Autor Wątek: Piłka Nożna  (Przeczytany 146747 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Piłka Nożna
« Odpowiedź #1890 dnia: Pt, 05 Lipiec 2024, 22:52:54 »
  Nie interesuje mnie twoje zdanie na ten temat, nie ukryłem tego, więcej chyba jaśniej się nie da tego powiedzieć.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1891 dnia: Pt, 05 Lipiec 2024, 22:56:23 »
Merih Demiral zawieszony na dwa mecze ze skutkiem natychmiastowym za tzw. "wilczy salut" pokazany w meczu z Austrią. To oznacza osłabienie Turcji w ćwierćfinale i prawdopodobnie koniec jego występów na tym Euro (chyba, że Turcja dotrze do finału).

Jude Bellingham za pomysł, że złapanie się za jaja (na szczęście własne) w meczu ze Słowacją jest fajną cieszynką, został ukarany oszałamiającą karą finansową w wysokości 30,000 euro (podobno to jego dzienne zarobki) i zawieszeniem w jednym meczu kiedyś tam.

Nie bronię Turka, ale chyba znów mamy do czynienia z przeliczeniem przewinień na kasę.

Do tego Mbappe, który za numer w meczu z Austrią powinien według mnie zostać ukarany co najmniej czerwoną kartką, tymczasem obserwujemy jakiegoś bana na to zdarzenie w mediach - trudno znaleźć filmik z tą sytuacją.

Piłka kopana, jak jej nie kochać ;)

Michał Pol niedawno tłumaczył, że UEFA jeszcze przed turniejem szacowała, że "zarobi" 100 tysięcy z tytułu samych kar. Ukarano np. reprezentację Danii za to, że na jeden z meczów udała się samolotem, a nie pociągiem zgodnie z zaleceniami. Kij w to, że 3 lata temu UEFA kazała drużynom odbywać podróż z Rzymu do Baku...

O jakiej akcji Mbappe z meczu z Austrią mówisz?

Offline srogin

« Odpowiedź #1892 dnia: Pt, 05 Lipiec 2024, 23:00:29 »
  Nie interesuje mnie twoje zdanie na ten temat, nie ukryłem tego, więcej chyba jaśniej się nie da tego powiedzieć.

Jeżeli nikogo nie obrażam, mogę się tutaj wypowiadać. Podobnie jak Ty, ale widać, że masz z tym problem.

« Odpowiedź #1893 dnia: Pt, 05 Lipiec 2024, 23:12:55 »
  No przecież nie zabraniam ci się wypowiadać, ani na to ochoty nie mam, ani możliwości. No tylko określiłem z góry, że gówno mnie obchodzi co masz do powiedzenia, żeby do jakiegoś nieporozumienia nie doszło.

Offline Deg

« Odpowiedź #1894 dnia: Pt, 05 Lipiec 2024, 23:23:37 »
Michał Pol niedawno tłumaczył, że UEFA jeszcze przed turniejem szacowała, że "zarobi" 100 tysięcy z tytułu samych kar. Ukarano np. reprezentację Danii za to, że na jeden z meczów udała się samolotem, a nie pociągiem zgodnie z zaleceniami. Kij w to, że 3 lata temu UEFA kazała drużynom odbywać podróż z Rzymu do Baku...

O jakiej akcji Mbappe z meczu z Austrią mówisz?

Niech sobie zarabiają, ale jakim prawem osłabiają jedną z drużyn decyzją podjętą poza boiskiem?

Mbappe wszedł na boisko z kontuzją wykluczającą dalszą grę, bez zgody sędziego i bez chęci udziału w meczu, tylko po to, żeby się położyć na murawie i przerwać grę. Dostał za to raptem żółtą kartkę i zaraz został zmieniony.

Historia z Duńczykami też niezła, podobno nawet nie mieli bezpośredniego połączenia kolejowego...  ::)
This is my truth, tell me yours.

« Odpowiedź #1895 dnia: Pt, 05 Lipiec 2024, 23:50:23 »
  No i jednak szkoda. Trzeba jednak przyznać, że goście mieli stalowe nerwy cudowny bramkarzyk nawet nie pisnął. Nawet nie był blisko. Ten Martinez to jest jednak jakiś upośledzony, wprowadza Joao Felixa typa, który jest wałkiem na poziomie Phillipe Coutinho na koniec meczu, gdzie wszyscy wiedzą, że on na jedną bramkę potrzebuje 220 minut i 10 sytuacji a na ławce Jota i Neto specjaliści od robienia czegoś z niczego. Ronaldo już powinien dać sobie spokój.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1896 dnia: So, 06 Lipiec 2024, 01:07:12 »
Niech sobie zarabiają, ale jakim prawem osłabiają jedną z drużyn decyzją podjętą poza boiskiem?

Mbappe wszedł na boisko z kontuzją wykluczającą dalszą grę, bez zgody sędziego i bez chęci udziału w meczu, tylko po to, żeby się położyć na murawie i przerwać grę. Dostał za to raptem żółtą kartkę i zaraz został zmieniony.

Historia z Duńczykami też niezła, podobno nawet nie mieli bezpośredniego połączenia kolejowego...  ::)

Aaa ok już pamiętam, dostał żółtą i nie mógł kontynuować gry bo miał dość mocno złamany nos. Trudno, żeby dostał wtedy jeszcze czerwoną :)

Offline perek82

« Odpowiedź #1897 dnia: Nd, 07 Lipiec 2024, 13:54:42 »
Kilka rzeczy w życiu jest pewne. Wśród nich to, że Anglicy nie umieją strzelać karnych. Już tyle raz dali ciała (z głowy 90, 96, 98, 2004, 2006, 2012?, 2021). Kolejne gwiazdy i złote pokolenia potykały się o własne nogi, gdy stali przed niemal pustą bramką.
Aż tu nagle szok. Nauczyli kilku strzelać i nawet ich wpuścili z ławki, żeby się wykazali. Ale mam nadzieję, że w półfinale nie będzie taktyki, żeby dociągnąć do karnych.
7 żywotów krogulca **
CE (1-2) ***
Monster (1-9) ***
Żeń-szeń zgniłe korzenie ***
Dziewczyny z Pillaru **

Offline Deg

« Odpowiedź #1898 dnia: Pn, 15 Lipiec 2024, 22:05:01 »
Ode mnie, jako statystyka z zamiłowania, finalna klasyfikacja: punkty, bramki strzelone, bramki stracone.

Jak widać, finał zasłużony, a Hiszpania bezkonkurencyjna.

Hiszpania   21   15   4
Anglia   12   8   3
Niemcy   10   11   4
Holandia   10   10   7
Szwajcaria   9   8   4
Francja   9   4   3
Turcja   9   8   8
Portugalia   8   5   3
Austria   6   7   6
Belgia   4   2   2
Słowenia   4   2   2
Słowacja   4   4   5
Rumunia   4   4   6
Włochy   4   3   5
Ukraina   4   2   4
Gruzja   4   5   8
Dania   3   2   4
Węgry   3   2   5
Serbia   2   1   2
Chorwacja   2   3   6
Czechy   1   3   5
Albania   1   3   5
Polska   1   3   6
Szkocja   1   2   7
« Ostatnia zmiana: Pn, 15 Lipiec 2024, 22:06:42 wysłana przez Deg »
This is my truth, tell me yours.

Offline perek82

« Odpowiedź #1899 dnia: Pn, 15 Lipiec 2024, 22:32:01 »
Kiedyś taksówkarz opowiedział mi anegdotę z czasów PRL. Już jej nie pamiętam, ale puentą było to, że zawsze jesteśmy przed Albanią. No i to się też skończyło (zresztą już w eliminacjach byli od naszych kopaczy lepsi). Straszne to.
7 żywotów krogulca **
CE (1-2) ***
Monster (1-9) ***
Żeń-szeń zgniłe korzenie ***
Dziewczyny z Pillaru **

Offline death_bird

« Odpowiedź #1900 dnia: Pt, 16 Sierpień 2024, 19:20:57 »
Wyjątkowo dobry czwartek klubowej kopanej w rozgrywkach europejskich a tu nikt nic?
Oglądaliście karne Wisły i Ajaxu? Jak zobaczyłem wyniki to nie mogłem się powstrzymać i podejrzewam, że na żywo na stadionie to można było na zawał zejść. Dawno już nic mnie nie zaskoczyło tak jak te dwa tasiemce.  :)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline isteklistek

« Odpowiedź #1901 dnia: Pt, 16 Sierpień 2024, 19:50:18 »
Emocjonujący ... czy dobry, to będzie wiadomo za 2 tygodnie, gdy będziemy wiedzieć kto gra na jesieni w Europie, a kto będzie męczył bułę w ligowej szarzyźnie. Mnie mocno zaskoczyła Wisła, że aż tak się podniosła, ale pewnie za tydzień już nie da rady, ale nie muszą się wstydzić. Jakoś tak się złożyło, że nie ma wstydu ... każdy zagrał na miarę swoich możliwości, więcej pewnie ciężko z siebie było wykrzesać.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1902 dnia: Pt, 16 Sierpień 2024, 20:51:10 »
No raczej dobry. Dwa zwycięstwa, jeden remis czyli jakieś tam punkty do rankingu lecą.
Legia ma przeciwnika z którym awansować to obowiązek, Jagiellonia (jeśli dobrze kojarzę system) może zebrać i 0:10 a i tak wyląduje w grupie LK. To powinno dać dwa zespoły w fazie grupowej, bo Wisła to już naprawdę zagrała w tych pucharach ponad stan. A jak na nasze możliwości dwie drużyny w europejskiej trzeciej lidze to naprawdę wynik, "że ho ho". Jak jestem zgryźliwym bywalcem loży szyderców tak uważam, że to był dobry dzień. Czy tam wieczór.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline deFranco

« Odpowiedź #1903 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 00:21:54 »
3 zespoły na poziomie 4 rundy eliminacji to dla nas rzadkość
Ostatni raz taka sytuacja miała miejsce w sezonie 11/12.
Spora szansa na 2 kluby w LK. Wisła raczej odpada,
ale może postawią się Belgom.
Ogólnie nieźle.

Offline Koalar

« Odpowiedź #1904 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 00:34:49 »
Ło pany, karne Wisły były emocjonujące, ale co się w meczu Śląska działo, to dopiero były emocje. Szkoda, że ostatecznie Śląsk odpadł, ale pomijając popisy sędziego, to sami sobie nie pomogli (Nahuel Leiva dostał czerwień, bo pomylił boisko z oktagonem).
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.