Autor Wątek: Hobby niekomiksowe  (Przeczytany 62145 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bender

• Gość
Odp: Hobby niekomiksowe
« Odpowiedź #360 dnia: Nd, 27 Marzec 2022, 22:52:23 »
Czy ktoś kojarzy jakiś w miarę realistyczny i aktualny price guide do Star Wars CCG?

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #361 dnia: Wt, 19 Kwiecień 2022, 12:28:25 »
Tour de IMAX - wbijam na Wrocław i Katowice: odpowiednio 6 i 7 maja. Łódź już mam zaliczoną, to samo Kraków, który już od dwóch lat nie działa w Plazie (Cinema City tamtejsze zamknęli; IMAX Plaza poszedł na odstawkę!).

Zostaną mi tylko:

Warszawa i Rybnik (Wiedzieliście, że w Rybniku otwarli w Cinema City salę IMAX? LooooL)... Nie mam wyboru i muszę obejrzeć tego 6 i 7 Maja "Doktor Strange w multiwersum obłędu"; 6 Maja w opcji z napisami polskimi a 7 Maja w Katowicach w dublarzu polskim. Chcę obejrzeć cokolwiek, po prostu cokolwiek co wtedy leci w formacie IMAX (akurat ,,Strange" będzie emitowany dodatkowo w imaxowym 3D!). Te terminy mi pasują, a skoro leci MCU, to trudno.  8)

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #362 dnia: So, 25 Marzec 2023, 19:36:27 »
,,Wpadówa" w Krakowie była ekspresowa, to skorzystałem i zobaczyłem "John Wick 4" w IMAX 2D z napisami pl (ocena filmu: 10/10!), także byłem w krakowskim ZOO, bo okoliczności, piękna pogoda i tanie bilety (28zł!) do tego zobowiązały. Najważniejsze było jednak pójście do "Muzeum Gier Arcade" w Krakowie. Pozycji tyle do ogrania, tyle oryginalnych automatów, oldschoolowych gier, tyle pinballi etc. etc.- być, zobaczyć, zagrać: iście żywa legenda, której faktycznie można doświadczyć! Stacji do grania jest z kilkadziesiąt, i to takich których nie widziałem od lat! Albo i w ogóle nie znałem!

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #363 dnia: So, 01 Lipiec 2023, 10:36:01 »
Gawiedzi, żyjecie jeszcze... w tym wątku na forum?

No to jedziemy z tematem. Jak widać na zdjęciu z ,,rogu życzeń i pasji" mojego pokoju, w końcu udało mi się skompletować wykończenie tegoż to narożnika: zgodnie ze swego rodzaju wizją: pasja, emocje, oddanie własnego Ja, odpowiednia energia, którą dają mi grafiki umieszczone na puzzlach i obrazach..Tak, to jest właśnie to...  8) ;)

Offline komiks

« Odpowiedź #364 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 18:46:29 »
Czy jest tutaj ktoś, kto maluje figurki? Takie jak do gier.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Gazza

« Odpowiedź #365 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 09:47:02 »
Tak, w temacie o figurkach kolekcjonerskich było swego czasu co nieco o tym.
Z góry uprzedzam, że budowa domu wyłącza mnie aktualnie z większości tematów hobbystycznych.
Rzutem na taśmę koledze udało się w grudniu "wymusić" na mnie pomalowanie figurek do "Talisman" - po tym incydencie zakopałem malarski workshop.  :P
« Ostatnia zmiana: Śr, 07 Maj 2025, 09:57:05 wysłana przez Gazza »

Offline Gazza

« Odpowiedź #366 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 10:00:26 »
Ten załączony powyżej to taka odtrutka po tych fantasy pamprach do Talisman. Pobawiłem się nim będąc chorym.
I zacząłem jeszcze prace nad dwiema figurkami w skali 1:64 do mini dioramek z autami w tej skali ale temat zalega i nie mam czasu wrócić do niego...  :-\

Offline komiks

« Odpowiedź #367 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 12:13:46 »
Kiedyś bardzo dawno temu malowałem, teraz chciałem wrócić i materiałów, poradników, w ogóle wszystkiego jest tak dużo, że mnie głowa rozbolała, słowem klęska urodzaju. Jakie farbki polecasz, albo nie polecasz?

Offline Gazza

« Odpowiedź #368 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 12:35:09 »
Vallejo (obojętnie czy pytasz o pędzel czy aerograf), ale również AK, MiG, Citadel... Faktycznie sporo tego i sporo nowych graczy na rynku. Jak zaczynałem te ponad 30 lat temu nie było takiej podaży.  ::)

Offline komiks

« Odpowiedź #369 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 15:50:02 »
Myślałem o AK interactive, podobno są gotowe do malowania i nie trzeba rozcieńczać tak jak w Citadelkach. Jak to wygląda w Vallejo? Nie mam aerografu i nie chcę inwestować zbyt dużo kasy, bo może to jest chwilowa zachciewajka.

Offline kubisz

« Odpowiedź #370 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 19:07:22 »
@Gazza, za figurkami widzę tam przyjemne małe pudełeczka Mini GT :) To tak nawiązując pozwolę sobie pokazać mój kolejny odłam popkulturowej szajby, która ostatnio bierze górę nad komiksami:

Offline Gazza

« Odpowiedź #371 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 09:03:47 »
@Gazza, za figurkami widzę tam przyjemne małe pudełeczka Mini GT :) To tak nawiązując pozwolę sobie pokazać mój kolejny odłam popkulturowej szajby, która ostatnio bierze górę nad komiksami:
High five!
Super zbiór i ciekawy klucz kolekcji! Choć mam również kilka kultowych aut z produkcji filmowych (Twój INTERCEPTOR to model Greenlight? (tak nawiasem pisząc - jedna z tych moich figurek 1:64 to właśnie Max Rockatansky  ;) )). Widzę, że chyba większość to HW, right?
Tak, Mini GT to wiodąca marka w moim zbiorze, ale porzuciłem swego czasu HW na rzecz modeli w true 1:64. Wreszcie proporcje i zestawienie obok siebie jakiejś racingowej fury z pickupem czy truckiem ma sens.  8)
Przy tej okazji rekomenduję Tobie podmianę (na próbę  ;) ) tego Peterbilta z DUEL Spielberga na genialny świeży wypust IXO64!
Poniżej mój Lonestar w otoczeniu cywilnych furek dla zobrazowania skali.

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #372 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 10:02:01 »
Ja do MiniGT nie mogę się przekonać, za to Tarmac mi siedzi mocno i zazwyczaj wybieram modele od nich. Kozackie macie zajawki panowie😎

Offline Gazza

« Odpowiedź #373 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 11:51:31 »
Ten klasyczny Skyline ze zdjęcia to właśnie TARMAC. Zresztą w tle widać jego box.  8)

Sam też masz kozackie zajawki. Pokaż co tam z tego TARMACa tak siedzi Tobie.  ;D

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #374 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:51:45 »
pod ręką mam tylko C63 :) Kozacki jest i chyba najlepszy z tego, co jest w tej skali na rynku.