Autor Wątek: Kolekcje muzyczne  (Przeczytany 69134 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AntekSocjalny

Odp: Kolekcje muzyczne
« Odpowiedź #570 dnia: So, 05 Kwiecień 2025, 20:55:02 »
Wracam do szatanów. Przyszły mi płyty z kilku preorderów, niektóre jeszcze z grudnia. Nadrobiłem trochę klasyki, nie wiedziałem, że nie mam w swojej dyskografii Bathory „Blood Fire Death”. Teraz już mam a żeby bylo do kompletu, wziąłem jeszcze „Blood On Ice”. Z klasyki zakupiłem jeszcze Norwegów z Gehenny i ich debiut „First Spell” oraz debiut Rotting Christ „Thy Mighty Contract” tutaj z dodatkową płytą koncertową „Fuck Christ Tour 93”. Na koniec mała zmiana klimatu. Dwunastocalowa epka Mortiis „Blood And Thunder” oraz debiut brazylijskich thrashowców z Violator „Chemical Assault”

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #571 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 15:25:21 »
Urodzinowe gifty. Drugi pelniak D.R.I. „Crossover” oraz debiut Suicide Tendencies oraz ich dziewiąty pełniaczek „Freedumb”.

Offline AntekSocjalny

Kolekcje muzyczne
« Odpowiedź #572 dnia: So, 26 Kwiecień 2025, 11:00:38 »
Z okazji 30 lecia wydania debiutu Po Prostu, grupa zapaleńców, sprezentowała nam limitowaną edycję albumu „One Hate Doktorate”. Okładka rozkładana, podwójny winyl, tutaj w wersji białej.
« Ostatnia zmiana: So, 26 Kwiecień 2025, 12:08:36 wysłana przez AntekSocjalny »

Offline burberry

« Odpowiedź #573 dnia: So, 26 Kwiecień 2025, 11:34:03 »
Można lajkować  :D

Offline Kielo

« Odpowiedź #574 dnia: Śr, 30 Kwiecień 2025, 15:03:01 »
Dawno mnie nie bylo. Niewiele rzeczy wpadlo. Jeden winyl reszta CDki.

Dwa ostatnie krazki bojsbandow z Krakowa. Hauntologist to moim zdaniem jedna z najlepszych rzeczy, ktore wyszly w zeszlym roku. Dalej druga i trzecia plyta Brad, ostatni, brakujacy, studyjny Marduk i ostatnia koncertowka Samaela.

Offline Kielo

« Odpowiedź #575 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 21:36:03 »
Chwalipost koncertowy.

Wczoraj spedzilem dzien w Londynie na Incineration Fest 2025.

Mnostwo kapel w pieciu roznych lokalizacjach. Udalo mi sie zobaczyc: Lamp of Murmuur, Spectral Wound, Blackbraid, Batushka, Cryptopsy, Blood Incantation, Decapitated, Tripticon (Celtic Frost).

Zeby nie byl kompletny offtop to na festiwalu nabylem dwa stare winyle i dwa CDki Blackbraid.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #576 dnia: So, 17 Maj 2025, 11:34:31 »
Fajny spęd. Ja za tydzień wybieram się na polską Arkonę dzisiaj dwie demówki i jeden pełniak Koszalińskiego Gontyna Kry.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #577 dnia: So, 31 Maj 2025, 20:23:13 »
Jeden z najlepszych albumów na polskiej scenie black metal, zeszłoroczny Deus Mortem „Thanatos”. Tutaj w wersji limitowanej.

Offline Kielo

« Odpowiedź #578 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 10:15:40 »
Tylko dwie plyty, ale za to jakie  ;D

Najlepszy Spectral Wound,  przez pewien czas sluchalem tej plyty na okraglo, oraz, po wielu, wielu latach reedycja plyty Death - Symbolic. Ostatni winyl, ktorego mi brakowalo w dyskografii Death wiec powod do radosci jest.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #579 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 15:50:57 »
Też uważam, że jest to najlepszy materiał SW dzisiaj skromne wrzuty. Na początek mała pamiątka z tegorocznego Mystic. Nie jestem fanem Death Metalu, ale mam jakiś sentyment do Vader. Do tego odebrałem dzisiaj paczkę z następującymi plackami. Solowy Liam Gallagher „C’mon You Know”, debiut The Stone Roses „The Stone Roses”, The Sister Of Mercy „Greatest Hits Vol.1” oraz The Streets „The Darker The Shadow The Brighter The Light”. Jak widać 100% British Style

Online Leyek

« Odpowiedź #580 dnia: Wt, 17 Czerwiec 2025, 22:40:14 »
Braliśta Pany nowe wydanie Litany na winylu?
Byłem napalony, ale jak się okazało że wydanie Mystica nie ma nawet głupiej kartki z tekstami to olałem. Muszę się rozejrzeć za wersją Metal Blade (chyba), gdzie jest prawilny booklet.
CD też chyba oleję, mam wcześniejsze wydanie i to jest tak idealny album, że chyba nie ma sobie co psuć odbioru bonusami.

Jak dobrze pójdzie to w czwartek posłucham sobie Litany całego na żywo ;)

Offline Kielo

« Odpowiedź #581 dnia: Śr, 18 Czerwiec 2025, 15:10:33 »
Braliśta Pany nowe wydanie Litany na winylu?

No wlasnie nie wiem... mam Litany i Black to the Blind w koszyku na amazonie i sie waham sie. Mam obie na CD i nie wiem czy isc w winyl. Zobaczymy :)

Jak dobrze pójdzie to w czwartek posłucham sobie Litany całego na żywo ;)

Zazdrosc ogromna bo nie widzialem ich na zywo od 1994...

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #582 dnia: Cz, 19 Czerwiec 2025, 08:16:46 »
Najnowszy LP bostończyków z Death Before Dishonor

Offline Rabies

« Odpowiedź #583 dnia: Cz, 19 Czerwiec 2025, 16:17:48 »
Troche nowych płyt plus trzy starsze w pierwszych, prawilnych wydaniach

Offline gashu

« Odpowiedź #584 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 12:55:07 »
W ostatnich latach prawie zupełnie zrezygnowałem z fizycznych nośników. Dla starych miłości zrobiłem jednak wyjątek: