Autor Wątek: Piłka Nożna  (Przeczytany 200199 razy)

Offline deFranco

Odp: Piłka Nożna
« Odpowiedź #390 dnia: Śr, 23 Czerwiec 2021, 12:39:52 »
Szwedzi mogą mieć trochę w nosie a może nie ale na pewno będą sobie czekać na swojej połowie.

Szwedzi jeśli mają trochę oleju w głowie, a sadzę że tak, to powinni szarpać aż miło.
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline szulig

« Odpowiedź #391 dnia: Śr, 23 Czerwiec 2021, 13:06:25 »
Polska 1:2 Szwecja
Hiszpania 2:0 Słowacja
Niemcy 4:0 Węgry
Francja 1:0 Portugalia

« Odpowiedź #392 dnia: Śr, 23 Czerwiec 2021, 15:49:40 »
Polska 1:2 Szwecja
Hiszpania 2:0 Słowacja
Niemcy 3:0 Węgry
Francja 2:2 Portugalia

Offline Leyek

« Odpowiedź #393 dnia: Śr, 23 Czerwiec 2021, 16:07:35 »
Widzę, że po meczu z Hiszpanią jest optymizm w narodzie. To będzie bardzo trudny mecz, bo Szwedzi potrafią postawić mur niemal nie do przebicia. Ponadto mają Isaka i Forsberga, którzy lubią robić w ataku niekonwencjonalne rzeczy, a nasi obrońcy średnio sobie z tym radzą. Musimy jednak wygrać i gramy dalej!

Któryś dziennikarz twierdził, że widział jakieś tam markery czy karty zmęczenia i na mecz ze Słowacją to była tragedia. I to dlatego, że wszystkie siły były mobilizowane na Hiszpanów i Szwedów. Więc dziś powinniśmy być w megaformie :) Zobaczymy jak będzie. Racjonalnie patrząc to minimalna wygrana będzie wielkim sukcesem, a na zakładach to należałoby typować bezpieczenie x2 :)
Szwecja jest słabsza niż kiedyś, ale nam ona nigdy nie leżała jako przeciwnik.

Offline Pan M

« Odpowiedź #394 dnia: Śr, 23 Czerwiec 2021, 16:38:05 »
Zakładając nawet, że jakimś cudem ze Szwecją wygramy to co dalej? Przecież szczytem marzeń dla Polaków jest wyjście z grupy, tymczasem inne reprezentacje mają nastawienie na co najmniej półfinał i to widać na boisku. Nasza reprezentacja ma słaby mindest. Grają chaotyczny, brzydki futbol oparty na swoim farcie i pechu przeciwnika. Do tego skoro tworzy się narrację, że ten remis z Hiszpania to było jakieś tytaniczne osiągnięcie to wiele mówi o naszych kopaczach i śmieszności tego wszystkiego.
« Ostatnia zmiana: Śr, 23 Czerwiec 2021, 16:41:40 wysłana przez Pan M »

Offline Chmurny

« Odpowiedź #395 dnia: Śr, 23 Czerwiec 2021, 17:18:52 »
Zmieniałem ze trzy razy, ale już czas:

Szwecja - Polska 1:1
Słowacja - Hiszpania 0:2

Portugalia - Francja 2:2
Niemcy - Węgry 3:0

Offline kierpic

« Odpowiedź #396 dnia: Śr, 23 Czerwiec 2021, 17:27:22 »
Polska - Szwecja 1:0
Hiszpania - Słowacja 2:0
Niemcy - Węgry 3:1
Francja - Portugalia 2:1

Żeby nie było tak samo jak u Edgara, to Węgrom dałem strzelić brameczkę.

Offline Pan M

« Odpowiedź #397 dnia: Śr, 23 Czerwiec 2021, 19:53:08 »
Mecz rewiduje nieco  mój pogląd. Tylko prawdę powiedziawszy te 2 remisy i tak budzą niesmak. Gdyby tylko Polsce chciałoby się chociaż zremisować ze Słowacja. Najlepszy dowód, że w takich mistrzostwach trzeba grać na pełnej od pierwszego meczu.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #398 dnia: Śr, 23 Czerwiec 2021, 19:54:28 »
Jaki remis?

Offline szulig

« Odpowiedź #399 dnia: Śr, 23 Czerwiec 2021, 19:55:00 »
a tak bylo blisko.... ;)

Offline Pan M

« Odpowiedź #400 dnia: Śr, 23 Czerwiec 2021, 19:55:24 »
Jaki remis?

Już 3:2. Jak to pisałem było tuż przed 3 golem.

Offline death_bird

« Odpowiedź #401 dnia: Śr, 23 Czerwiec 2021, 19:59:15 »
Przed turniejem oczekiwałem 2 punktów. Okazało się, że byłem zbyt chciwy.
Sousa powinien wylecieć w podskokach, bo kolejny turniej w trakcie którego na tle przeciwników człapiemy robiąc bokami to po prostu zbyt dużo. Teraz absolutnie nie dziwię się temu, że ten gość zmienia klub (jako trener) co sezon.
Jak połowa (albo i lepiej) koszulek to były dla mnie no name`y tak nadal nimi są. Ci goście nie potrafią przyjąć, nie potrafią podać. Dośrodkować też nie potrafią, ale ładują te górne piłki z uporem maniaków.
Żałość bierze.
P.S. Krychowiak - 3 kartki w dwóch meczach. Brawo chłopie, brawo.
« Ostatnia zmiana: Śr, 23 Czerwiec 2021, 20:01:00 wysłana przez death_bird »
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #402 dnia: Śr, 23 Czerwiec 2021, 20:06:07 »
Już 3:2. Jak to pisałem było tuż przed 3 golem.

Na gazecie.pl wystawili noty jakby mecz skończył się 2:2
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline szulig

« Odpowiedź #403 dnia: Śr, 23 Czerwiec 2021, 21:15:09 »
1 zero dla Węgier, tego to sie nie spodziewałem.....

Offline isteklistek

« Odpowiedź #404 dnia: Śr, 23 Czerwiec 2021, 22:38:26 »
Przed turniejem oczekiwałem 2 punktów. Okazało się, że byłem zbyt chciwy.
Sousa powinien wylecieć w podskokach, bo kolejny turniej w trakcie którego na tle przeciwników człapiemy robiąc bokami to po prostu zbyt dużo. Teraz absolutnie nie dziwię się temu, że ten gość zmienia klub (jako trener) co sezon.
Jak połowa (albo i lepiej) koszulek to były dla mnie no name`y tak nadal nimi są. Ci goście nie potrafią przyjąć, nie potrafią podać. Dośrodkować też nie potrafią, ale ładują te górne piłki z uporem maniaków.
Żałość bierze.
P.S. Krychowiak - 3 kartki w dwóch meczach. Brawo chłopie, brawo.

Pytanie kogo zatrudni na miejsce obecnego selekcjonera? Można mowić o fachowcach z ekstraklasy, którzy w elminacjach do europejskich pucharach słabo sobie radżą, ale nie wierzę, że to dobry pomysł. Dobrym pomysłem jest trener, który regularnie grał w fazie grupowej rozgrywek europejskich lub prowadzi kluby z top 8 Europy. Sousa spełnia ten warunek, być może nabiera innych, ale jest ciągle na karuzeli trenerskiej solidnych klubów, gdyby je regularnie spuszczał klasę rozgrywkową niżej, to nikt by na niego nie spojrzał. Kadra jest w takiej sytuacji, że potrzeba dużych zmian, by gonić Europejską czołówkę.