Autor Wątek: Piłka Nożna  (Przeczytany 200311 razy)

Offline xanar

Odp: Piłka Nożna
« Odpowiedź #570 dnia: Pt, 02 Lipiec 2021, 23:14:37 »
De Bruyne to na jednej nodze grał po ostatnim meczu.
No właśnie tej Belgii to tylko obrony brakuje.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline kierpic

« Odpowiedź #571 dnia: Pt, 02 Lipiec 2021, 23:19:32 »
Widzę kierpic, że jesteś obiektywni jak Ci komentatorzy na TVP :) Borek jak za swoich najlepszych lat jak piał nad Realem, a drugi (Węgrzyn?) to nawet jego przebijał. Nie napiszę co by zrobił Włochom jakby wszedł na boisko.
Fajnie presowali Włosi, ale to też do czasu tak do 65-70 min.
Myślę że nikt nikogo nie przekona, ale...
nie uważasz że Włosi byli dzisiaj po prostu lepsi? A po 70 minucie to już każdy zespół myśli tylko o wygraniu meczu?

Nieźle zagrali, dobrze symulowali, pogratulować.
Chyba faworyt do mistrzostwa, choć też z Afrika Korps  :P
Nie wiem co Wy macie z tym Afrika Korps i kogo dotyczy u Włochów, ale zostaję Wam chyba tylko kibicowanie Ukrainie ;)

Online OokamiG

« Odpowiedź #572 dnia: Pt, 02 Lipiec 2021, 23:23:55 »
W reprezentacji Ukrainy gra Marlos więc South America Corps.

Offline Edgar

« Odpowiedź #573 dnia: Pt, 02 Lipiec 2021, 23:26:29 »
Gratki Edgar :)

No właśnie, jakbym odwrócił wyniki, to brawa byłyby zasłużone. A tak to wyszło jak zwykle. :)

Ja się z awansu Włochów bardzo cieszę, bo od zawsze im kibicuję. Mogą irytować, przyznaję, ale nikt nie potrafi zamknąć meczu tak jak oni. Belgowie mają kilku wybitnych piłkarzy, ale to pokolenie chyba pozostanie tylko papierowym faworytem na wielkich imprezach.

Czechy - Dania 1:3
Ukraina - Anglia 1:2

Duńczycy są w gazie. Powinni sobie poradzić z Czechami. Ukraińcy wykrzesają z siebie jeszcze resztki sił, ale wydaje mi się, że niestety nie starczy im pary na tę nieźle funkcjonującą maszynkę Southgate'a. Oczywiście jak nie trafię żadnego wyniku, to też będę bardzo zadowolony, bo Angole odpadną, a Czechom dobrze życzę.

Online Darth_Simon

« Odpowiedź #574 dnia: Pt, 02 Lipiec 2021, 23:27:48 »
Ja też nie jestem obiektywny w kwestii Włochów.

Nie cierpię ich i zawsze im życzę porażki.

Jednocześnie rozumiem, że ktoś może tę reprezentację lubić, doceniać i kibicować.

Przy każdej sympatii/antypatii dla danej drużyny piłkarskiej inaczej się patrzy na symulki, faule itp.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Chmurny

« Odpowiedź #575 dnia: Pt, 02 Lipiec 2021, 23:28:48 »
Kto by nie grał z Włochami w finale, postawię przeciwko Italii  ???
A będą to Duńczycy  8)

Offline death_bird

« Odpowiedź #576 dnia: So, 03 Lipiec 2021, 00:09:19 »
Z kim by Italiańce nie grali tak będę kibicował makaroniarzom. ;)
Najbardziej prawdopodobne wydaje mi się oczekiwanie na to żeby upokorzyli Angoli, ale jeżeli zamiast tego mieliby zajechać takich Duńczyków to też proszę bardzo.  ;D
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline szulig

« Odpowiedź #577 dnia: So, 03 Lipiec 2021, 06:22:16 »
Czechy - Dania 1:2
Ukraina - Anglia 1:3

Offline perek82

« Odpowiedź #578 dnia: So, 03 Lipiec 2021, 09:21:11 »
I ranking
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****

Offline Leyek

« Odpowiedź #579 dnia: So, 03 Lipiec 2021, 11:40:34 »
nie uważasz że Włosi byli dzisiaj po prostu lepsi?

Byli lepsi:
- w brudnych gierkach (symulki, rzucanie się do sędziego)
- wyżelowaniu
- pressingu

A najlepszym graczem był zdecydowanie Immobile:

Za takie akcje właśnie nigdy, przenigdy nie będę kibicował Włochom (nawet za nie lubianą przeze mnie Hiszpanią będę musiał być w 1/2).
Nie mam nic do brudnej, czasem ostrej gry (tak jak grają Wyspiarze czy
kiedyś Niemcy), ale to co robią Włosi to jest tego zupełne przeciwieństwo. Padają jak panienki po lekkim dotknięciu, wykłócają się z sędziami, a sami jak arbiter nie widzi to kopią czy łapią za koszulki (o to już obecnie na szczęście trudniej). I to że teraz w ataku jest Insigne i jeszcze paru niezłych technicznie, nie zmieniło sedna włoskiej piłki.

A co do samego meczu na serio to wg mnie był wyrównany. Włosi niby mieli wizualną przewagę, ale to wynikało z taktyki Belgów. W sytuacjach bramkowych dobrych to było dość zbliżenie, może nawet z przewagą Belgów.

Offline xanar

« Odpowiedź #580 dnia: So, 03 Lipiec 2021, 12:02:19 »
Tak wyglądał ten mecz od 80 minuty, zaczynają od zerwania Achillesa przez Spinazzole, on tam tam naprawdę nie musiał się kłaść i leżeć 5 minut, szczególnie, że po zerwaniu sygnalizował zmianę na stojąco, no ale podszedł do niego inny włoski piłkarz i pewnie mu powiedział, żeby się położył.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Leyek

« Odpowiedź #581 dnia: So, 03 Lipiec 2021, 13:11:17 »
Czechy - Dania 1:3
Ukraina - Anglia 0:2

Online Darth_Simon

« Odpowiedź #582 dnia: So, 03 Lipiec 2021, 13:37:29 »
Ja bym pierwszego gola Włochów nie uznał a Immobile dał czerwoną kartkę za niesportowe zachowanie. Jako trener drużyny przeciwnej zakazalbym wybijac piłkę na aut gdy wloch leży bo przecież sami makaroniarze tego nie robią.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Chmurny

« Odpowiedź #583 dnia: So, 03 Lipiec 2021, 13:54:36 »
Czechy - Dania  0:2
Ukraina - Anglia 1:3

« Odpowiedź #584 dnia: So, 03 Lipiec 2021, 15:19:25 »
   Oj panom chyba osobiste sympatie przesłoniły trochę rzeczywistość. Jasne, że Włosi byli lepsi i te ostatnie 15 czy 20 minut tego nie zmienią. Mieli częściej piłkę, częściej strzelali a ich akcje były po prostu ładniejsze i składniejsze. A tu jeszcze bramki im chcecie zabierać :) Jedną i tak im zabrali to co mają strzelać po 5 na mecz żeby wygrać 2:0? Belgia gdyby nie ten mięciutki karny to by bramki nie powąchała, przez cały mecz oddali dwa groźne strzały. Czerwone Diabły mocne, ale nie aż tak mocne jak byli malowani, w/g mnie w poprzednim meczu Portugalczycy byli lepsi (o tyle o ile, wiadomo że przegrali) a przegrali przez błędne założenia trenera. Trochę Belgów szkoda, ta ich repra to już od dekady czarny koń który nic nie ugrywa, ciągle tylko mają jeszcze czas, mają jeszcze czas a tu się okazuje że czas już się niektórym kończy. Po Hazardzie zostało tylko nazwisko, De Bruyne uwielbiam ale jego zaczynają chyba zjadać kontuzje w tym sezonie w Premier League wcale tak nie błyszczał jak wcześniej, do Lukaku chyba nie można mieć zarzutów zrobił co umiał i mógł. Świetnie się ten młodzik zaprezentował na lewej stronie, obrony jakoś strasznie bym się nie czepiał przez cały turniej stracili 3 bramki z czego 2 wczoraj, przez eliminacje przemknęli waląc prawie wszystkich do zera.