Autor Wątek: Gospodarka  (Przeczytany 100056 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SawiK

Odp: Gospodarka
« Odpowiedź #390 dnia: So, 21 Marzec 2020, 13:45:45 »
up
O to je to ,i oby się ogarnęli, dobre pomysły należy wykorzystywać.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #391 dnia: So, 21 Marzec 2020, 15:21:08 »
up
O to je to ,i oby się ogarnęli, dobre pomysły należy wykorzystywać.

No ale u nas z tym przeciez ciezko.

Offline death_bird

« Odpowiedź #392 dnia: So, 21 Marzec 2020, 15:27:52 »
"Zwolnieni z płacenia składek na ZUS na trzy miesiące będą wszyscy mikroprzedsiębiorcy, których dochód spadł o 50 proc. względem lutego 2020 r. - zapowiedział prezydent Andrzej Duda."

Beczka śmiechu - teraz ludziska będą się rozliczać pod stołem żeby załapać się na zwolnienie.  ;D
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

sum41

• Gość
« Odpowiedź #393 dnia: So, 21 Marzec 2020, 15:29:14 »
Zwolnieni czy znow przesuniete tylko?

Offline death_bird

« Odpowiedź #394 dnia: So, 21 Marzec 2020, 15:32:30 »
Wrzuciłem cytat toteż wnioskuję, że "zwolnieni" znaczy "zwolnieni". A co z tego zostanie po procesie legislacyjnym to dopiero się przekonamy. Być może jednak krytyka ze strony przedsiębiorców zrobiła swoje. Choć częściowo.

Online xanar

« Odpowiedź #395 dnia: So, 21 Marzec 2020, 16:03:35 »
Wczoraj jeszcze to zagrażało finansom publiczną czy jakoś tak mówili a dzisiaj już nie  ;D
Przecież to jakiś dramat jest ci ludzie u władzy, wyobrażam sobie jak te ich spotkanie spotkanie wyglądało:

PAD - No e słuchajcie, tak patrzę na te kraje co są w okół nas i oni tam wszystkim anulują te opłaty na 3 miesiące. No i może ten kredyt 5k dla przedsiębiorców to może też trochę słabo, bo w sumie my zarabiamy do kieszeni ze 20k  :-[
Ministry - No eee może tak, zróbmy tak jak inni robią, może tak powinno się zrobić jak wszyscy tak robią  :-[
PAD - no dobra, to ja idę zrobię wystąpienie przekaże te wspaniałe nowiny to mi słupki podskoczą  8)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline death_bird

« Odpowiedź #396 dnia: So, 21 Marzec 2020, 16:09:18 »
Nawet jeżeli proces decyzyjny tak właśnie wyglądał to chyba dobrze, że chcą wprowadzić lepsze rozwiązanie. I nawet jeżeli na zasadzie prostego kopiuj-wklej a nie na skutek własnych, głębokich przemyśleń. :)

Online xanar

« Odpowiedź #397 dnia: So, 21 Marzec 2020, 16:24:00 »
No dobre i to, tylko oni sobie nie zdają sprawy z powagi sytuacji, za parę miesięcy obudzimy się w zupełnie innej rzeczywistości, jeżeli dalej będzie wszytko pozamykane ze 2 czy 3 miesiące.

W USA wieszczą katastrofę, będzie jeszcze więcej zarażonych niż w Chinach, respiratory mają robić producenci samochodów i Elon Musk jeżeli zajdzie potrzeba.

Porównanie grypy do covid-19

« Ostatnia zmiana: So, 21 Marzec 2020, 16:25:54 wysłana przez xanar »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #398 dnia: Pn, 23 Marzec 2020, 09:02:14 »

Online misiokles

« Odpowiedź #399 dnia: Pn, 23 Marzec 2020, 09:20:20 »
Niemiecki lekarz medycyny estetycznej rozprawia się z mitami wirusologi ;)
Czekam na zdanie okulisty!

Offline parsom

« Odpowiedź #400 dnia: Pn, 23 Marzec 2020, 12:58:16 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #401 dnia: Wt, 24 Marzec 2020, 10:15:00 »
Zerknąłem na ten pakiet pomocowy co Republikanie chcą przepchać przez Kongres USA. Miałby on wynieść 3 biliony dolarów, ale lwia jego część miałaby pójść na fundusz zarządzany bezpośrednio przez administrację prezydenta Trumpa. I nie musiałby on w ogóle przez 6 miesięcy mówić na co i do kogo te pieniądze poszły. I Trump by pewnie wyprowadził masę państwowej kasy do siebie, jak robił to przez ostatnie 4 lata, oraz do swoich kolegów bogaczy. Bo kto ma dostać te pieniądze najpierw? Linie lotnicze, Linie luksusowej żeglugi, oczywiście banki. Znowu - kasa ma iść do korporacji i milionerów jak w 2008, a nie do ludzi którzy są najbardziej poszkodowani.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #402 dnia: Wt, 24 Marzec 2020, 10:40:09 »
Zerknąłem na ten pakiet pomocowy co Republikanie chcą przepchać przez Kongres USA. Miałby on wynieść 3 biliony dolarów, ale lwia jego część miałaby pójść na fundusz zarządzany bezpośrednio przez administrację prezydenta Trumpa. I nie musiałby on w ogóle przez 6 miesięcy mówić na co i do kogo te pieniądze poszły. I Trump by pewnie wyprowadził masę państwowej kasy do siebie, jak robił to przez ostatnie 4 lata, oraz do swoich kolegów bogaczy. Bo kto ma dostać te pieniądze najpierw? Linie lotnicze, Linie luksusowej żeglugi, oczywiście banki. Znowu - kasa ma iść do korporacji i milionerów jak w 2008, a nie do ludzi którzy są najbardziej poszkodowani.

Co robil to robil ale zafundowal Ameryce najnizsze bezrobocie od 18 lat.

Online xanar

« Odpowiedź #403 dnia: Wt, 24 Marzec 2020, 11:04:06 »
Zaraz będzie największe w historii.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #404 dnia: Wt, 24 Marzec 2020, 11:05:46 »
Przy czym ani jedno ani drugie nie będzie do końca jego winą / zasługą. Pomógł w pierwszym, ale też nie były to jakieś radykalne spadki, zwłaszcza w kontekście światowego trendu.