Pamiętam, że pytałem o możliwość sprowadzenia figurek, jeszcze jak istniał aliensgroup.pl ale ceny były naprawdę wysokie, sporo wyższe niż figurki wystawione w sklepie. Do tego dochodzi model preorderów, raz się w ten sposób naciąłem, kupiłem Boba Fett HEROCROSS, za ponad 400 zł, który nie spełnił moich oczekiwań. Figurka była reklamowana jako ruchoma i metalowa, w rzeczywistości metalowy jest tylko korpus pod zbroją, żeby nadać ciężar. Punkty artykulacji dają mały zakres ruchu, trudno ustawić figurkę w sensownej pozie.
Ja się próbowałem w to bawić dawno temu, za czasów aliensgroup.pl, może teraz sklepy PL mają to lepiej ogarnięte. Podsumowując, dla mnie trudny dostęp, który wymagał indywidualnego zamawiania. Wysoka cena, ze względu na indywidualne zamawianie. Nie ma pewności, że dostaniemy dobry produkt, tak wiem, że są recki przedpremierowe. Plus jako bonus, jeśli ktoś chce kupić tanio, to prawdopodobnie będzie to podróba. Kupiłem w ten sposób figurkę Linka z Zeldy na Aliexpress, spodziewałem się, że będzie to podróba, ale chciałem sprawdzić, zareklamowałem i zwrócili kasę, nie musiałem odsyłać. Na
Allegro też sprzedają podróby.
Jako ciekawostkę dodam, że ostatnio chciałem kupić komiks Usagi Yojimbo Grasscutter. Próbowałem przez atomcomics.pl i przez azylkomiksu.pl, żaden z tych sklepów nie podjął się sprowadzenia komiksu, bo nie był on dostępny w ofercie ich pośredników. Za to udało się bez problemu kupić komiks przez polskiego pośrednika z USA, którego polecił mi @celtic.