Autor Wątek: Figurki kolekcjonerskie  (Przeczytany 77449 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gazza

Odp: Figurki kolekcjonerskie
« Odpowiedź #435 dnia: Pt, 16 Czerwiec 2023, 09:39:38 »
Grupa jest na FB, zapraszam - jak chcesz być na bieżąco, korzystać z fajnych ofert i propozycji zaprzyjaźnionego sklepu to będziesz zadowolony :)

https://www.facebook.com/groups/1202160683713051

Offline komiks

« Odpowiedź #436 dnia: Pt, 16 Czerwiec 2023, 10:22:04 »
To jeden z lepszych moldów w linii Black Series. A zaznaczyć warto, że to wznowienie figurki z 2018 roku więc projekt jak na Hasbro dość wiekowy (co zresztą widać po pinach w stawie kolanowym). Gratuluję! Masz więcej Black Series?
Nie mam, jestem raczej niedzielnym kolekcjonerem ;)
Zbieram to do czego mam sentyment.

Teraz zastanawiam się nad tymi dwoma.
https://www.dystryktzero.pl/figurka-star-trek-the-next-generation-ultimates-locutus-of-borg.html
https://www.dystryktzero.pl/figurka-conan-the-barbarian-ultimates-conan-battle-of-the-mounds.html
Drogie i nei znam tej marki Super7, ale figurki są fotorealistyczne i wyglądają bardzo dobrze.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Murazor

« Odpowiedź #437 dnia: Cz, 22 Czerwiec 2023, 16:08:41 »
Mafex zapowiedział parę figurek z Knightfalla, świetny Bane, Batman i Azrael.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #438 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 11:20:34 »
Jako ze mamy obecnie w kinach mega film Indiana Jones to zapodaje dwa filmiki gdzie niemiecki modelarz stworzyl GENIALNE dioramy z naziolami ! Bym to chcial miec na regale, dodał bym w tle gdzies ukrytego Cap Amerykę :)

Wejscie do portalu w III Rzeszy

Wyjscie z portalu w USA

Offline Voitas

« Odpowiedź #439 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 21:38:01 »
Chciałbym tak umieć :)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #440 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 21:43:00 »
No widac tu grube lata doświadczenia, gdy go ogladam myślę ze jakis element juz ukończył a on dalej cisnie kolejne detale 😅

sum41

• Gość
« Odpowiedź #441 dnia: So, 08 Lipiec 2023, 09:48:04 »
Takie figurki robia wrazenie a tym bardziej gdy rozpakowuje je zona :)

Zapomnialem wspomniec ze ta figura to custom.

Lepiej nie zagladajcie na jego inne filmiki z figurkami bo dojdziecie do wniosku ze nasze kolekcje figurek to jakas kpina :) wiem, wiem kazdy zbiera co lubi.

Kolekcje komiksow ma jeszcze bardziej imponujaca bo ma wszystkie 1 z Marvela a ale takze Action comics # 1

Gosc chyba jest jakims biznesmenem ze go stac na takie figurki lub dorobil sie na YT bo cala jego rodzina ma kanaly i lacznie maja kilka milionow subskrybcji. Chate tez ma nie byle jaka, pokoj na komiksy zrobil sobie z pomieszczenia po winach ktorych bylo od goma wiec zwykla to ta chata nie byla :)

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #442 dnia: Nd, 09 Lipiec 2023, 10:21:29 »

Podpatrzone gdzieś w internecie. xD
Tiaaa... Łej kurnia. Figurka kolekcjonerska? Raczej FIGURA! Piękna linia wykonania, te delikatne, jakby jednym pociągnięciem, wykończenia konturu statuy Srebrnego Surfera. Niesamowite.  8)

Offline komiks

« Odpowiedź #443 dnia: Nd, 09 Lipiec 2023, 13:15:30 »
Gosc chyba jest jakims biznesmenem ze go stac na takie figurki lub dorobil sie na YT bo cala jego rodzina ma kanaly i lacznie maja kilka milionow subskrybcji. Chate tez ma nie byle jaka, pokoj na komiksy zrobil sobie z pomieszczenia po winach ktorych bylo od goma wiec zwykla to ta chata nie byla :)
Nie bądźmy tacy mizoginistyczni, może to jego żona ma biznesy, a on tylko kupuje figurki, czyta komiksy i w przerwach sprząta chatę. W końcu na tyle już dojrzeliśmy jako społeczeństwo, aby odwrócić role ;)
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

sum41

• Gość
« Odpowiedź #444 dnia: Nd, 09 Lipiec 2023, 16:07:19 »
Moze i tak byc, ja tylko jego kanal ogladam a maja je wszyscy chyba u niego w rodzinie najblizszej 🤑

Offline gashu

« Odpowiedź #445 dnia: Nd, 09 Lipiec 2023, 21:39:52 »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #446 dnia: Nd, 09 Lipiec 2023, 22:02:32 »
Ciekawe zestawienie brakuje mi tu Hulka w skali 1:1 ktora kiedys kosztowala 7tys.

Offline Dracos

« Odpowiedź #447 dnia: Nd, 09 Lipiec 2023, 22:22:36 »
Ale to z gier, a nie komiksów.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #448 dnia: Pn, 10 Lipiec 2023, 05:15:44 »
Racja, moj blad tamta mega figurka utwila mi w pamieci :)

Offline Gazza

« Odpowiedź #449 dnia: Pn, 10 Lipiec 2023, 12:26:56 »
Ciekawe zestawienie brakuje mi tu Hulka w skali 1:1 ktora kiedys kosztowala 7tys.
Pamiętam, że Hulka i inne statuy 1:1 miał w swojej ofercie nieistniejący już sklep Aliensgroup. A ten Hulk (którego widziałem u nich) miał cenę ponad 20k zł.
7k to dwa lepsze Hot Toysy kosztują ;)