Autor Wątek: Piłka Nożna  (Przeczytany 199324 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Deg

Odp: Piłka Nożna
« Odpowiedź #1590 dnia: Pt, 16 Czerwiec 2023, 23:07:12 »
Piękne :)

Tymczasem

Kolejna wpadka reprezentacji Polski: po męczarniach wygrywamy 1:0 z drużyną, która od 9 lat nie zdobyła żadnego znaczącego tytułu.
This is my truth, tell me yours.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1591 dnia: Pt, 16 Czerwiec 2023, 23:10:17 »
No po takiej wiktorii to chyba Santos i Kiwior zasłużyli na miejsce na tym kolażu największych Polaków :) W poniedziałek Portugalczyk powinien odbierać honorowe obywatelstwo.

« Ostatnia zmiana: Pt, 16 Czerwiec 2023, 23:26:22 wysłana przez Leyek »

Offline Deg

« Odpowiedź #1592 dnia: Pt, 16 Czerwiec 2023, 23:14:36 »
A Sousy tam nie ma, czy tylko nie widzę? ;)

Offline death_bird

« Odpowiedź #1593 dnia: Pt, 16 Czerwiec 2023, 23:22:36 »
Futbol to jest śmieszna gra. Strzelają Niemcy a wygrywają Polacy.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Deg

« Odpowiedź #1594 dnia: Pt, 16 Czerwiec 2023, 23:55:28 »
Ach, ten ból du...szy, kiedy trzeba przełknąć zwycięstwo swojej drużyny...

Offline death_bird

« Odpowiedź #1595 dnia: So, 17 Czerwiec 2023, 09:30:38 »
Biorąc pod uwagę, że praktycznie cała druga połowa to okopy Świętej Trójcy i obrona Częstochowy to i owszem. Ciężko to przełknąć. No. Chyba że będzie Cię satysfakcjonować jakieś 0:0 z Mołdawią. To w takim razie zagraliśmy rewelacyjnie. Hurra.

Offline perek82

« Odpowiedź #1596 dnia: So, 17 Czerwiec 2023, 13:12:48 »
A spodziewałeś się dobrej gry? Na jakiej podstawie? Kiedy ostatnio zagraliśmy dobrze? Szczególnie przeciw no jednak o klasę lepszej drużynie?
I nie chodzi mi nawet o taktykę - można grać defensywnie i dobrze - wtedy regularnie osiąga się dobre wyniki, w tym przeciwko teoretycznie lepszym zespołom. Grając piach można od czasu do czasu, z odrobiną szczęścia z kimś lepszym wygrać. I tu się tak zdarzyło w meczu o nic. Lepszy taki wynik niż gładkie 3:0 w plecy.
Teraz pytanie, czy nasza kopanina wystarczy, żeby spokojnie ograć zawsze groźną Mołdawię? Teraz już nie ma słabych drużyn, nikomu nie ładuje się gola z autu w pierwszej minucie...
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****

Offline death_bird

« Odpowiedź #1597 dnia: So, 17 Czerwiec 2023, 13:31:38 »
Przede wszystkim nie rozumiem sensu gry z Niemcami przed Mołdawią. Spodziewałem się zakontraktowania jakichś Słowaków, Ukraińców albo nawet Łotyszy. Przy czym nie chodzi o to czy gra była "dobra" tylko o to, że przed meczem o punkty zagraliśmy z przeciwnikiem, który nawet będąc na swoim przeciętnym poziomie i tak nas zdominował i tym samym sprawił, że nie mieliśmy okazji wykonania "testów" z ustawień, zgrania, wykonywania określonych fragmentów gry. Jedyne "testy" jakie przeszliśmy to "stress-testy" i wynik jest taki, że bez Szczęsnego byłaby solidna wtopa.
Dlatego ja sensu tego meczu nie widzę, nie rozumiem go i wynik z uwagi na przebieg gry nie ma dla mnie większego znaczenia, bo nie patrzę na to pod kątem "odwiecznej rywalizacji" polsko-germańskiej tylko chciałbym wiedzieć co ten mecz da nam w kontekście obecnych eliminacji. Gdyby była taka opcja to bez wahania zamieniłbym 1:3 z Czechami/1:0 z Niemcami na 1:0 z Czechami/1:3 z Bundesrepublik.

P.S. A w "dowcipie" do którego przyskoczył Deg chodziło o odniesienie do wypowiedzi Linekera. I generalnie była to zamierzona złośliwość w odniesieniu do Niemiaszków. No ale.

Offline perek82

« Odpowiedź #1598 dnia: So, 17 Czerwiec 2023, 14:17:48 »
To że mecz był bez sensu było wiadomo gdy go tylko ogłoszono. Czysty marketing. Zresztą trener to powiedział już parę miesięcy temu. Dobrze że nikt się nie skontuzjował, bo dopiero byłby klops.
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****

Offline Deg

« Odpowiedź #1599 dnia: So, 17 Czerwiec 2023, 22:02:16 »
Gdyby była taka opcja to bez wahania zamieniłbym 1:3 z Czechami/1:0 z Niemcami na 1:0 z Czechami/1:3 z Bundesrepublik.
Ja też. Zamieniłbym też ćwierćfinał Ligi Konferencji Lecha na ćwierćfinał MŚ 2022, ale takiej opcji też nie ma, no to cieszę się z tego co jest.

Jeśli nie wygramy z Mołdawią, mocno się zdziwię, pewnie też wku...rzę, ale jestem tylko kibicem, nie analitykiem futbolu, więc pewnie znów nic mądrego nie napiszę.

Gorzej, jeśli wygramy :)

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1600 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 10:08:43 »
Biorąc pod uwagę, że praktycznie cała druga połowa to okopy Świętej Trójcy i obrona Częstochowy to i owszem. Ciężko to przełknąć. No. Chyba że będzie Cię satysfakcjonować jakieś 0:0 z Mołdawią. To w takim razie zagraliśmy rewelacyjnie. Hurra.

Tylko, że my naprawdę nie mamy piłkarzy na takim poziomie, aby wymagać czegoś takiego. Co zgrupowanie to inni ludzie, trenerów w ostatnim czasie też zmieniamy często, pomysł na grę też, wyjściowe ustawienie...

Ja wiem, że pewnie każdy by chciał byśmy grali jak City albo chociaż stawiali takie warunki jak Inter postawił piłkarzom z Manchesteru, ale może przyzwyczajmy się w końcu, że nasze miejsce jest gdzieś w okolicach 30. pozycji rankingu FIFA, a nie 3.

Offline Deg

« Odpowiedź #1601 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 22:36:34 »
No i jestem wkurzony, ale też nieco rozbawiony :)
może przyzwyczajmy się w końcu, że nasze miejsce jest gdzieś w okolicach 30. pozycji rankingu FIFA, a nie 3.
Dokładnie. I możemy wygrać z każdym i z każdym przegrać. Takie życie...

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1602 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 22:41:47 »
Grupa śmierci.

Offline Necr09

« Odpowiedź #1603 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 22:42:21 »
Szkoda jedynie Santosa, bo jeszcze ze dwa takie spotkania jak druga połowa i zejdzie na zawał chłop.
FGO: 758,469,198

Offline death_bird

« Odpowiedź #1604 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 22:59:29 »
Widzi mi się, że dzisiaj tak naprawdę zgubiły nas idiotyzm, buta i arogancja tych cwaniaczków, którzy ułożyli sobie grafik pod zyski z biletów z Niemcami i pod "pewne 3 punkty" z Mołdawią cztery dni później. Dekady mijają i nic się nie zmienia - pzpn jak był tak nadal jest do zaorania. Biznesmeni się znaleźli od siedmiu boleści...
Po cichu spodziewałem się, że może być remis, bo Fryce nas wymęczyli, ale takich cyrków jak ta druga połowa nie doświadczałem chyba od lat 90tych.
Jutro jakiś pusty łeb powinien potoczyć się po perskich dywanach pzpn i bynajmniej nie chodzi mi o Santosa.