Autor Wątek: Figurki kolekcjonerskie  (Przeczytany 77588 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jotkwadrat

Odp: Figurki kolekcjonerskie
« Odpowiedź #300 dnia: Pn, 24 Styczeń 2022, 17:35:32 »
Zasłaniałaby logo na klacie

« Odpowiedź #301 dnia: Pn, 24 Styczeń 2022, 19:16:01 »
Batman kobiety zapomniał:

Łezka się w oku kręci, stare dobre czasy kiedy Batman zajmował się straszeniem szumowin tych ze slumsów i tych ze szklanych wież oraz ochroną maluczkich którzy sami ochronić się nie mogą a nie skakaniem po 15 wymiarach w pościgu za kosmicznym Nazgulem i Jokerem, który cudownie rozmnożony niczym Żydzi i masoni zaczął odpowiadać za każdy występek na tej planecie.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #302 dnia: Pn, 24 Styczeń 2022, 19:52:02 »
Było też trochę kosmicznych głupotek z tego okresu, jakieś crossovery,  ale prawda, że Batman w większości historii był jakiś bardziej przyziemny. Choć te współczesne rzeczy też czytam, choć czasem z  zgrzytaniem zębów.

Offline Gazza

« Odpowiedź #303 dnia: Wt, 25 Styczeń 2022, 07:47:01 »
A propos pytań o kolekcję SW - (chwalenie się mode on) - takie cacko jeszcze dołączyło:

A na zakończenie - scenka rodzajowa ;) :

Offline Kielo

« Odpowiedź #304 dnia: Wt, 25 Styczeń 2022, 09:55:30 »
Super. Szczegolnie helm mando. Tak a propos ;) :

Offline Gazza

« Odpowiedź #305 dnia: Wt, 25 Styczeń 2022, 10:25:15 »
Tak, widziałem już kiedyś ten materiał. Nawet zastanawiałem się czy też nie zrobić takiego weatheringu ale stwierdziłem, że gdyby miał to być hełm z śladami użytkowania, battledamage itp to by po prostu był taki (tak jak jedna z wersji hełmu Boby (tą akurat posiadam już)), a tak zostawiam go jako po prostu nowy, świeżo "okuty" beskarem przez panią The Armorer ;)

Offline Gazza

« Odpowiedź #306 dnia: Wt, 01 Luty 2022, 08:43:11 »
Z kronikarskiego obowiązku - wpadają preordery z 2021:

Offline Voitas

« Odpowiedź #307 dnia: Wt, 01 Luty 2022, 20:58:00 »
Kurcze, na tyle mi się spodobały te figurki z SW, że pierwsza właśnie zamówiona ;]

Offline Gazza

« Odpowiedź #308 dnia: Śr, 02 Luty 2022, 08:23:41 »
Fajnie. Jest nas więcej zatem (są też forumowicze, którzy się tu nie "chwalą" ;) - pozdrawiam ). Co zamówiłeś? :)

Offline Voitas

« Odpowiedź #309 dnia: Śr, 02 Luty 2022, 09:51:02 »
Tak się złożyło, że taki figs jak masz na ostatnim zdjęciu, drugi po lewej :) A przynajmniej tak na pierwszy rzut oka wygląda.

Star Wars The Mandalorian Black Series - Heavy Infantry Mandalorian Exclusive

Tylko Twoja jest w jakiejś nowszej wersji. Wiesz czym to się różni?

Offline Gazza

« Odpowiedź #310 dnia: Śr, 02 Luty 2022, 10:50:54 »
Oooo, to super wybór - jeden z najlepszych modeli moim zdaniem. Tak, posiadam go już w swojej kolekcji. Duży chłop i ciężka figura zarazem. W serialach (Mando i Boba) wciela się w niego sam Jon Favreau. ;) To jest Paz Vizsla, który nawiasem pisząc powrócił w ubiegłotygodniowym odcinku Boby Fetta. W sumie ważna postać w uniwersum - jego przodek "wykuł" Dark Sabre! Niezły koks i ortodoksyjny Mandalorianin. Heavy Support.

Na zdjęciu z ostatniej dostawy jest jego specjalna edycja - Carbonized. To są figurki Black Series w malowaniu metalicznymi farbami. Super się prezentują. Szczególnie Paz właśnie ze swoim złoto/żółtym bakpackiem i elementami pancerza. U mnie figurki z linii Carbonized zostają w boxach. Są mocno limitowane i szybko stają się poszukiwane na rynku. Obie wersje są aktualnie dostępne w sklepie Kapitan Figurka - polecam przy okazji.

A swoją drogą, a propos Kapitana Figurki - nowy stosunkowo sklep na rynku, ale polecam z czystym sumieniem. Fajna ekipa, można dogadywać się "poza protokołem" i przede wszystkim - ściągają do kraju modele ekskluzywne (jest preorder na nowego Fetta, który jest figurką ekskluzywną sieci Target!)
Aktualnie rozpoczęło się "wietrzenie magazynu". Może nic powalającego ale dużo rzadkich figurek z serii Marvel Legends można za przyzwoite $ wyrwać:
https://kapitanfigurka.pl/pl/c/CZYSZCZENIE-MAGAZYNOW/98

« Ostatnia zmiana: Śr, 02 Luty 2022, 10:52:43 wysłana przez Gazza »

Offline Voitas

« Odpowiedź #311 dnia: Śr, 02 Luty 2022, 11:13:47 »
Dzięki za wyjaśnienie. Sklep przeglądnę, czaję się jeszcze na Boba Fetta, który ma wyjść w kwietniu.

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #312 dnia: Pt, 04 Luty 2022, 20:35:26 »
Mój pierwszy action figure w dorosłym życiu. Retro Venom PulseCon od Hasbro. Jaram się jak szalony!

Offline Gazza

« Odpowiedź #313 dnia: Pt, 04 Luty 2022, 20:49:07 »
Będzie wyjmowany czy będziesz inbox collectorem? 🙂
Napisz jak wrażenia. Gdzie wyrwałeś?

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #314 dnia: Pt, 04 Luty 2022, 20:53:59 »
Wyrwałem w sklepie, który masz polubiony na FB, czyli Kapitan Figurka. Także to wszystko, poniekąd, przez Ciebie, że mam tego pięknego Venoma :P Zakup całkowicie przypadkowy. Patrzę, że jest no i kupiłem. Już dawno go widziałem, ale ceny na eBay są cholernie wysokie. I nagle marzenie się spełniło :D Zostanie w pudełku. Może kiedyś zdecyduje się na otworzenie.