Autor Wątek: Piłka Nożna  (Przeczytany 200299 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online perek82

Odp: Piłka Nożna
« Odpowiedź #255 dnia: Wt, 15 Czerwiec 2021, 06:50:01 »

Szulig wszedł do gry i pozamiatał.
Ja dzisiaj typuję 2:0 dla Portugalii i po 1 w meczu Francji z Niemcami.
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****

Offline szulig

« Odpowiedź #256 dnia: Wt, 15 Czerwiec 2021, 10:57:39 »

Szulig wszedł do gry i pozamiatał.
Ja dzisiaj typuję 2:0 dla Portugalii i po 1 w meczu Francji z Niemcami.
Szczęście nowicjusza :)
Węgry - Portugalia 1:3
Francja - Niemcy 2:2

Offline Chmurny

« Odpowiedź #257 dnia: Wt, 15 Czerwiec 2021, 12:11:14 »
Węgry - Portugalia 0:4
Francja - Niemcy     2:1

Co do fazy pucharowej, to ja jestem za tym, żeby typować wynik do końca dogrywki, ze wskazaniem wygranego w ewentualnych karnych, czyli:
A - B   2:0
C - D  1:1 | D

Offline isteklistek

« Odpowiedź #258 dnia: Wt, 15 Czerwiec 2021, 12:13:06 »
Nie da się ukryć, że w reprezentacji jest chaos i potrzeba cierpliwości na nadchodzące zmiany. Nie znam reprezentacji, która potrafiła wyjść z kryzysu w ciągu kilku miesięcy, to zajęcie na lata. W naszym przypadku jest ciągłe przykrywanie, czyli zmiany na stanowisku selekcjonera z tego samego środowiska i zanosi się, że następna też taka będzie. Obecny selekcjoner dużo mówi, ale czy ktoś słucha? Konkretna wizja drużyny, konkrety, gdy chodzi o taktykę, czy zadania do wypełnia przez zawodnika na boisku. Jak dla mnie on nie leje wody, a już chcą z niego zrobić szaleńca, kogoś, kto się nie zna. Zalicza podknięcia, ale kto ich nie zalicza? Nie chcę polskiego trenera z ekstraklasy. Dla nas każdy trener z Europy, z lig top 8, który ma nowoczesne spojrzenie na piłkę, to zupełnie inny świat, przepaść. Nie twierdzę, że Sousa to idealny trener, pewnie są lepsi, może nas na nich stać, ale oni też nie będą mieć łatwo. Nasza myśl szkoleniowa nie wypuszcza piłkarzy gotowych do gry w średnich europejskich klubach, oni muszą się tam odnowa uczyć grać. Lewandowski niezależnie od tego jak wielkim pilkarzem się stał, to polska myśl szkoleniowa ma z tym niewiele wspólnego - podobnie jest w przypadku Klicha, czy Źielińskiego. To nasi eksperci-trenerzy regularnie nas nabierają tanimi emocjonalnymi sztuczkami. a po porażce zero konkretów, nie mieliśmy szczęścia i przepraszamy.

Offline kierpic

« Odpowiedź #259 dnia: Wt, 15 Czerwiec 2021, 17:32:52 »
Węgry - Portugalia 0:3
Francja - Niemcy 1:1

Mam pytanie jeszcze. Czy wie ktoś  może z jakiego komiksu są te 3 kadry zadane przez MarcusSza i podzieli się swoją wiedzą w odpowiednim wątku?
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/z-jakiego-komiksu-jest-ten-kadr-edycja-8/30/#msg137781

Satysfakcja nawet większa jak po wytypowaniu prawidłowego wyniku meczu :)

Offline kierpic

« Odpowiedź #260 dnia: Wt, 15 Czerwiec 2021, 21:15:54 »
Śmiesznie wyszło, po napisaniu poprzedniego posta pojechałem do Świata Książki odebrać Diunę. I odgadłem kadr w konkursie a przy okazji trafiłem wynik Portugalii :)

« Odpowiedź #261 dnia: Wt, 15 Czerwiec 2021, 21:26:01 »
Finlandia - Rosja 1:2
Turcja - Walia 2:1
Włochy - Szwajcaria 2:0

Offline Leyek

« Odpowiedź #262 dnia: Wt, 15 Czerwiec 2021, 23:09:41 »
Finlandia - Rosja 0:2
Turcja - Walia 1:1
Włochy - Szwajcaria 3:0

Wszyscy moi faworyci (Chorwacja, Polska, Niemcy) zgodnie w pierwszej kolejce przegrali :) Ale to drużyny turniejowe rozkręcą się ;) Loew powinien się podać do dymisji przed Euro, to kombinowanie ze składem, beznadziejnym ustawieniem. Wszystko na siłę, jak Sousa u nas. Tyle, że Sousa to nie wiadomo skąd się u nas zjawił, a Joachim to legenda piłki już. Mając możliwość grania skrzydłami Gnabry - Sane (choć on cieniuje strasznie) + Muller i Havertz w środku wymyśla ustawienie przeciwko posiadanym piłkarzom, jeszcze z Kimmichem na boku.

Zdecydowanie najlepsze wrażenie, bez niespodzianki, pozostawiła Francja, spoko też Anglia. Belgię za krótko widziałem. Hiszpania wróciła do poziomu sprzed lat, tysiące nic nie dających akcji, Portugalii nie widziałem, ale znając ich pewnie było  podobnie tyle, że udało się coś ustrzelić.

Online Edgar

« Odpowiedź #263 dnia: Śr, 16 Czerwiec 2021, 02:15:17 »
Ależ ta Francja zneutralizowała Niemców. Niby atakowali, niby bywało groźnie pod bramką Llorisa, ale wydaje mi się, że nawet na chwilę nie stracili kontroli nad meczem. Ta kontra z nieuznaną w końcu bramką - piękna. I chyba karny dla Francji też powinien być, chociaż nie oglądałem żadnych analiz, więc to moja opinia na gorąco. Niemców jednak bym nie skreślał, bo wszyscy przecież znamy powiedzenie, według którego na końcu to oni zawsze wygrywają.
A Cristiano się zachciało strzelać w końcówce i straciłem przez niego dwa punkty. :)

Finlandia - Rosja 1:2
Turcja - Walia 2:2
Włochy - Szwajcaria 1:0

Online perek82

« Odpowiedź #264 dnia: Śr, 16 Czerwiec 2021, 06:46:56 »

Ja dzisiaj chyba tak, chociaż już człowiek nic nie wie:
2:0 dla Rosji
Po 1 Turcja Walia
2:0 dla Włochów
Święta Barbora ***

Offline kierpic

« Odpowiedź #265 dnia: Śr, 16 Czerwiec 2021, 09:53:31 »
Finlandia - Rosja 0:0
Turcja - Walia 0:1
Włochy - Szwajcaria 1:0

Moim zdaniem dzisiaj dużo bramek nie zobaczymy.
(Nie) chciałbym się mylić ;)

Offline OokamiG

« Odpowiedź #266 dnia: Śr, 16 Czerwiec 2021, 10:38:52 »
Finlandia 0:2 Rosja
Turcja 1:0  Walia
Włochy 3:0 Szwajcaria

Online Edgar

« Odpowiedź #267 dnia: Śr, 16 Czerwiec 2021, 11:02:03 »
Pierwsza kolejka za nami i wydaje się, że będzie to turniej, w którym te najmocniejsze reprezentacje nie zawiodą. Na razie faworyci wygrywają, robią to w dobrym stylu i nie powinno ich zabraknąć w fazie pucharowej. Może poza Hiszpanią, która chyba wraca do czasów, w których się mówiło, że grają jak nigdy, a przegrywają jak zawsze.
O naszej postawie powiedziano już wszystko i porażka ze Słowacją jest jedną z największych dotychczas niespodzianek (to opinia ekspertów zagranicznych, my się zdziwiliśmy trochę mniej).
Drugą tak dużą niespodzianką jest porażka Danii, ale okoliczności, w jakich jej doznali, w pełni ich usprawiedliwiają.
Tymczasem Legia trafiła w pierwszej rundzie eliminacji do eliminacji na mistrza Norwegii i , nauczeni doświadczeniem ostatnich lat, możemy już rozpatrywać czarne scenariusze. Śląsk zagra z wicemistrzem Estonii i powinien sobie poradzić. Powinien, prawda?
Najważniejszym dla mnie wydarzeniem dnia są jednak baraże do Ekstraklasy,, w których gra mój ŁKS. Euro schodzi zatem na dalszy plan, bo trzeba obejrzeć odrobinę "prawdziwej piłki" ;)

Online perek82

« Odpowiedź #268 dnia: Śr, 16 Czerwiec 2021, 11:12:42 »
Zawsze groźny wicemistrz Estonii. Dzisiaj nie ma słabych drużyn jak mawiał klasyk.
Faworyci euro na razie nie zawodzą. Francja jak na mundialu spokojnie, tyle ile trzeba. Widać, że stać ich na więcej ale też widać karność zespołu gwiazd. Deschamps trzyma ich trochę na uwięzi. Mimo ogromnych możliwości w ofensywie przyspieszają tylko tyle ile muszą. Ale po zwycięstwie na mundialu i wcześniej finale euro widać, że uznali, że to jest metodą na sukces.
Ta grupa będzie ciekawa. Niemcy trochę zawiedli ale potrafili parę razy podejść pod bramkę. Nie czuję trochę tego Havertza ani w Chelsea ani w reprezentacji. Czy to jest napastnik? Mam nadzieję że Sane pogra więcej. Jeden z moich ulubionych zawodników. Piłkę prowadzi kapitalnie. Trochę jak Hazard.
Święta Barbora ***

Offline szulig

« Odpowiedź #269 dnia: Śr, 16 Czerwiec 2021, 11:49:32 »
Finlandia 1:1 Rosja
Turcja 1:0  Walia
Włochy 2:0 Szwajcaria