Ja bym na oledzie sprawdził dla pewności
Ale ogólnie jak widzisz jak jest dobry bitrate to jest raczej ok, czyli nie wina telewizora/panelu co do zasady (co do zasady, bo można ustawienianiami sporo popsuć i poprawić, no ale to osobna kwestia). Serio polecam sprawdzenie na innym necie te streamingi jeśli masz taką możliwość. Ja mam trzy internety w domu, kabel od operatora lokalnego, komórkowe 4G puszczane po wifi i wifi od sąsiada (jako rezerwa) - i czasem - rzadko, ale 3-4 razy w roku się zdarza - doświadczam problemów tego typu, że niby net śmiga, ale jednak streaming zamula, obniża jakość, dzieją się rzeczy takie jak opisujesz. Wtedy przełączenie na inne łącze zazwyczaj doraźnie pomaga. Raz sprawdzałem o co może chodzić, tzn. co się dzieje z moim łączem gdy są te problemy i były duże straty pakietów rzędu 20% - telewizory różnie buforują, jeden więcej, drugi mniej, no i jak apka wykrywa, że łącze ci świruje i gubi pakiety to może bufor nie starczać i byś nie miał pauz i doczytywania po prostu płynnie zmniejsza się bitrate. W niektórych apkach można ustawić by nigdy nie zmieniał bitrate/jakości na gorszą, wtedy w przypadku problemu będą właśnie pauzy i doczytywania, coś za coś.
Co do wklejonych zdjęć to niestety ich rozdzielczość/jakość nie pozwala mi wyłapać w czym problem :|