Wątek na tym forum, tak!, niczego sobie! Skoro to wersja ,,mini" jednego z większych tematów w sekcji "na luzie", to dorzucam swoje ,,kilka groszy" i przedstawiam małe zdanie/rozkminę na temat Minifigurek LEGO. Zauważyłem ostatnio, że na całych tych ,,OLXach", ,,Vintedach", także na Allegro zaczęła dominować jakaś dziwna moda sprzedawania figurek z zestawu LEGO Daily Bugle od Marvela. Zawiera on 25 legoludków, które w Marvelu pełnią odpowiednią rolę i w jakiś sposób związane są (jedne mniej, drugie jeszcze mniej, a trzecie tak konkretnie) z siedzibą Daily Bugle, postaciami J.J.J oraz Spider-Manem i ,,Double P". Te sprzedawane figurki chodzą z tego zestawu właśnie za grube pieniądze: teoretycznie można zainwestować w kupno kompletu, a sprzedać figurki, co powinno nam zwrócić co najmniej dwu i półkrotnie wartość cenową Daily Bugle. Nie wiem, czy ,,ledoludkowie" się z tego zestawu sprzedają, czy nikt tego nie kupuje, ale taki oto Daredevil chodzi po 130-170 zł. A jest to TYLKO minigurka. Sam mam kilka z nich, z LEGO, ale z różnych grup tematycznych i Uniwersów. I to kupowane z gazetek w Pepco i kiosku po 10 lub 20 zł. Jeśli miałbym kupować ten zestaw, to nie dla sprzedaży... dla ducha kolekcji i pasji! SWAG, mega xD.