Autor Wątek: Piłka Nożna  (Przeczytany 200389 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: Piłka Nożna
« Odpowiedź #315 dnia: So, 19 Czerwiec 2021, 10:21:07 »
Węgry - Francja 0:3 (jest potencjał na wyższy wynik, ale w tej fazie turnieju Francuzi pewnie zagrają ekonomicznie)
Portugalia - Niemcy 1:2
Polska - Hiszpania 1:2 (chociaż przeczuwam, że mamy szansę na niespodziankę, bo to Hiszpania najsłabsza od lat, tyle że u nas nie ma żadnej sensownej koncepcji gry i ducha drużyny pewnie też nie)

Offline kierpic

« Odpowiedź #316 dnia: So, 19 Czerwiec 2021, 10:59:42 »
Węgry - Francja 0:2
Portugalia - Niemcy 1:1
Polska - Hiszpania 1:1 Rozum sobie, serce sobie ;)

Online OokamiG

« Odpowiedź #317 dnia: So, 19 Czerwiec 2021, 11:27:14 »
Węgry 0:3 Francja
Portugalia 2:0 Niemcy
Polska 0:3 Hiszpania

Offline Leyek

« Odpowiedź #318 dnia: So, 19 Czerwiec 2021, 16:57:55 »
Widać dziś dzień niespodzianek, więc nasza wygrana z Hiszpanią będzie jak najbardziej na miejscu ;)

Offline szulig

« Odpowiedź #319 dnia: So, 19 Czerwiec 2021, 17:09:20 »
Takiego obrotu sprawy to sie nie spodziewałem. Pachniało sensacją ale jak widać piłka jest nieprzewidywalna :)

Offline death_bird

« Odpowiedź #320 dnia: So, 19 Czerwiec 2021, 17:20:26 »
Do licha. Z przebiegu meczu remis dosyć sprawiedliwy, ale że też jednym głupim błędem Węgrzy dali sobie wydrzeć 3 pkt...
Szkoda.
Akcja na 1:0 "stadiony świata" natomiast nie mam pojęcia za jakie grzechy musimy wysłuchiwać bredni Streilaua. Już wuwuzele w RPA były łatwiejsze do strawienia.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline szulig

« Odpowiedź #321 dnia: So, 19 Czerwiec 2021, 19:58:08 »
Kolejna niespodzianka jeżeli chodzi o liczbę bramek jak i kto strzelił te bramki oraz kto wygrał. Portugalia strzeliła 4 bramki a przegrała 4-2. Dawno nie widziałem takiego meczu (nie licząc Polska - Słowacja, ale tam inna jakość była, niższa). Fajny mecz   :)

Offline death_bird

« Odpowiedź #322 dnia: So, 19 Czerwiec 2021, 21:51:21 »
Zastanawiam się czy my naprawdę potrzebujemy reprezentacji w piłkę nożną.
O ileż sensowniej można byłoby spożytkować kasę na nią wydawaną. Mamy szachistów, warcabistów, darterów, gra się u nas w badmintona i lacrosse...
W końcu nie może być nic bardziej smutnego niż ci amatorzy za grubą kasę prezentujący sobą poziom obecnej 2-giej ligi.

Online OokamiG

« Odpowiedź #323 dnia: So, 19 Czerwiec 2021, 22:55:01 »
Brawo, mimo że wyniku nie trafiłem.

Offline szulig

« Odpowiedź #324 dnia: So, 19 Czerwiec 2021, 22:55:40 »
Widzialem ze ktos obstawil mecz Hiszpania-Polska 1:1, szczere gratulacje. Przez myśl mi nawet nie przyszło ze mozemy zremisowac, nie mowiac o wygranej. Teraz zacznie sie licznie punktów i teoretyzowanie co sie musi stać zebyśmy przeszli dalej.

Offline death_bird

« Odpowiedź #325 dnia: So, 19 Czerwiec 2021, 22:58:59 »
Jeżeli dobrze rozumiem to "wystarczy" wygrać ze Szwecją. Ale patrząc na tą kopaninę to limit szczęścia wyczerpaliśmy na cały następny turniej.
Tak słabej Hiszpanii zwyczajnie nie kojarzę.
Nie wiem czy to Sousa aż tak nie umie wybierać graczy czy to po prostu takie pokolenie drwali, ale poza Lewandowskim chyba tylko ten dzieciak Kozłowski do czegoś się nadaje.
« Ostatnia zmiana: So, 19 Czerwiec 2021, 23:01:12 wysłana przez death_bird »

Offline perek82

« Odpowiedź #326 dnia: So, 19 Czerwiec 2021, 23:04:42 »
Dużo szczęścia ale też staraliśmy się mu pomóc. Była walka głupi błąd w postaci karnego nas nie pogrążył.
Może jednak nie wpuszczać Krychowiaka na Szwedów. Przewrotnie powiem że dzisiaj był widoczny jego brak. Mało kto mnie tak irytuje jak on.
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****

Offline Deg

« Odpowiedź #327 dnia: So, 19 Czerwiec 2021, 23:18:19 »
Nadal dużo błędów, ale w porównaniu z poprzednim meczem jest postęp. Hiszpania mocniejsza niż ze Szwedami, a i tak do ogrania. Jeśli nic się nie spieprzy, w 1/8 powinniśmy zagrać.
This is my truth, tell me yours.

Offline death_bird

« Odpowiedź #328 dnia: So, 19 Czerwiec 2021, 23:24:36 »
@perek82 - Ty serio widziałeś tam walkę?
Bo ja odniosłem takie wrażenie, że oni zaczęli grać w 89-tej minucie i trwało to ze dwie minuty.
Wcześniej wyglądało to tak jakby połowa przeciwnika ich gryzła a wraże pole karne było piekłem z rojącymi się na nim demonami do którego broń Boże nie wolno się zbliżać
Przecież jak raz czy dwa razy Lewandowski próbował ruszyć na bramkę hiszpańską to tam za nim dosłownie nie było nikogo kto miałby go wesprzeć w tym ataku. Oni chyba jedynie stali i się patrzyli.
Nie lubię Nawałki, uważam że gość spieprzył mnóstwo spraw, ale za jego kadencji widać było grę zespołową. Teraz zespołowo to oni się jedynie kopią w czoła.
Nie chcę przesadzić, ale w tym momencie mamy chyba najsłabszą drużynę na tym turnieju. Macedończycy wyglądali na bardziej zgranych i ogarniętych. 

Offline perek82

« Odpowiedź #329 dnia: So, 19 Czerwiec 2021, 23:27:13 »
Bez walki remisu by nie było. Czasem walka jest obroną Częstochowy. Na tyle jest stać reprezentację i tyle z siebie dali. Wynik lepszy niż gra ale no cóż to problem Hiszpanów.
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****