Autor Wątek: Piłka Nożna  (Przeczytany 200397 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Piłka Nożna
« Odpowiedź #510 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 21:46:35 »
  A tego to ja nie wiem, przecież pisałem że nie bardzo miałem czas tu zaglądać ostatnio. Zaznaczyłem że daję swój głos na opcję która będzie miała większość, nie przyszło mi do głowy że będą z tym jakieś problemy.

Offline kierpic

« Odpowiedź #511 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 21:50:16 »
No widzisz, nikt też nie myślał że będziesz miał problem z określeniem siebie.

« Odpowiedź #512 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 22:06:25 »
Cóż, nikt nie jest doskonały. Sensownie czy nie, zostaje jak jest, wnioski wyciągniemy na następny raz.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #513 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 22:07:08 »
Czyli jak, bo już się pogubiłem.

« Odpowiedź #514 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 22:15:33 »
Tak jak jest teraz wynik do 120 plus awans.

Online Leyek

« Odpowiedź #515 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 22:29:00 »
Mówiłem na początku, żeby liczyć wynik do 90 minuty, obecny system trochę nie premiuje obstawiania remisów. A jakby ktoś miał jeszcze jakieś pytanie dlaczego nasz kraj wygląda jak wygląda to tutaj ma odpowiedź. Ośmiu chłopa od lewa do prawa od ponad dwóch tygodni nie potrafi ustalić zasad prostego typerka sportowego hahaha :D

Hahaha dobry jesteś. Już Ci kierpic wypunktował, ale nie omieszkam też zabrać głosu. Było te 6 czy 7 postów na 1,5 stronie z głosami, a Ty nie przeglądając ich (tak odbieram Twoje tłumaczenie o braku czasu) napisałeś gramy tak i tak wyrzucając wszystko do kosza.

90 min + awans było najsensowniejsze, bo dogrywka jak pokazał np. dzisiejszy mecz jest nieprzewidywalna, szczególnie przy tak różnych miejscach rozgrywania spotkań (Petersburg upał, Kopenhaga pełne trybuny, niektórzy lecą pół Europy na mecz, niektórzy kawałek). Na zakładach jeśli dobrze pamiętam (bo już lata nie obstawiałem) przy typowaniu dokładnego wyniku, brane pod uwagę było 90 min.
120 min. bez awansów, które zakomunikowałeś było najmniej sensowne. Bo ni w pięć, ni w dziesięć. Ani to wynik po regulaminowym czasie, ani niekoniecznie końcowy. Dlatego dodanie awansu jest rozwiązaniem w tym przypadku nieidealnym, ale choć trochę naprawiającym (tak po polsku w sumie, najpierw coś średniego uchwalić, a potem to łatać).

2 pkt. w tej fazie i turnieju i konkursu nie są za nic. Raz, że to ważniejsze mecze niż te w grupie to i waga typowania wyższa. Dwa grupy to 36 meczów, pucharowa faza to już tylko 15 meczów, z których każdy jest już ważny i może być tym ostatnim dla danej drużyny. No i trzy jak wcześniej wskazywałem, za finał można było przy typowaniu remisu zgarnąć 3 pkt. nie typując tego kto zostanie mistrzem.

Offline szulig

« Odpowiedź #516 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 22:51:49 »
Panowie, olejmy to co bylo, jest jak jest, bawmy sie truniejem dalej. Dzisiejsze mecze to czysta przyjemnosc niezależnie od wyników.

« Odpowiedź #517 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 22:55:45 »
  Wychodzi na to, że Mikke ma racje. Czuję się trochę niesprawiedliwie osądzany, wydawało mi się że się jasno określam, ale możliwe że mam kłopoty z wysławianiem się. Moja wina, powinienem znaleźć czas i sam dopilnować sprawy albo poprosić kogoś o zastępstwo. Tym niemniej zostaje jak zostaje wynik do 120 minuty plus awans i żadnych więcej ulepszeń.

Online Leyek

« Odpowiedź #518 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 22:56:22 »
Jedyny plus 24-drużynowego turnieju, że ciekawe 1/8. Słabsze drużyny nie mają nic do stracenia i grając z potentatami jadą na pełnej k...... . Ćwierćfinały już pewnie będą bardziej zachowawcze.

Offline kierpic

« Odpowiedź #519 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 23:00:01 »
Wszyscy stawialiśmy na Francuzów, dlatego teraz mogę spokojnie kibicować Szwajcarom :)
Ktoś jeszcze?

Offline Edgar

« Odpowiedź #520 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 23:18:52 »
Oczywiście! A z tyłu głowy mam, że na poprzednim Euro to my eliminowaliśmy Szwajcarów na tym etapie. Ech...

Offline szulig

« Odpowiedź #521 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 23:29:08 »
jezeli dojdzie do karnych i francja wygra to jak stawialem na francuzow to sie liczy czy nie? czy musze na nowo obstawic wynik?

Offline OokamiG

« Odpowiedź #522 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 23:34:02 »
Wtedy chyba masz punkt za awans... Przynajmniej ja tak rozumiem.

Offline perek82

« Odpowiedź #523 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 23:36:17 »
jezeli dojdzie do karnych i francja wygra to jak stawialem na francuzow to sie liczy czy nie? czy musze na nowo obstawic wynik?
Tak, jest 1 punkt

Dziwne że jeszcze nie usłyszałem od komentatorów że karne to loteria
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****

Offline szulig

« Odpowiedź #524 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 23:37:47 »
Uzywaja slowa konkurs