Autor Wątek: Heheszki  (Przeczytany 47264 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Harlequinka

Odp: Heheszki
« Odpowiedź #210 dnia: Cz, 16 Październik 2025, 14:03:54 »
Żółwik, chcesz mieć demencję starczą w wieku 35 lat? [Bo najprawdopodobniej tyle +- będziesz miał za dwie dekady] GRUBO.

Morticia Gomez; wieczną inspiracją.  8) :P

« Ostatnia zmiana: Cz, 16 Październik 2025, 14:38:11 wysłana przez Harlequinka »
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline komiks

« Odpowiedź #211 dnia: Cz, 16 Październik 2025, 15:23:35 »
Żółwik, chcesz mieć demencję starczą w wieku 35 lat?

To kiedy Ci stuknęło 35, przed premierom ROP czy w trakcie?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Xmen

« Odpowiedź #212 dnia: Cz, 16 Październik 2025, 17:49:48 »
Chyba AI ci nie zredagowało "premierom", nie czepiam się bo sam nie umiem pisać xd
Podobno jeden odcinek ROP postarza człowieka o rok. Harlequinka ma 35 lat? niemożliwe, myślałem, że koło dwudziestu.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Yorik

« Odpowiedź #213 dnia: Cz, 16 Październik 2025, 19:07:18 »
@Harlquinka jest dobrze zakonserwowana mentalnie, młodzieńczy wigor i pasja biją z jej aktywności na forum. Ja w jej wieku, czyli za 6 lat, pewnie będę już tylko narzekanie na komiksy przetykał ciekawostkami o chorych plecach i bezsensie istnienia. Doceńmy, że jeszcze wchodzi na to forum ktokolwiek ze szczerą zajawką.
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Offline komiks

« Odpowiedź #214 dnia: Cz, 16 Październik 2025, 21:16:26 »
Chyba AI ci nie zredagowało "premierom", nie czepiam się bo sam nie umiem pisać xd
To była zarzutka na Harlekinkę, zepsułeś.

Offline Pan M

« Odpowiedź #215 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 02:19:18 »
@Harlquinka jest dobrze zakonserwowana mentalnie, młodzieńczy wigor i pasja biją z jej aktywności na forum. Ja w jej wieku, czyli za 6 lat, pewnie będę już tylko narzekanie na komiksy przetykał ciekawostkami o chorych plecach i bezsensie istnienia. Doceńmy, że jeszcze wchodzi na to forum ktokolwiek ze szczerą zajawką.

Ja się czasem podjaram dobra grą, komiksem czy serialem ale nie lubię niezdrowej ekscytacji. Też juz nie mam tej mentalności, że konsumpcja popkultury to jest sens sam w sobie. Im człowiek starszy tym bardziej widzi, że ważne jest to co dotyka go bezpośrednio, zafiksowanie na punkcie popkultury to droga donikąd. Ewentualnie wyciągam coś z rzeczy które faktycznie mają jakąś wartość przez pryzmat życia człowieka, egzystencjalnie mogą coś wnieść, ale takich rzeczy jest niewiele.
« Ostatnia zmiana: Pt, 17 Październik 2025, 02:24:19 wysłana przez Pan M »

Offline Yorik

« Odpowiedź #216 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 16:28:32 »
Mnie już mało co rusza mocniej. I wydaje mi się że powoli kończy się czas, w którym mogłem znaleźć to w mainstreamie. Wydaje mi się że nie tylko ja odczuwam to w ten sposób.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #217 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 16:40:45 »
Na forum komiksowo - nerdowskim zdziwienie na widok nerdki...
To ta słynna męska logika? 🤣
Może jako miłośniczka fantastycznych światów powinnam się zarejestrować na forum miłośników lepienia pierogów. Może byłoby to tam bardziej zrozumiałe...Ekhem.
Anyway:

Oraz Wolverine i Deadpool wyjaśniają subtelną różnicę między czytelnikami dark romansu, a "zwykłego romansu"...

https://www.instagram.com/reel/DMxJhwgIjT7/?igsh=MW4wZHQ1czJrbGoyZw==
🤭🤪

Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Pan M

« Odpowiedź #218 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 17:25:35 »
Na forum komiksowo - nerdowskim zdziwienie na widok nerdki...
To ta słynna męska logika? 🤣
Może jako miłośniczka fantastycznych światów powinnam się zarejestrować na forum miłośników lepienia pierogów. Może byłoby to tam bardziej zrozumiałe...Ekhem.
Anyway:

Oraz Wolverine i Deadpool wyjaśniają subtelną różnicę między czytelnikami dark romansu, a "zwykłego romansu"...

https://www.instagram.com/reel/DMxJhwgIjT7/?igsh=MW4wZHQ1czJrbGoyZw==
🤭🤪

To, że się coś lubi nie jest dla mnie problemem. Ja nie poddaje wątpliwość twojego nerdostwa. Rozumiem, że Twoja definicja jest jedyną słuszną?  ::)

Widzę, że powoli wchodzimy na erystyczny grunt  ::)

Ja po prostu nie rozumiem jak kolejny sezon ulubionego serialu może doprowadzać człowieka do ekstatycznej euforii. Są pewne stany emocjonalne zarezerwowane wyłącznie na naprawdę "gruby" kaliber. Radość ze zwyciężenia nowotworu, uratowanie z choroby kochanego zwierzaka, szczęśliwe chwile w związku czy nie wiem jakiś wielki sukces zawodowy.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #219 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 17:42:13 »
O czym Ty mówisz człowieku? Jakieś filozofowanie, mędrkowanie...Idź na forum o autach i narzekaj im że nie rozumiesz jak mogą się tak cieszyć z nowego auta z salonu. Według Twoich filozofii to niech doceniają że ich nogi niosą.🤣

Offline Yorik

« Odpowiedź #220 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 18:20:13 »
Ja po prostu nie rozumiem jak kolejny sezon ulubionego serialu może doprowadzać człowieka do ekstatycznej euforii

Jakbyś był np. w fandomie Doctor Who w okresie sezonów z Mattem Smithem, to byś zrozumiał. Jakość dzieła to nie wszystko. Emocjonalnego związku, bycia częścią fandomu, znajomość lore produkcji którą śledzisz - to aspekty, których sam dobry poziom jednostkowego dzieła nie przeskoczy. To trochę jak z ojczyzną, żołnierz ma płacone za strzelanie, ale lepiej się jakoś strzela za swoją, niż cudzą.

Offline Pan M

« Odpowiedź #221 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 19:03:09 »
Jakbyś był np. w fandomie Doctor Who w okresie sezonów z Mattem Smithem, to byś zrozumiał. Jakość dzieła to nie wszystko. Emocjonalnego związku, bycia częścią fandomu, znajomość lore produkcji którą śledzisz - to aspekty, których sam dobry poziom jednostkowego dzieła nie przeskoczy. To trochę jak z ojczyzną, żołnierz ma płacone za strzelanie, ale lepiej się jakoś strzela za swoją, niż cudzą.

Ależ ja rozumiem. Jest  trochę rzeczy, które wywarły na mnie emocjonalny wpływ. Nigdy choćby nie zapomnę wpływu Red Dead Redemption 2, obecnie ogrywam Death Stranding i gra jest z podobnej kategorii doświadczeń.

Tylko nie lubię popadania w histerię i robienia z popkultury nowej religii jak ma się to u użytkowniczki wyżej, gdzie każde największe gówno ma przypisywane znaczenia wykraczające poza nią i jeszcze ta otoczka fanfiction...

O czym Ty mówisz człowieku? Jakieś filozofowanie, mędrkowanie...Idź na forum o autach i narzekaj im że nie rozumiesz jak mogą się tak cieszyć z nowego auta z salonu. Według Twoich filozofii to niech doceniają że ich nogi niosą.🤣

Uwaga będzie ad personam. Masz rację kij z normalnymi, zdrowymi doświadczeniami ludzkimi. Ty masz coś lepszego. Saurona.

Irytuje mnie niezmiernie ten twój autorytarny, upierdliwy styl pisania kiedy ktoś ma inne zdanie od ciebie. Nie umiesz tego znieść. Od razu czar pryska, traci się cała ta otoczka słodkiego dziewięczęcia i zostaje to... Rozumiem, że to kwestia dojrzałości.
« Ostatnia zmiana: Pt, 17 Październik 2025, 19:09:28 wysłana przez Pan M »

Offline Xmen

« Odpowiedź #222 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 19:31:53 »
Lubię te wasze dyskusje. W sumie fajnie, że coś takiego jak zwykły serial może sprawić komuś tyle radości. Ja serio myślałem, że harlequinka ma 20 lat, najpierw obstawiałem 15-16 lat, te fanfiki mnie zmyliły.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline komiks

« Odpowiedź #223 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 20:01:25 »
Moim zdaniem ona robi to za kasę. Mam na myśli te wysmarowane teksty, z mnóstwem emotikonek i cringowymi wstawkami, które czasami przekleja 1 do 1 na różnych portalach.

Offline death_bird

« Odpowiedź #224 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 20:48:38 »
To coś jej kiepsko to idzie skoro windykatorzy ganiają za nią po forach.

W sumie to nie wiem czy do heheszków czy do muzyki poważnej, bo o ile w pierwszej chwili idzie się obśmiać to jednak smutna prawda wyziera zza każdego wersu 8)

"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".