Autor Wątek: Piłka Nożna  (Przeczytany 200340 razy)

Offline Chmurny

Odp: Piłka Nożna
« Odpowiedź #285 dnia: Cz, 17 Czerwiec 2021, 10:50:40 »
Może Leyek nie ściskaj już kciuków więcej ;)

Ukraina - Macedonia Północna 2:0
Dania - Belgia 1:1
Holandia - Austria 2:0

Offline kierpic

« Odpowiedź #286 dnia: Cz, 17 Czerwiec 2021, 10:55:22 »
eh.... w 89 minucie moj wynik poszedl sie wietrzyc, a tak bylo pieknie, ale nie, Włosi musieli cisnąć dalej

Do czego to doszło, żebym przez typowanie musiał trzymać kciuki w końcówce za trzecim golem dla Włochów (a to mój antyfaworyt piłkarski od wieków).

To jest właśnie ten paradoks typowania. Lekko schizofrenicznie trzyma się kciuki za tych, których się "nie lubi".  ;D
Inna sprawa, że ja Włochów zupełnie nie poznaję i jestem wręcz zafascynowany. Coś mi się widzi, że będę trzymał kciuki za ich końcowy sukces, bo nadziwić się nie mogę "takiej" ich grze.

Jako kibic Włochów "od zawsze", to pierwszy raz widzę takie pozytywne opinie postronnych kibiców na temat ich gry.
Nawet na EURO 2012 nie grali tak dobrze. Widać w końcu parcie na strzelenie kolejnych bramek, a nie dowiezieniu czystego konta do końca meczu.
I co najdziwniejsze, to nie mają wielkich gwiazd w składzie. Chociaż myślę, że kilku z nich wkrótce takimi zostanie.

Leyek, oglądałeś cały mecz? Jak wrażenia z gry Włochów? Z kelnerami nie grali.

Offline Dracos

« Odpowiedź #287 dnia: Cz, 17 Czerwiec 2021, 11:12:25 »
Ja jako "antykibic" włochów od zawsze uważam, że to co grają teraz to jest kompletnie inna piłka niż to co oferowali do tej pory odkąd pamiętam czyli '94 (oczywiście i z taka grą odnosili sukcesy jak w 2006 a był to moim zdaniem najbardziej niezasłużony tytuł jedyny gorszy triumfator to Grecja na ME).

Ale to było w przeszłości, a teraz mamy drużynę która uwodzi grą, nie jest naszpikowana gwiazdami ale młodymi graczami którym się chce i którzy są głodni sukcesu, to jak szukają możliwości oddania strzału nawet prowadząc 2:0 a nie rozklepują na swojej połowie tysiąca nic nie znaczących podań byle dowieźć wynik do końca pokazuje jaką kompletnie inną drużyną są teraz. Maja talent, strategię, umiejętności i chęć gry czyli wszystko co potrzebne do zdobycia tytułu :)

Życzę im jak najlepiej, ale turniej to turniej jeden słabszy dzień, jedne karne, a triumf może przelecieć koło nosa.

Offline death_bird

« Odpowiedź #288 dnia: Cz, 17 Czerwiec 2021, 12:58:16 »
Jako kibic Włochów "od zawsze", to pierwszy raz widzę takie pozytywne opinie postronnych kibiców na temat ich gry.

Ze mną jest trochę inaczej, bo jako etatowy bramkarz w czasach szkolnych zawsze ceniłem sobie zdyscyplinowaną linię obrony przez co również zawsze Włochów szanowałem za ich taktyczne podejście. Natomiast fakt jest faktem, że takich Włoch jeszcze nie widziałem i ten kontrast robi olbrzymie wrażenie.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline szulig

« Odpowiedź #289 dnia: Cz, 17 Czerwiec 2021, 13:19:41 »
Ukraina - Macedonia Północna 2:0
Dania - Belgia 1:2
Holandia - Austria 3:1

sum41

• Gość
« Odpowiedź #290 dnia: Cz, 17 Czerwiec 2021, 18:36:02 »
Ahh te matematyczne szanse w meczu o honor...

Offline perek82

« Odpowiedź #291 dnia: Cz, 17 Czerwiec 2021, 20:10:29 »
Ależ mecz. Dla mnie najlepszy do tej pory.
I właśnie dlatego powinno być max 16 drużyn na euro. Wtedy takie mecze byłyby codziennie.
Tuż przed strzałem Dr Bruyne krzyknąłem za@#w, on posłuchał i dzięki temu wygrali.
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****

Offline Koalar

« Odpowiedź #292 dnia: Cz, 17 Czerwiec 2021, 20:38:32 »
Bardzo dobry mecz, ale dla mnie Holandia - Ukraina lepszy.
Nie wiem, czy takie mecze byłyby codziennie. Może by się mocarze szachowali i grali tak, żeby się nie przemęczyć. Kiedyś przy mniejszej liczbie drużyn też były słabe (nudne) mecze. Może to dzięki większej liczbie spotkań jest szansa na więcej ciekawych meczów. Mnie nie przeszkadza duża liczba gier. Słabiej zapowiadające się spotkania zawsze można odpuścić, a to zawsze fajna rzecz dla jakichś średniaków, że zagrają na wielkiej imprezie i jest to promocja piłki w ich krajach. Oczywiście bez przesady, już nie powiększać.
Mnie denerwuje, że przy każdej dużej imprezie wprowadzają jakieś zmiany zasad gry. Grają ludzie cały sezon i jest turniej będący ukoronowaniem tego sezonu, a tu jakieś zmiany, których piłkarze, sędziowie i trenerzy nie mieli okazji zaznać w normalnych (mniej ważnych) rozgrywkach, tylko z marszu coś tam.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

« Odpowiedź #293 dnia: Cz, 17 Czerwiec 2021, 20:45:13 »
Szwecja - Słowacja 3:0
Chorwacja - Czechy 2:1
Anglia - Szkocja 2:0

Offline perek82

« Odpowiedź #294 dnia: Cz, 17 Czerwiec 2021, 20:53:31 »
W UEFA jest 55 członków a na euro 24 zespoły. Odliczając San Marino Gibraltary Luksemburgi to co drugi awansuje do turnieju. Trochę to się dewaluuje. No i system z 24 drużynami nie jest najszczęśliwszy bo niektóre drużyny z trzecich miejsc awansują a inne nie.
Kiedyś na euro nie opuszczałem meczu (oprócz tych granych równocześnie). Teraz paradoksalnie oglądam mniej.
Jest argument o promowaniu piłki ale podejrzewam że decydowała: kasa, Misiu, kasa.
Święta Barbora ***

Offline szulig

« Odpowiedź #295 dnia: Cz, 17 Czerwiec 2021, 21:34:39 »
Ja również jestem za opcją 16 druzyn. 14 dni skondensowanego turnieju i po zabawie. Mamy tyle tych rozgrywek w ciagu roku ze rozciaganie imprezy na 1 miesiac to za duzo.

Offline Edgar

« Odpowiedź #296 dnia: Cz, 17 Czerwiec 2021, 23:54:52 »
Ja dzisiaj nie miałem okazji obejrzeć żadnego meczu, więc daję tylko typy na jutro. Tym razem ostrożne. :)

Szwecja - Słowacja 1:0
Chorwacja - Czechy 2:2
Anglia - Szkocja 2:0

Online Leyek

« Odpowiedź #297 dnia: Pt, 18 Czerwiec 2021, 00:16:16 »
Szwecja - Słowacja 1:1  (żeby nam dać jeszcze szansę ;) )
Chorwacja - Czechy 2:0
Anglia - Szkocja 3:1

Offline perek82

« Odpowiedź #298 dnia: Pt, 18 Czerwiec 2021, 06:30:59 »

Wreszcie i ja coś trafiłem 😀
Dzisiaj tak myślę
Szwecja Słowacja 1:1
1:0 dla Czechów
1:0 dla Anglików
Jutro rankingu mogę nie podać albo pojawi się po południu lub wieczorem.
Święta Barbora ***

Offline kierpic

« Odpowiedź #299 dnia: Pt, 18 Czerwiec 2021, 06:55:23 »

Ukraina 1:0 Macedonia Północna
Dania 1:2 Belgia
Holandia 2:0 Austria
Wczoraj OokamiG zdobył aż 7 punktów, niestety ;)
Czuwaj!
« Ostatnia zmiana: Pt, 18 Czerwiec 2021, 06:58:35 wysłana przez kierpic »