Autor Wątek: Piłka Nożna  (Przeczytany 199956 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szekak

Odp: Piłka Nożna
« Odpowiedź #795 dnia: Cz, 30 Wrzesień 2021, 09:34:21 »
Ale odpowiedz normalnie pls. Czy jednostronne mecze sa argumentem przeciw superlidze? Ogladales ten mecz?
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline kierpic

« Odpowiedź #796 dnia: Cz, 30 Wrzesień 2021, 09:47:47 »
Polacy też już cisną Hiszpanów ;D

Skrót trochę przekłamany, Pogoń też miała sytuacje przed strzelonym golem, a tu mamy tylko okazje Deportivo. Pierwsza połowa równie dobrze mogła skończyć się wynikiem 5:3. Oprócz tego, bramkarz gości nie dostał w 10 minucie czerwonej kartki, za wjazd w nogi Krzysztofka poza polem karnym. Zawodnik Pogoni musiał zostać zmieniony.
Świetnie się to oglądało, a niewytłumaczalne jest to, że nie było można zobaczyć meczu w tv, chociaż prawo do niego miał Polsat.
Rewanż 20.10.

Offline death_bird

« Odpowiedź #797 dnia: Cz, 30 Wrzesień 2021, 09:54:46 »
Ale odpowiedz normalnie pls. Czy jednostronne mecze sa argumentem przeciw superlidze? Ogladales ten mecz?

Ale to w ogóle nie jest pytanie do gościa takiego jak ja, który najchętniej solidnie opiłowałby obecną UEFA i wrócił do źródeł LM gdy faktycznie była jeszcze LM. Więc dla mnie sama koncepcja Superligi jest tak chora, że szkoda klawiatury.
Albo inaczej: dla mnie wszystko jest argumentem przeciw Superlidze.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline isteklistek

« Odpowiedź #798 dnia: Cz, 30 Wrzesień 2021, 10:25:53 »
Powrót do źródeł sprawi, że produkt przestanie być atrakcyjny. Coś podobnego mamy na naszym podwórku Wieczysta Kraków, której mecze na yt ogląda kilka tysięcy. W tamtym sezonie w swojej lidze wygrywali sporo spotkań powyżej 10 i wszyscy cieszyli się, że wielcy piłkarze Peszko, Madejski, Majecki znowu po kilka bramek zaliczyli. Drużyna Piszczka też ma sporo widzów na yt. Rozgrywki 3, 4 szczebla.

Wielcy są tak wielcy, że mają gigantyczne długi jak Barcelona, Inter, Arsenal, w sumie wszyscy chcący tworzyć super ligę, która powstanie, gdy UEFA wynegocjuje korzystne warunki dla siebie, teraz się nie udało, bo kluby chciały ich pominąć. Gigantyczne pieniądze są wciąż na stole. Piłka to rozrywka i w niej najważniejszy jest brand i podniecanie się celebrytami. Ze wszystkich gałęzi rozrywkowych piłka i sport ma tę przewagę, że istnieje bukmacherka i to mocno trzyma ich przy życiu. Super liga mocno by podkręciła obstawianie, wszystko by budziło emocje i wszystko da się odrobić - wynik, ilość: bramek, różnych, kartek, kto następny strzeli bramkę itd.

Offline Szekak

« Odpowiedź #799 dnia: Cz, 30 Wrzesień 2021, 10:35:02 »
Ale to w ogóle nie jest pytanie do gościa takiego jak ja, który najchętniej solidnie opiłowałby obecną UEFA i wrócił do źródeł LM gdy faktycznie była jeszcze LM. Więc dla mnie sama koncepcja Superligi jest tak chora, że szkoda klawiatury.
Albo inaczej: dla mnie wszystko jest argumentem przeciw Superlidze.
A oglądałeś jakieś mecze z ostatniej kolejki LM?

BTW, wszystko oznacza tyle samo co nic.
« Ostatnia zmiana: Cz, 30 Wrzesień 2021, 11:03:44 wysłana przez Szekak »

Offline death_bird

« Odpowiedź #800 dnia: Cz, 30 Wrzesień 2021, 12:32:44 »
Od jakiegoś czasu nie oglądam już LM. Nie mam i nie planuję mieć żadnych płatnych kanałów z szerszym dostępem a interesowałyby mnie wyłącznie mecze grupowe i to wyłącznie z udziałem tych niżej notowanych (jak teraz Mołdawianie). Oglądanie kolejnych pojedynków tytanów jest już zwyczajnie nudne.

Powrót do źródeł sprawi, że produkt przestanie być atrakcyjny.

Ja to doskonale rozumiem - procesy zachodzące w światowym futbolu z grubsza są mi znane toteż nie mam złudzeń. Niemniej jednak pomarzyć dobra rzecz.

Offline gashu

« Odpowiedź #801 dnia: Cz, 30 Wrzesień 2021, 12:51:24 »
Popieram. Kiedyś pojedynek Barcelony z Bayernem to było prawdziwe wydarzenie i niemalże święto.
Teraz, kiedy tego typu mecz trafia się praktycznie co tydzień jest to tylko wielkie ziew...

Ja od czasu do czasu obejrzę sobie jakiś klubowy meczyk, ale generalnie to straciłem tym biznesem (bo inaczej nazwać tego przedsięwzięcia nie można) zainteresowanie.

Ostatnio trafiłem również na statystyki pokazujące, że młodzi ludzie mają coraz bardziej wyj... na ten interes, więc nie jestem jedynym.

Offline Szekak

« Odpowiedź #802 dnia: Cz, 30 Wrzesień 2021, 13:12:37 »
No wlasnie, czyli jak widac kazdy ma na obecny format LM wywalone, dlatego futbol szuka rozwiazan. :)

Offline isteklistek

« Odpowiedź #803 dnia: Cz, 30 Wrzesień 2021, 13:21:27 »
Ostatnio na twitch.tv chciałem zobaczyć jak ludzie grają w Fifa'22 i okazało się, że tam w zasadzie siedzą w menu i składają składy z kart brązowych, złotych, legendarnych i ciagle gadają kiedy jakaś karta dostanie informa, czy jak to się nazywa. Nie mam pojęcia, czemu nie zmienią gry na FM.

Offline death_bird

« Odpowiedź #804 dnia: Cz, 30 Wrzesień 2021, 13:52:31 »
No wlasnie, czyli jak widac kazdy ma na obecny format LM wywalone, dlatego futbol szuka rozwiazan. :)

Futbol nie szuka rozwiązań tylko kasy.
Jeżeli Chińczycy fascynują się LM w najbardziej elitarnej odsłonie to czując nosem juany przewalutowane na euro kluby chcą zrobić super elitarną, zamkniętą i duszącą się we własnym sosie Superligę. Na szczęście nie mają jeszcze tak do końca wywalone na własnych kibiców, ale te wszystkie tournee światowe najlepiej pokazują, że ciągnie ich tam gdzie leżą konfitury.
Gdyby nasza część Kontynentu dysponowała kasą porównywalną z zachodnią i chciała ją w podobnym zakresie wydawać na piłkę to mielibyśmy kolejną "reformę", która "w sposób naturalny" i "dla dobra piłki" poszerzyłaby furtkę dla tej gorszej części Europy.
Więc my możemy mieć wywalone na LM, ale Chińczycy nie mają i stąd "n-ty" pojedynek giganta z gigantem. A biedniejsi niech kopią piłkę w jakimś getcie, bo ich dobro piłki obejmuje w tak jakby mniejszym zakresie.

Offline Szekak

« Odpowiedź #805 dnia: Cz, 30 Wrzesień 2021, 14:39:55 »
Czemu nie ogladalasz w lm pojedeynkow gigantow z maluczkimi, skoro jest to niby to, co ty chcesz ogladac?

Offline death_bird

« Odpowiedź #806 dnia: Cz, 30 Wrzesień 2021, 15:31:53 »
A puszczają? Bo zatrzymałem się na etapie kiedy obowiązkowo musiał iść mecz Bayernu. W efekcie przestałem śledzić co dają.

Online OokamiG

« Odpowiedź #807 dnia: Cz, 30 Wrzesień 2021, 15:36:14 »
Dostępne do obejrzenia są wszystkie mecze, nie tylko Bayern.

Offline death_bird

« Odpowiedź #808 dnia: Cz, 30 Wrzesień 2021, 15:37:46 »
Gdzie? Bo jeżeli nie w telewizji jako takiej tylko gdzieś na sieci to szczerze pisząc zupełnie mi się nie chce.
Raz na dwa tygodnie mógłbym włączyć telewizor, ale to wszystko. Nie jestem już "kibicem LM" jako takim żeby oglądać to na laptopie albo bawić się w podłączanie go do telewizora.
« Ostatnia zmiana: Cz, 30 Wrzesień 2021, 15:39:24 wysłana przez death_bird »

Online OokamiG

« Odpowiedź #809 dnia: Cz, 30 Wrzesień 2021, 15:45:57 »
We wszystkich cyfrówkach chyba można dokupić za 30 zł Polsat Sport Premium i wtedy nie jesteś skazany na łaskę Jacka Goebbelsa.