Autor Wątek: Piłka Nożna  (Przeczytany 200220 razy)

Offline OokamiG

Odp: Piłka Nożna
« Odpowiedź #210 dnia: Pn, 14 Czerwiec 2021, 15:53:38 »
10 zł

Offline szulig

« Odpowiedź #211 dnia: Pn, 14 Czerwiec 2021, 16:04:57 »
10 zł
chetnie sie dolacze finansowo, mozecie podeslac link do reguł? nie chce mi sie przegladac 14 stron :(

« Odpowiedź #212 dnia: Pn, 14 Czerwiec 2021, 16:10:00 »
   Przypominam zasady, zapisy dzisiaj do północy kto dołączy później to tylko dla sportu. Typujemy wszystkie mecze 3 punkty za trafiony dokładny wynik 1 punkt za poprawne wskazanie zwycięzcy bądź remisu. Żeby nie było że uprawiamy tu jakiś hazard to jest to konkurs z nagrodą, którą jest komiks. Aby uniknąć rozczarowań, zwycięzca kupi sobie ten komiks sam i pochwali się nim później na forum, a reszta biorących udział wyśle mu po 10 złotych od osoby paypalem, oczywiście aby nie łamać obostrzeń wszelkich. Można grać bez obietnicy wpłaty pieniędzy, ale wtedy nie otrzymuje się nagrody, która przypadnie pierwszej osobie w tabeli, która taką obietnicę złożyła. Aby potwierdzić chęć wzięcia udziału w konkursie z nagrodą należy wpisać wytłuszczonym drukiem ZGADZAM SIĘ. Aby pograć dla sportu nie wpisywać nic.

Offline Leyek

« Odpowiedź #213 dnia: Pn, 14 Czerwiec 2021, 16:14:36 »
Póki jeszcze jest trochę czasu, trzeba będzie rozważyć jak z punktacją za fazę pucharową. Czy podajemy wynik po 90 min, czy po 120 min jakby była dogrywka? No i czy typujemy awans też. Bo wytypowania samego remisowego wyniku meczu w fazie pucharowej to 10% frajdy :)

Offline szulig

« Odpowiedź #214 dnia: Pn, 14 Czerwiec 2021, 16:22:42 »
ZGADZAM SIĘ

« Odpowiedź #215 dnia: Pn, 14 Czerwiec 2021, 16:25:32 »
  Ano właśnie, zapomniałem a miałem to dopisać  w ramach zapytania wczoraj, ja pomyślałem żeby obstawiać 120 minut. Ale karne już odpuścić, właściwie to niemożliwe żeby karne obstawiać, musieliby być chyba wszyscy obecni.

Offline perek82

« Odpowiedź #216 dnia: Pn, 14 Czerwiec 2021, 16:30:41 »
W robocie mamy taką zasadę że typujemy wynik na koniec meczu. Czyli nasze typy porównuję z wynikiem po 90 min (jeśli jest rozstrzygnięcie) lub po 120 jak była dogrywka
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****

« Odpowiedź #217 dnia: Pn, 14 Czerwiec 2021, 16:44:13 »
  Czyli bez karnych i ten z 90 minuty jest ważniejszy niż ten ze 120?

Offline perek82

« Odpowiedź #218 dnia: Pn, 14 Czerwiec 2021, 16:46:27 »
Nie. Ważniejszy jest po 120 jeśli jest dogrywka 😀
A do gry wszedł mocny zawodnik. Jeśli się wynik Czechów utrzyma to szybko nadgoni
Święta Barbora ***

« Odpowiedź #219 dnia: Pn, 14 Czerwiec 2021, 16:53:37 »
  To w takim razie ułatwienie nieco, ale nie jestem na nie. Niech reszta też da znać będzie większość to przejdzie, jest jeszcze trochę czasu.
  Chyba Ciebie, mnie to już przegonił.

Offline perek82

« Odpowiedź #220 dnia: Pn, 14 Czerwiec 2021, 16:59:43 »
Z jednej strony ułatwienie ale z drugiej nie kończą się emocje bukmacherskie po 90 minucie. A też nie kombinujemy że się obstawia 2 różne wyniki.
Święta Barbora ***

Offline Leyek

« Odpowiedź #221 dnia: Pn, 14 Czerwiec 2021, 17:17:47 »
Może typować 90 min. A dodatkowy punkt za poprawne wskazanie drużyny awansującej? Wtedy nieważne czy awansuje po dogrywce czy po karnych.
Czyli tak jak teraz 1/3 +1p. za awans. Kto typuje remis,  wskazuje też kto awansuje ostatecznie. Można wtedy  by zdobyć 1, 2, 3 albo 4 punkty na mecz (rozpisałem i każda wersja punktowa była możliwa).

Stawka większa w fazie pucharowej więc ten jeden dodatkowy punkt by nie szkodził, a chociaż emocje będą do końca meczu, a nie zakończone po 90 czy 120 min.

Offline szulig

« Odpowiedź #222 dnia: Pn, 14 Czerwiec 2021, 17:20:11 »
Nie. Ważniejszy jest po 120 jeśli jest dogrywka 😀
A do gry wszedł mocny zawodnik. Jeśli się wynik Czechów utrzyma to szybko nadgoni
Mną się nie przejmujcie, dorzuciłem sie do puli ale głownie jestem tu dla zabawy, podobnie jak w temacie z jakeigo komiksu jest ten kadr :)

Offline Edgar

« Odpowiedź #223 dnia: Pn, 14 Czerwiec 2021, 17:20:16 »
Propozycja pereka82 mi się podoba, ale Leyek dał też fajny pomysł. Przemyślę.
Czuję już przedmeczowe emocje i jestem bardzo pozytywnie nastawiony. Może trochę przegiąłem z tym typowanym wynikiem, ale damy radę.
Ciekawe posunięcie z Linettym. Musiał czymś przekonać Souse po takim kiepskim sezonie.

Offline perek82

« Odpowiedź #224 dnia: Pn, 14 Czerwiec 2021, 17:40:00 »
Jak dzisiaj nie wygrają to nie wiem kiedy.
Święta Barbora ***