Autor Wątek: Piłka Nożna  (Przeczytany 199430 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline perek82

Odp: Piłka Nożna
« Odpowiedź #1050 dnia: Śr, 26 Październik 2022, 20:54:58 »
Jak Inter się jako tako spręży to sądzę, że Robercik szybko udział w LM w tym sezonie zakończy ;)
Wykrakałeś😀
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****

Offline Leyek

« Odpowiedź #1051 dnia: Śr, 26 Październik 2022, 23:28:42 »
@perek82
To nie było krakanie, ale stwierdzenie oczywistości. Tą zbieraniną barcelońską to się mogli tylko nasi pseudodziennikarzyny podniecać.

To już mój 7-latek bardziej od nich ogarnia rzeczywistość. Dziś jak pokazali Lewego: "o i jest najgorszy pan na świecie co się wycofał z najlepszej drużyny", a jak żona zaczęła bronić, że każdy może odejść to: "oj Barcelona by nawet muchy nie złapała, a Bayern od razu by muchę załatwił" ;)

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1052 dnia: Cz, 27 Październik 2022, 00:33:59 »
Sam Lewandowski był zdania, że zmienia drużynę na lepszą, albo na taką w której będzie mieć większe szanse na złotą piłkę. Złotej piłki za 2022 nie dostał i za 2023 już na 101% nie dostanie. Brawo za decyzje. Grał w maszynie, która była skrojona pod niego, a teraz gra w zespole prowadzonym przez wuefistę.

Offline perek82

« Odpowiedź #1053 dnia: Cz, 27 Październik 2022, 07:10:08 »
Marketingowo i finansowo pewnie na tym zyska. W Barcelonie jest praktycznie na każdym kroku jakiś plakat z nim. Ale sportowo to krok w tył. Z jego drużyny to chyba nikt by w Bayernie w pierwszym składzie nie wyszedł. Niestety to taka zbieranina wypalonych gwiazd i potencjalnych gwiazd. I to boleśnie widać w meczach z topowymi drużynami.
Święta Barbora ***

Offline Leyek

« Odpowiedź #1054 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 16:57:55 »
I jest kadra:

Bramkarze: 
Bartłomiej Drągowski (Spezia Calcio),
Wojciech Szczęsny (Juventus),
Łukasz Skorupski (Bologna FC)

Obrońcy:
Jan Bednarek (Southampton/Aston Villa),
Bartosz Bereszyński (UC Sampdoria),
Matty Cash (Aston Villa),
Kamil Glik (Benevento),
Robert Gumny (FC Augsburg),
Artur Jędrzejczyk (Legia Warszawa),
Jakub Kiwior (Spezia Calcio),
Mateusz Wieteska (Clermont Foot 93),
Nicola Zalewski (AS Roma)

Pomocnicy:
Krystian Bielik (Birmingham City),
Przemysław Frankowski (RC Lens),
Kamil Grosicki (Pogoń Szczecin),
Jakub Kamiński ((VfL Wolfsburg),
Grzegorz Krychowiak (Al-Shabab),
Michał Skóraś (Lech Poznań),
Damian Szymański (AEK Ateny),
Sebastian Szymański (Feyenoord Rotterdam),
Piotr Zieliński (SSC Napoli),
Szymon Żurkowski (Fiorentina)

Napastnicy:
Robert Lewandowski (FC Barcelona),
Arkadiusz Milik (Juventus),
Krzysztof Piątek (US Salernitana),
Karol Świderski (Charlotte FC).

Krychowiak z wakacyjnego klubu (i który od 2 lat chyba nie zagrał dobrego meczu o punkty w kadrze) i Grosicki (którego jako skrzydłowego bardzo lubię, ale to już nie ten wiek) to trochę żenada. Kownacki np. spokojnie powinien być powołany. Liczę, że do początku mistrzostw może jeszcze Szczęsny złapie jakąś kontuzję, bo jego osoba to jest zawsze jak odbezpieczony granat.

No ale Flick u Niemców też poszalał i są Goetze czy daremny w tym sezonie Adeyemi.
« Ostatnia zmiana: Cz, 10 Listopad 2022, 17:00:44 wysłana przez Leyek »

Offline death_bird

« Odpowiedź #1055 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 17:07:20 »
Mam tę jedną nadzieję, że dostaniemy tak nieziemski łomot, że pzpn nie będzie miał innego wyjścia jak tylko wywalić Czesia na kopach.
Inna sprawa, że po nim to pewnie zatrudniliby Wdowczyka.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1056 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 17:22:15 »
No ale Flick u Niemców też poszalał i są Goetze czy daremny w tym sezonie Adeyemi.

Mam paru kolegów z Niemiec, którzy częściej oglądają Eintracht ode mnie i są zdania, że Goetze robi robotę, a tak doświadczony zawodnik w kadrze na turniej rangi mistrzowskiej będzie wsparciem, a nie ciężarem.
Ja mam też mieszane zdanie, dla mnie lepszy od Kamady nie jest.

Co do Wdowczyka... Zmiana z trenera podejrzanego o korupcję na trenera skazanego za korupcję? On chyba od 5 lat nie parał się trenerka.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1057 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 18:20:06 »
Mam tę jedną nadzieję, że dostaniemy tak nieziemski łomot, że pzpn nie będzie miał innego wyjścia jak tylko wywalić...

A co to zmieni? Nic się nie zmieni nie ma takiego blamażu który by ten pzpn zaorał, to wszystko jest jedna sitwa i im dobrze. Oni się w tej dupie już dawno urządzili, kasę od fify, uefy, sponsorów dostają stanowiska poobsadzają i od wpierdolu do wpierdolu da się żyć za bezdurno.

Offline isteklistek

« Odpowiedź #1058 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 19:18:35 »
Widziałem konferencję i tylu okrągłych słów i lania wody dawno nie słyszałem. Michniewicz trochę odlatuje mówiąc o tym, że on ma plan, że on wie, jak ma grać, a dziennikarze nie wiedzą, bo nie mogą wiedzieć, a więc nie ma sensu go krytykować. Dla mnie to jest postawienie na jedną kartę, że w przypadku porażki, czyli nie wyjściu z grupy leci z posady. Strasznie mocno się zapiera, że jego żołnierze, że on ich zna ... . Ostatnio selekcjoner sporo się wypowiada w mediach, ale tutaj żadnych konkretów poza tym, że pojechał tam do klubu, a tu do piłkarza, a tu do byłych selekcjonerów ... mnóstwo anegdot może i ma, ale nie wiem, czy z tego coś będzie.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1059 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 20:04:06 »
Ale tak w sumie to na co ta nagonka? Żaden prezes ani selekcjoner nie wychowa nam pokolenia piłkarzy. Nie ich wina, że taki Bednarek odbił się od Aston Villi. Jedyne "duże" nazwiska jakie skreślił Czesio to Dawidowicz i Klich. Ten pierwszy powinien jechać za Jędzę, natomiast ten drugi chyba naturalnie przegrał walkę, podobnie jak Linetty.

Czasu na zgranie Michniewicz też miał wyjątkowo mało. Nie przypominam sobie w ostatniej dekadzie takiej sytuacji, że zmienialiśmy trenera po eliminacjach (ale przed barażem).
Nie to, żebym go bronił, tylko po prostu co to zmieni czy nas by dalej trenował Sousa, Klopp albo inny Zidane.

Offline perek82

« Odpowiedź #1060 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 20:13:07 »
Ja uważam, że wyjście z grupy będzie dużym sukcesem. Nie mam zatem specjalnych oczekiwań poza walką i jakimś pomysłem żeby ukryć swoje słabości. Co prawda, stan obrony nie daje powodów do optymizmu (Glik już jest cieniem siebie sprzed lat, Bednarek siedzi na ławie w Aston Villa, Krychowiak powinien po poprzednim mundialu zakończyć przygodę z kadrą). Zadanie jest trudne. Pierwszy mecz myślę jest kluczowy. Porażka i można się pakować. Pokonanie Argentyny (zakładam że Arabii wszyscy solidarnie wklepią) to byłaby mega sensacja.
Nadal uważam, że wybór CM711 na trenera był skandalem i hańbą. Ale będę kibicował. A jak wyjdą z grupy to uważam że powinien dostać kontrakt do kolejnego mundialu. Wszyscy nasi ligowi specjaliści (Smudy, Brzęczki, Fornaliki) już próbowali, więc albo niech będzie ktoś z zagranicy albo chociaż jeden, ale żeby miał parę lat na pozbieranie doświadczeń. Jemu trzeba przyznać, że czasu na jakieś potrenowanie to nie miał wcale.
Święta Barbora ***

Offline death_bird

« Odpowiedź #1061 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 20:20:24 »
A co to zmieni?

Jestem realistą. Wystarczy mi, że przyszedłby ktoś kogo nie kojarzy się z korupcją.

(zakładam że Arabii wszyscy solidarnie wklepią)

Słowacji na ME też mieliśmy wklepać.

Offline Deg

« Odpowiedź #1062 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 20:45:14 »
Mam tę jedną nadzieję, że dostaniemy tak nieziemski łomot, że pzpn nie będzie miał innego wyjścia jak tylko wywalić Czesia na kopach.
Inna sprawa, że po nim to pewnie zatrudniliby Wdowczyka.
To już zwykłe trollowanie ;)
Ja mam nadzieję na półfinał i co najmniej to samo na najbliższym Euro. Szanse niewielkie, wiem, ale kurna, jest masa reprezentacji, dla których łomot na mundialu to szczyt marzeń. My do nich nie należymy :)
This is my truth, tell me yours.

Offline isteklistek

« Odpowiedź #1063 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 21:28:52 »
Ale tak w sumie to na co ta nagonka? Żaden prezes ani selekcjoner nie wychowa nam pokolenia piłkarzy. Nie ich wina, że taki Bednarek odbił się od Aston Villi. Jedyne "duże" nazwiska jakie skreślił Czesio to Dawidowicz i Klich. Ten pierwszy powinien jechać za Jędzę, natomiast ten drugi chyba naturalnie przegrał walkę, podobnie jak Linetty.

Czasu na zgranie Michniewicz też miał wyjątkowo mało. Nie przypominam sobie w ostatniej dekadzie takiej sytuacji, że zmienialiśmy trenera po eliminacjach (ale przed barażem).
Nie to, żebym go bronił, tylko po prostu co to zmieni czy nas by dalej trenował Sousa, Klopp albo inny Zidane.

Sęk w tym, że tendencja staje się taka, że coraz więcej piłkarzy będzie wychowanych na zachodzie, albo jako młodzi piłkarze po wyjeździe będą uczyć się od "nowa" grać. Emigracja może spowodować, że takich piłkarzy jak Cash, Zalewski będzie coraz więcej. Wątpię, aby Michniewicz umiał wykorzystać tego typu piłkarzy, gdy cała jego kariera to trenowanie w ekstraklasie, która jest słaba i on jej nie przeskoczył jako trener, nie stworzył przez lata drużyny, która zdominowała by ligę - wyrzucano go z jednego klubu do drugiego. Drugi nasz rodzynek Probierz zajmujący się młodzieżówką ma podobną historię, gdy chodzi o trenowanie ... w sumie kilka miesięcy temu mówiono o nim, że wypalony, a teraz ma młodzieżówkę.

My mamy potencjał i piłkarzy z top 5 lig, może nie jest ich mnóstwo, ale da się sklecić 11, która nie będzie tylko przeszkadzać, ale też grać w piłkę. Ci piłkarze wyjechali z Polski i w zachodnich klubach udowodnili, że potrafią grać w piłkę, bo w swoich klubach rywalizują tydzień w tydzień z innymi drużynami w lidze, czy w europejskich pucharach. Na zgrupowaniach tłucze się im ciągłą murarkę, przeszkadzanie i przesuwanie. Nie twierdzę, że to błahostki, ale chodzi też o grę w piłkę, a to sporo piłkarzy potrafi.

Ponoć TVP jako eksperta zaklepało Brzęczka. Zaraz może się okazać, że on będzie brylował w telewizji, że będzie niesamowicie analizował mecze i wszyscy będą zachwyceni. Teoretycznie będzie gigantem, ale w praktyce jako trener pokazał w reprezentacji, w Wiśle, że jest taki sobie.
« Ostatnia zmiana: Cz, 10 Listopad 2022, 21:33:36 wysłana przez isteklistek »

Offline death_bird

« Odpowiedź #1064 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 23:38:25 »
To już zwykłe trollowanie ;)

Nie traktuję tego w ten sposób. Po prostu kolejne zawalone MŚ (nawet bardziej niż inne) to wg mnie mniejszy powód do wstydu niż fakt, że na najważniejszym trenerskim stołku w całej piłkarskiej Polsce siedzi kumpel Fryzjera.