Autor Wątek: FUNKO POP  (Przeczytany 71602 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Itachi

• Gość
Odp: FUNKO POP
« Odpowiedź #195 dnia: Nd, 08 Grudzień 2019, 16:57:38 »
Rozwijam serię Dragon Ball Z:

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: Wt, 10 Grudzień 2019, 19:34:17 »
Pokemony nie były dostępne w Europie, ale udało się zdobyć ;)

Offline Red Fury

« Odpowiedź #197 dnia: Wt, 10 Grudzień 2019, 19:48:46 »

W Lidlu się pojawiły Popy co prawda żaden nie skradł mojego serca na tyle bym wyłożył gotówkę, ale jeśli komuś brakuje jakieś figurki to warto zajrzeć ;)
It's too late...you had your chance...and I'm just getting started.

Offline Antari

« Odpowiedź #198 dnia: Śr, 11 Grudzień 2019, 09:27:10 »
No właśnie wybór tych Popów z Lidla (i cena) taki sobie. Myślę jeszcze nad Danką ale generalnie wszystkie z nich można w tej cenie kupić na allegro ze smartem (49-55 zł znalazłem praktycznie wszystkie). Szkoda, że nie dali lepszej ceny na zachętę np. 39,90 zł. Wtedy na pewno bym wziął kilka.

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #199 dnia: So, 14 Grudzień 2019, 20:21:58 »
Antari kompletnie się z Tobą nie zgodzę. Popy w Lidlu/Media Markt czy Auchan nie są skierowane do ludzi mających ogarnięte sklepy internetowe zarówno polskie jak i zagraniczne ani tych mających większe pojęcie o tych figurkach. To raczej celowanie w nowych klientów. Serie jakie wprowadzili są niezwykle popularne (Kraina Lodu, Avengers, Gra o tron itd) także każdy kojarzący postać bądź postacie z danego filmu może być potencjalnym kupującym. Dla takich osób to świetna sprawa. 50 zico za sztukę to i tak najtańsza opcja patrząc realnie po cenach "internetowych". Jasne na promkach upolujesz taniej, ale nie w tym rzecz w okresie przedświątecznym. Pisałem z właścicielami dwóch sklepów i oni są zadowoleni że popy stają się czymś "normalnym", czymś z czym ludzie mogą się obyć w realu. Zobaczą, podotykają i być może załapią bakcyla. Jednego kupią w Lidlu, pięć kolejnych w sieci.

Panowie w przyszłym tygodniu spodziewajcie się czegoś specjalnego z mojej strony. Jaram się! ;D

Offline Voitas

« Odpowiedź #200 dnia: Pn, 16 Grudzień 2019, 13:34:31 »
Miałem nie kupować Popów. Wszedłem do Lidla, były 3 sztuki i akurat był ten, który ewentualnie mógłbym wziąć. 5 dych nie moje :/

Offline Antari

« Odpowiedź #201 dnia: Pn, 16 Grudzień 2019, 15:13:27 »
Wychodzi na to, że Itachi ma rację :)

Z punktu widzenia zjawiska społecznego jasne, trzeba się cieszyć, bo spowoduje to wzrost popularności tych figurek.

Ale patrząc egoistycznie też chciałbym móc urządzić sobie takie "polowanie na exy Popów" jakie urządzają sobie koledzy z Ameryki.

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #202 dnia: Wt, 17 Grudzień 2019, 19:22:58 »
Przedstawiam:

Popowe marzenie roku spełnione!

Offline Antari

« Odpowiedź #203 dnia: Wt, 17 Grudzień 2019, 21:00:34 »
Widziałem go na popcultchy i od razu pomyślałem, że na pewno kupisz :) Niezły łup. A gdzie kupowałeś?

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #204 dnia: Wt, 17 Grudzień 2019, 21:10:59 »
Tak się rozpędziłem że kupiłem dwa, dzisiaj przyjechał jeden (od jednego gościa z grup na fb) a jutro drugi (sklepowy).

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #205 dnia: Śr, 18 Grudzień 2019, 17:34:47 »
O drugi przyjechał z (chyba?) naklejką przygotowaną na amerykański rynek:

Offline Red Fury

« Odpowiedź #206 dnia: Śr, 18 Grudzień 2019, 20:17:03 »

Cudny Itaś ale powiem szczerze jakoś nie do końca mnie kręcą Popy z Naruto. Mimo że Kakashi jest moją ulubioną postacią to jakoś nie kupił mnie "odlew" tej figurki, no może jakby był hokage Kakashi to bym się jeszcze zastanowił.

Panowie nie widział ktoś w Polszy tego popa, może ktoś coś wie kto miałby to na sprzedaż i dałby mi cynk?

It's too late...you had your chance...and I'm just getting started.

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #207 dnia: Śr, 18 Grudzień 2019, 20:59:35 »
Łapcie Vanyę: https://stworkipotworki.pl/pl/p/POP-TV-Umbrella-Academy-Vanya-Hargreeves-chase/4457 oraz Numer Pięć: https://stworkipotworki.pl/pl/p/POP-TV-Umbrella-Academy-Number-Five-chase/4458

Red Fury

Tego Robina nie było w żadnym sklepie w Polsce. Trzeba szukać po grupach, może ktoś zamawiał zza granicy bądź kupił na wakacjach. Jak gdzieś się pojawi dam info.

Popy z Naruto mnie jarają niesamowicie, sharinghan robi robotę :) A Kakashi jest świetny ale z chidori. Teraz poluję właśnie na niego.
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Grudzień 2019, 21:02:36 wysłana przez Itachi »

Offline Antari

« Odpowiedź #208 dnia: Cz, 19 Grudzień 2019, 09:31:47 »
@Red Fury: Szkoda, że nie napisałeś wcześniej bo robiłem zamówienie na Popcultchy i bym ci zamówił tego Robina. Wychodzi gdzieś po ~65zł + wysyłka z polski.

@Itachi: a powiedz mi, czy Popy z Naturo są jakieś mega rare? Bo ogólnie ciężko je dostać, ten Itachi był na Popcultchy ale już zniknął, innych typu Sasuke też już nie ma, nie wspominając o samym Naruciaku. Z Dragon Balla można w sumie lekko dostać większość a tutaj takie jaja.

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #209 dnia: Cz, 19 Grudzień 2019, 17:34:22 »
Coś w tym musi być, bo są zauważalnie mnie dostępne w Europie. Limitek w Polsce było tyle co kot napłakał. Jak już wpadły to raptem kilka sztuk i błyskawicznie się wyprzedały. Tyle że modeli z Naruto jest nieporównywalnie mniej od Dragon Ball'a czy My Hero Academia. Może to też kwestia tego? Z pewnością także muszą mieć mniejsze "nakłady". Funko w jakiś sposób musi sondować rynki. I na pewne nie wypuściło na rynek tyle Itachiego co Thanosa na przykład.

W momencie kiedy ja zainteresowałem się popami tylko Naruto Sage Mode z limitek był dostępny w Polsce. Później w jednym ze sklepów https://backtothegeek.eu/ zauważyłem kilka innych, ale to były pojedyncze sztuki wyprzedające się błyskawicznie, po czym widać że popyt na nie jest z pewnością.