Autor Wątek: Piłka Nożna  (Przeczytany 199653 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline death_bird

Odp: Piłka Nożna
« Odpowiedź #1095 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 15:24:04 »
Patrząc na dzisiejsze typowania to zastanawiam się czy to ja przeceniam Senegal czy reszta go nie docenia. Podobno w takiej sytuacji powinienem położyć się spać, bo to ja jestem pijany a nie wszyscy wokół, ale w sumie ciekaw jestem co Afrykańczycy dzisiaj pokażą.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Online Necr09

« Odpowiedź #1096 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 15:45:02 »
Ich największa gwiazda wypadła przed mundialem, a patrząc na statystyki bez Mane na 14 spotkań 5 porażek i 4 remisy, z Mane na 96 spotkań 14 porażek i 26 remisów, widać, że jego obecność im pomaga.
FGO: 758,469,198

Offline Leyek

« Odpowiedź #1097 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 15:48:38 »
Działa magia nazwy Holandia, która jak pisałem w tamtym temacie jest już mocno przebrzmiała.
A Senegal to najlepszy afrykański team, choć sporo osłabiony brakiem Mane, ale dużo drużyn ma mocne wyrwy w składach przez kontuzje. Z zawodnikami w czołowych europejskich klubach (u Holendrów tylko V. Dijk i de Ligt grają w topie). Dla mnie nieznacznym faworytem jest Senegal, choć Holandia ma jedną mocną stronę w postaci V. Gaala tyle, że on też już jest wiekowy i to nie ten sam trener co robił podwaliny pod dzisiejszy Bayern.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1098 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 16:26:46 »
Leyek pożyczył Anglikom ten walec, którym przejechał konkurs "Z jakiego komiksu jest ten kadr"  ;D
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Leyek

« Odpowiedź #1099 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 16:43:26 »
@Rodrigues Walec jest u Niemców ;)
Dziś właśnie myślałem od rana, że 3:0 to trochę nisko postawiłem, mogłem 5:0, ale to i tak nic by nie zmieniło, bo też potracili a i więcej strzelili :)

U Holendrów jeszcze zapomniałem Ake w sumie gra w MC w topie, czyli cała linia obrony klasowa (choć w klubach grająca normalnie w czteroosobowym bloku obronnym, a nie w tym dziwacznym 3/5 osobowym, a to też nie jest się łatwo przestawić), a z przodu i na bramce nędza w porównaniu do najlepszych reprezentacji.

Offline Koalar

« Odpowiedź #1100 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 16:53:57 »
Jak dla mnie ten mundial bez szczególnych emocji, brak atmosfery i na miejscu, i przed telewizorem. Ten Katar to jakaś kuriozalna miejscówka, wszystko drogie, miejsce raczej mało imprezowe. Już mnie zresztą tak piłeczka nie jara jak dawniej. Raz, że przesyt, dwa, że z tej prostej gry skurwiała FIFA zrobiła produkt, z którego ciągnie pieniądz bez opamiętania. Cieszy mnie, że tym razem Katarowi nie udało się zrobić takiej mocnej ekipy jak na MŚ w ręcznej i że nie pomagają mu sędziowie (choć bluzgałem ostro, to jednak rzeczywiście tam był spalony wczoraj).

Nasi mają szansę. Wyjątkowo grają z marszu, więc nie mogli spieprzyć przygotowań (paru chłopaków miało przerwę, ale nie jest źle). Nie ma wielu kontuzji (tfu, tfu), Czesiek coś tam powinien przygotować. Na papierze mamy dobrych zawodników, bramkarz z Juve (oby nic nie odwalił znowu), napadziory z Barcy i Juve (kto wie, czy zagra), do tego ważne ogniwo lidera Serie A. Szymańskiemu też dobrze idzie, liczę na Bielika, Krycha też sobie poradzi. Trochę się boję o obronę, ale zobaczymy. Nie ma chyba tego balonika, co zawsze, więc to też na plus. Jak zagramy mądrze i będziemy mieć szczęście, to jestem dobrej myśli.

Senegalu nie znam, ale ostatnio ma słabe wyniki. Holandia jest silna i powinna to pokazać. Myślę, że wygra i ogólnie Europa będzie mocna.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Online OokamiG

« Odpowiedź #1101 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 17:18:28 »
Senegal to mistrz Afryki.

Offline Koalar

« Odpowiedź #1102 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 19:20:59 »
No, dobry ten Senegal, z Mane to już byłby mocny. Że jest mistrzem Afryki to kojarzę, ale nie wiedziałem, co oni grają, bo zwyczajnie u nas w TV piłki afrykańskiej nie ma (w sumie spoza Europy to ostatnimi czasy chyba leciały tylko mecze z Ameryki Południowej). A z tytułami to różnie bywa, u nas jest kilka mocnych reprezentacji i dużo średniaków, że nawet taka Italia jako mistrz Europy nie gra na mundialu. A generalnie to te europejskie mocne teamy to i tak są prawie zawsze lepsze od drużyn z Afryki (w tym od mistrza).

Online OokamiG

« Odpowiedź #1103 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 19:24:30 »
No przeciętna Holandia wygrała z jeszcze słabszym Senegalem, jednak bez Mane to inna drużyna. Wystarczy porównać procent wygranych meczów z nim i bez niego.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1104 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 19:38:51 »
Mnie się wydaje, że to jednak forumowicze nie docenili Holandii pisząc, że jedyne gwiazdy to De Ligt i Van Dijk. Biorąc pod uwagę tylko dyspozycję z klubów to chyba raczej mówilbym tu o piłkarzach Interu: De Vrij i Dumfries. Plus nie ma sensu tak mocno przywiązać się do tego czy ktoś regularnie gra w klubie czy nie - Depay ciągnie te kadrę już od kilku lat. Wiadomo, że Holandia w prime pewnie nawet by go nie powołała, ale potrafi odwrócić losy meczu. Podobnie jak De Jong i Gapko (dziś pierwszy asystował przy bramce drugiego). Spokojnie, dajmy im czas.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1105 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 20:44:29 »
@Hugo
Oglądałem tak z połowę meczu i trochę jednym okiem i obie drużyny były daremne dziś strasznie, a mecz nudny i wolny ze zrywami parę razy. Z kimś lepszym to by dostały obie dziś baty. Senegal za defensywny, a Holandia coś tam szarpała, ale widać, że brakuje jakości z przodu. Myślę, że jedni i drudzy się  namęczą z Ekwadorem. Przy tym wyniku pewnie Holandia się prześlizguje do 1/8.

Offline Koalar

« Odpowiedź #1106 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 22:53:17 »
Te czasy doliczone dziwne. Cały czas jestem zwolennikiem żywego czasu gry. Niech to będzie 2 x 30 minut, ale bez ściemy z leżeniem, powolnym wykonywaniem stałych fragmentów gry czy zmian. To jest słabe i zabija grę. Przy tej ekipie VAR-u gość od czasu to jest mały pikuś. I pewnie połowa też by trwała zwykle ok. 45-50 parę minut, więc to nie byłby problem dla telewizji i reklamodawców.

Online OokamiG

« Odpowiedź #1107 dnia: Wt, 22 Listopad 2022, 12:04:13 »
Pamiętam jak Morata w Juve strzelił hat tricka widmo, czyli 3 gole ze spalonych. Lautaro jest blisko powtórzenia tego wyczynu. A poza tym Arabia nawet się stawia, możemy mieć ciężko.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1108 dnia: Wt, 22 Listopad 2022, 12:07:36 »

Widzę, że mocno dbasz, żeby Ci nikt typów nie podkradł :) Choć coraz bardziej się opóźniasz 3, 6, a dziś już 8 minut przed kickoffem :)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1109 dnia: Wt, 22 Listopad 2022, 12:25:47 »
Argentyna & Arabia Saudyjska: grają

Polska:
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00