytyjskich szpitalach, zmarło 79 (47,9 proc.), a 86 (52,1 proc.) udało się wyleczyć na tyle, by móc wypisać ich z brytyjskich OIOM-ów.

Oznacza to, że budowane w pośpiechu szpitale i oddziały intensywnej terapii nie gwarantują wyleczenia chorych – dostęp do respiratora, tlenu, leków i urządzeń wspierających krążenie daje szanse określone przez jednego z medyków jako „pół na pół”.

Gdy przyczyną choroby nie jest wirus SARS-CoV-2, a „zwykłe” wirusowe zapalenie płuc, śmiertelność spada do 22,2 proc., a żywych wypisywane jest z oddziałów ponad trzy czwarte (77,8 proc.) pacjentów.
It's too late...you had your chance...and I'm just getting started.

Offline turucorp

« Odpowiedź #1193 dnia: Nd, 29 Marzec 2020, 16:34:49 »

Idąc dalej,
2905 wypadków śmiertelnych w 2019 roku, na 38 mln użytkowników dróg (tak, niemowlęta w wózkach też się liczą)
20 ofiar (oficjalnie) na 1771 (oficjalnie) zarażonych
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1194 dnia: Nd, 29 Marzec 2020, 16:48:24 »
turucorp
Absurdalne porównania. Idąc tą drogą, porównaj jeszcze ze śmiertelnością w zamachach terrorystycznych i ogłoś, że terroryzm jest fajny, bo w skali globu ma niską śmiertelność :D

I nie bierz pod uwagę polskich danych, bo są wybitnie zakłamane. Jak dziś lata po twitterze, w samych Kielcach w szpitalu na Czerwonej Górze w zeszłym tygodniu zmarło 21 osób na "zapalenie płuc".

Offline turucorp

« Odpowiedź #1195 dnia: Nd, 29 Marzec 2020, 16:56:41 »
turucorp
Absurdalne porównania. Idąc tą drogą, porównaj jeszcze ze śmiertelnością w zamachach terrorystycznych i ogłoś, że terroryzm jest fajny, bo w skali globu ma niską śmiertelność :D

I nie bierz pod uwagę polskich danych, bo są wybitnie zakłamane. Jak dziś lata po twitterze, w samych Kielcach w szpitalu na Czerwonej Górze w zeszłym tygodniu zmarło 21 osób na "zapalenie płuc".

Zacznij czytać ze zrozumieniem, proszę :(
Nie ja wyciągnąłem porównanie z wypadkami drogowymi (i to nie pierwsze miejsce, w którym takie porównanie się pojawia).
Przy danych z epidemią BARDZO WYRAŹNIE ZAZNACZYŁEM „OFICJALNIE”.
Wszystko trzeba pisać „drukowanymi”, żeby zostać tutaj właściwie zrozumianym? :/
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Koalar

« Odpowiedź #1196 dnia: Nd, 29 Marzec 2020, 18:19:45 »

Ale ja przy procentach 3-11% (w które osobiście nie wierzę) nadal uważam, że koronawirus jest niezbyt groźny (także przez zachorowalność - spójrz na Szumowskiego, ani rękawiczek, ani maseczki; gość normalnie pracuje, bo przy odpowiednim zachowaniu ryzyko zakażenia się jest minimalne; jak on zachoruje, to nie zmienię zdania - widocznie nie uważał).
Jeśli w jakiś sposób Wam to pomoże (np. zmniejszy stres związany z panującą sytuacją), to możecie mnie nadal przekonywać, że koronawirus jest (bardzo/śmiertelnie) groźny, ale póki żyjemy we w miarę wolnym kraju, to pozwolę sobie mieć swoje własne zdanie (oczywiście zawsze mogę je zmienić). Tymczasem jednak niestety liczba śmierci z powodu koronawirusa raczej się nie zmieni (cokolwiek bym o nim nie myślał).
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline xanar

« Odpowiedź #1197 dnia: Nd, 29 Marzec 2020, 18:47:28 »
Fauci mówi, że od 1%
Włochy - 10,84 %
Hiszpania - 8,3 %
Polska - 1,13 %

Jeżeli te dane co podają są prawdziwe.

Jak będziesz chodził bez rękawiczek i nie macał wszystkich ludzi do okola to się raczej nie zarazisz.
Kaczyński też siedział bez maski i rękawiczek i nawet do kościoła poszedł  :)

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1198 dnia: Nd, 29 Marzec 2020, 18:55:44 »
Ale ja przy procentach 3-11% (w które osobiście nie wierzę) nadal uważam, że koronawirus jest niezbyt groźny
No, mniej więcej tak niegroźny jak rosyjska ruletka.

(także przez zachorowalność - spójrz na Szumowskiego, ani rękawiczek, ani maseczki; gość normalnie pracuje, bo przy odpowiednim zachowaniu ryzyko zakażenia się jest minimalne; jak on zachoruje, to nie zmienię zdania - widocznie nie uważał).
Zagrożenie zarażeniem jest minimalne - orzekł na początku epidemii. W DPS w Niedabylu - na 82 osoby, 60 zarażonych (21 z pozostałych jeszcze będzie miało robione testy). Więc wyjaśnij, jak minimalizujesz zagrożenie - nie wychodzisz z domu i nikogo do niego nie wpuszczasz?

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #1199 dnia: Nd, 29 Marzec 2020, 19:41:33 »
Po Twitterze latało też, że Jay-Z to reptilianin i nawet było nagranie z przemiany także tego.