Autor Wątek: Piłka Nożna  (Przeczytany 200407 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline perek82

Odp: Piłka Nożna
« Odpowiedź #495 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 17:53:29 »
Tak
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****

Offline OokamiG

« Odpowiedź #496 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 17:56:25 »
Wg. mnie najrozsądniejsze wyjście.

Offline kierpic

« Odpowiedź #497 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 17:58:17 »
Czyli 90 min wynik max 3 pkt plus jeden za awans?
Ale zamieszanie się zrobiło.
Chociaż jestem za tą opcją to proponuję wyników nie cofać (chyba i tak by się nic nie zmieniło) i liczyć tak od jutra. Dzisiaj to już naprawdę za późno na takie zmiany.

Online Leyek

« Odpowiedź #498 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 18:06:45 »
Ok to już ostatecznie zrobimy tak:
Wyniki biorę z 90 minuty
Awanse doliczamy
Chyba dziś pierwsze remisy się pojawiły ale są też zwycięzcy dodani, więc ok.
Przelicze wstecz 4 mecze a dzisiejsze wg powyższych zasad. W porządku?

Bierzmy ze 120, bo tak już wszyscy typowali dzisiaj i wcześniejsze dni. + awanse.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #499 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 18:15:48 »
Ja proponuję brać od dzisiaj wyniki wg. nowych zasad. Lex retro non agit.

Offline perek82

« Odpowiedź #500 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 18:22:54 »
Ok to od dzisiaj i wyniki po 120😀
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****

Offline szulig

« Odpowiedź #501 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 20:14:16 »
Mimo ze mecz sie jeszcze nie skonczył to w najsmielszych myslach nie przewidziałbym takiego wyniku (3;5). Moj dzisiejszy wynik to typ kolegi bo sam nie byłem w stanie coś zaproponować. Dzieje sie :)

Offline xanar

« Odpowiedź #502 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 20:37:29 »
Z tym VAR'em to powinni jeszcze dać np. po dwa challenge na drużynę jak jest w siatkówce lub tenisie i byłoby git.
Twój komiks jest lepszy niż mój

« Odpowiedź #503 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 20:40:52 »
  Mówiłem na początku, żeby liczyć wynik do 90 minuty, obecny system trochę nie premiuje obstawiania remisów. A jakby ktoś miał jeszcze jakieś pytanie dlaczego nasz kraj wygląda jak wygląda to tutaj ma odpowiedź. Ośmiu chłopa od lewa do prawa od ponad dwóch tygodni nie potrafi ustalić zasad prostego typerka sportowego hahaha :D

Offline Edgar

« Odpowiedź #504 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 21:10:36 »
Pocieszające jednak jest to, że ustalony finalnie system będziemy mogli zastosować na Mistrzostwach Świata.
Coś mi tak pachniało remisem, bo Chorwaci się tak powoli rozkręcali w tym turnieju, a Hiszpanie jacyś tacy nijacy ostatnio. Niestety chłopaki z Bałkanów nie wytrzymali dogrywki.
W związku z tym, że wyniki są zazwyczaj odwrotne od przewidywanych przeze mnie, muszę chyba typować porażki drużyn, którym kibicuję w konkretnym meczu. ;)

Offline kierpic

« Odpowiedź #505 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 21:12:04 »
  Mówiłem na początku, żeby liczyć wynik do 90 minuty, obecny system trochę nie premiuje obstawiania remisów.
Naprawdę?

Weźmy VAR nr 1:
Ja jestem za tym żeby dać wynik do 120 minuty bez żadnych awansów, ale upierać się nie będę, w razie czego doliczcie mój głos do tych, których będzie więcej.
VAR nr 2:
   Obstawiamy wynik do końca meczu czyli jak się skończy po 90 minutach to po 90 minutach, jak po 120 to po 120. Karne i awanse odpuszczamy. Zasady były jasne, zwięzłe i  ustalone już na początku, nie ma sensu teraz wyciągać z tego całek i dopisywać na kolanie zasad na ostatnią chwilę. Taka jest moja koncepcja.

A jak mogłeś ostatecznie zdecydować o zasadach napisałeś:
Jak mówiłem, mój głos pójdzie na bardziej popularną opcję.

I teraz stwierdzasz uroczyście:
A jakby ktoś miał jeszcze jakieś pytanie dlaczego nasz kraj wygląda jak wygląda to tutaj ma odpowiedź. Ośmiu chłopa od lewa do prawa od ponad dwóch tygodni nie potrafi ustalić zasad prostego typerka sportowego hahaha :D
Racja, śmieje się z NAS pół forum, ale akurat Ty śmiejesz się z siebie.

« Odpowiedź #506 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 21:27:51 »
  Oczywiście, że się śmieje sam z siebie, przecież napisałem że ośmiu a nie siedmiu beze mnie. Na samym początku twierdziłem, żeby obstawiać wynik na 90 minut, większość chciała na 120 poszło na 120. Później padł pomysł żeby obstawiać awanse również, mi tam średnio się to widziało nie przepadam za komplikacjami, ale zgodziłem się z większością, wszyscy zrzucamy się po równo i nie czuję się uprawniony do podejmowania jakichś arbitralnych decyzji. W tym momencie obstawianie remisów jest nieopłacalne, za zwykłe wytypowanie wyniku, którego i tak nie trafiłem dostałem dwa punkty, ktoś kto dał remis dostanie zero ewentualnie jeden jeżeli trafi awansującego.  W warunkach pogodowych w których goście po 20 minutach wylewają z siebie pół litra wody rzuty karne są jeszcze mniej prawdopodobne niż zwykle.

Offline kierpic

« Odpowiedź #507 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 21:34:45 »
Od początku Leyek, OokamiG, Edgar i ja, byliśmy za opcją 90 minut + awans. Wystarczyło nas poprzeć i nie byłoby rozmowy teraz. Jak sam zauważyłeś mamy po 2 punkty za nic, a ten kto obstawiał remis ma 0.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #508 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 21:39:05 »
Głos ludu, no nie?

Offline kierpic

« Odpowiedź #509 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 21:41:35 »
Nie rozumiem.
4x opcja A, 2x opcja B i dwóch wstrzymujących się.
Wygrała opcją B.
Gdzie ten głos?