Autor Wątek: Piłka Nożna  (Przeczytany 199513 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: Piłka Nożna
« Odpowiedź #1545 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 23:59:44 »
Mistrz Polski się mierzy z zaledwie niezłymi ekipami. Teraz trzeba to wygrać, bo są szanse. Ta sytuacja już się nie powtórzy.

:) :)  Mocne.
Wygrać to mogliśmy (lub chociaż na 90% być w finale) na Euro 2016. Taka szansa to się przez 100 albo więcej lat nie powtórzy dla naszej piłki.

Offline Deg

« Odpowiedź #1546 dnia: So, 18 Marzec 2023, 00:05:05 »
Ooo, Death, kolego. Ja już dawno marzyłem o finale LM Zagłębie Lubin - GKS Bełchatów. Albo coś w tym stylu ;) Na razie cieszę się tym co mamy. I oby Lech dał radę, bo szansa jest :)

@Leyek: żebyś się nie zdziwił przed upływem tych 100 lat :P
« Ostatnia zmiana: So, 18 Marzec 2023, 00:07:14 wysłana przez Deg »
This is my truth, tell me yours.

Offline Death

« Odpowiedź #1547 dnia: So, 18 Marzec 2023, 00:06:38 »
Tak, Euro 2016 to była historyczna szansa. Na tym turnieju nie było ani jednej naprawdę dobrej ekipy. Było 8-10 niezłych, w tym my. Też byśmy tę Walię ojebali w półfinale, a z Francją różnie mogło być. Tamta Francja jeszcze nie była aż tak dobra.

Polski fnał będziemy mieć niedługo w siatkarskiej Lidze Mistrzów.

Jeszcze mam taką grafikę.
« Ostatnia zmiana: So, 18 Marzec 2023, 00:12:03 wysłana przez Death »

Offline Leyek

« Odpowiedź #1548 dnia: So, 18 Marzec 2023, 00:14:11 »
@Leyek: żebyś się nie zdziwił przed upływem tych 100 lat :P

Szybciej spadniemy za Wyspy Owcze w rankingu klubowym UEFA niż coś zdobędziemy (nieważne klub/reprezentacja).

Choć sprawdziłem i widzę, że WO całkiem nieźle sobie radzą ;) A sezon 20/21 miały lepsze niż my 18/19 i 19/20 :)
https://kassiesa.net/uefa/data/method5/crank2022.html

Offline Death

« Odpowiedź #1549 dnia: So, 18 Marzec 2023, 00:16:30 »
Lech Poznań jest jednym mistrzem kraju w tej ósemce. Na luzie powinni ograć tych wszystkich frajerów. :)))

Offline Deg

« Odpowiedź #1550 dnia: So, 18 Marzec 2023, 00:17:10 »
Szybciej spadniemy za Wyspy Owcze w rankingu klubowym UEFA niż coś zdobędziemy (nieważne klub/reprezentacja).

Choć sprawdziłem i widzę, że WO całkiem nieźle sobie radzą ;) A sezon 20/21 miały lepsze niż my 18/19 i 19/20 :)
https://kassiesa.net/uefa/data/method5/crank2022.html
Spokojnie, w 2123 się rozliczymy ;)

Offline Leyek

« Odpowiedź #1551 dnia: So, 18 Marzec 2023, 00:18:40 »
Spokojnie, w 2123 się rozliczymy ;)

Przekażę jutro synom, żeby przekazali to swoim dzieciom i wnukom, żeby za 100 lat rozliczyli się z Twoimi potomkami :P

Offline perek82

« Odpowiedź #1552 dnia: Pt, 24 Marzec 2023, 22:13:14 »
W komiksy nie umiemy, w piłkę jesteśmy dziadami. Dobrze że chociaż w inflacji wygrywamy z prawie każdym.
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****

« Odpowiedź #1553 dnia: Pt, 24 Marzec 2023, 22:40:27 »
 Teraz już będzie z górki.

Offline Deg

« Odpowiedź #1554 dnia: Pt, 24 Marzec 2023, 22:52:16 »
Spokojnie, jest jeszcze  Liga Narodów. Wejdziemy na 99,4%.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1555 dnia: Pt, 24 Marzec 2023, 22:56:38 »
Oj dużo dziwnych decyzji dla realu sie znajdzie w meczach z bayernem :D
tu dwie brameczki po spalonych uznane eliminując Bayern w ćwierćfinale 2016/2017 :D

Druga żółta dla Vidala za czyste wybicie piłki Asensio
Spoiler: PokażUkryj

Można by też rozważyć czy nie powinien być podyktowany karny dla Bayernu po tym jak brazylijski patus z realu wyciął Robbena, choć imho w tym momencie casemiro powinien już dawno w szatni siedzieć po dwóch żółtych kartkach.
O, to te bramki z dogrywki ktorej nie powinno byc, bo sedzie nie powinien uznac gola ze spalonego lewego. Zawsze lubie je sobie przypomniec.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1556 dnia: Nd, 26 Marzec 2023, 11:33:41 »
Dużo osób lubi zapominać o tym, że Polacy mieli w nogach dwie dogrywki na tym euro 2016. Fajnie się pisze: "Walia słaba, a z Francją by powalczyli". Ja już tę walkę widziałem 20 razy a i tak zawsze kończyło się tak samo.
Nawałka szacun za 2016, ale to co odjebał w 2018 to niesamowita plama na honorze. I nie chodzi o umiejętności piłkarzy a o to jak beznadziejnie ich przygotował do tego turnieju.

Co do ostatniego meczu kadry... Cały dzień niepokoiła mnie informacja o tym, że Zalewski nie jest brany pod uwagę jeśli chodzi o wyjściowy skład. Bo co? Dobra, te głosy że jest najlepszym lewym wahadłowym ligi pod nieobecnosć Spinazzoli albo największym talentem można było sobie włożyć między bajki, ale chłopak najpierw zastąpił wspomnianego przeze mnie Włocha, a teraz po jego powrocie wywalczył sobie miejsce na prawej stronie boiska. Mówimy tu o chłopaku, co nominalnie grał na środku pomocy, w młodzieżówce wręcz za napastnikiem. Ok, nie wyszło mu kompletnie w meczu z Meksykiem, ale Lewandowskiemu też wtedy się nie udało. Czemu chłopak został odstawiony a szansę dostaje jakiś bolec z bundesligi, który zdążył się już odbić kilka razy od większej piłki? Czemu gra typ z Championship o którym jeszcze niedawno nasi polscy mejweni pierdolili, że to gość na Premier League, który będzie kosztować 30-40 mln?
Czemu grają środowki obrońcy, którzy albo nie grają, albo nie są w formie? Bo nie ma innych? Są, niech grają chłopy z polskiej ligi co grają co tydzień 90 minut i nie walą baboli. To byli Czesi. W ich podstawowej jedenastce było więcej graczy z rodzimej ligi niż z zagranicy. Pięknie nas pierdolnęli na początku meczu, aż nie było czego zbierać.

Offline Koalar

« Odpowiedź #1557 dnia: Nd, 26 Marzec 2023, 14:16:38 »
Nie dojdziesz, czemu grał ten, a nie grał ten. Możliwe, że na treningu Zalewski wypadł słabo. Albo trener chciał mieć piłkarza o danej charakterystyce (czemu - nie wiem), albo miał takie przeczucie, albo chciał go dać na podmęczonego rywala. Ale raczej Santos nie zna zbytnio tych graczy i uczy się, stosując metodę rozpoznanie przez walkę, bo nie ma nawet meczu towarzyskiego, żeby sprawdzić, jak mu zagrają dani zawodnicy. Zgadzam się, że powinniśmy mieć obrońców grających regularnie w klubie.

Ciężko coś oceniać, jak się tak to spotkanie ułożyło, że po dwóch gongach praktycznie było po meczu. Martwi, że po przerwie było niewiele lepiej i zmiany też niewiele dały. Bajerant Sousa przynajmniej jakoś odrabiał w tych drugich połowach. Gracze jakby mało zaangażowani, bez wiary, a to jest zadanie trenera, żeby ich zmotywować do walki. Martwi, że Santos powiela błędy Sousy, rzuca Szymańskiego na bok, kiedy on dobrze gra w środku. W dodatku Santos ma na razie pecha (kontuzje, niegrający w klubach, megasłaby start meczu). Coś czuję, że Albania znowu będzie grała w piłkę, ale może i tym razem to my będziemy strzelać gole.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline isteklistek

« Odpowiedź #1558 dnia: Nd, 26 Marzec 2023, 15:12:30 »
Santos potrzebuje czasu i to dużo czasu, prawdopodobnie całe eliminacje Euro. Niby wszyscy to wiedzą, ale już gorące głowy w mediach walą w Santosa - gościa, który absolutnie nie zna naszej ligi, bo ogląda ją dopiero od jakiegoś miesiąca, za wielu zawodników zagranicznych też nie zna, więc sporo mu podpowiadają, sugerują, raportują na podstawie tego, co było. Gość jest miesiąc na stanowisku i przeprowadził dosłownie kilka treningów z piłkarzami, a niektórzy spodziewają się, że my to w zasadzie jesteśmy materiałem na mistrza.

Offline Deg

« Odpowiedź #1559 dnia: Wt, 28 Marzec 2023, 23:23:18 »
Widzieliście dzisiaj Szkotów? Też tak chcę :)