Autor Wątek: Kolekcje muzyczne  (Przeczytany 69715 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AntekSocjalny

Odp: Kolekcje muzyczne
« Odpowiedź #555 dnia: Pn, 30 Grudzień 2024, 16:40:18 »
To już naprawdę ostatnia płyta w tym roku. Kultowy debiut Arkony „Imperium”.

Offline Kielo

« Odpowiedź #556 dnia: Wt, 31 Grudzień 2024, 18:30:47 »
Co tu sie porobilo, od mojej ostatniej wizyty AntekSocjalny wrzucal az piec razy  ;)

Mimo, ze ostatnia wrzutka w tym roku to znowu niewielka. Dwa zalegle CD, Darkthrone - Ravishing Grimness - ostatnia brakujaca plyta z ich dyskografii oraz Enslaved - Below the Lights, jedna z moich ulubionych.
Jesli chodzi o winyle to wszystkie z tego roku. Swietny ostatni album Spectral Wound - Songs of Blood and Mire, dla milosnikow lzejszego brzmienia  :D Swallow the Sun - Shining a zupelnie z poza metalu Glass Beams i ich ostatnia EP Mahal:

Mam nadzieje, ze Nowy Rok przyniesie wiecej plyt czego wszystkim zycze.

Offline Kielo

« Odpowiedź #557 dnia: Nd, 12 Styczeń 2025, 12:47:00 »
Pierwsza wrzutka 2025. Same starocie. Dwa winyle, trzy CDki, uzupelnianie kolekcji.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #558 dnia: Nd, 12 Styczeń 2025, 19:16:40 »
Witam w nowym roku Kielo, jak zwykle dobre wrzutki. Cały czas zastanawiam się nad zakupem nowego Spectral Wound. Po przesłuchaniu na streamingu średnio mi podszedł. Pierwsze w tym roku, a więc mamy bootleg Satyricon „The Shadowthrone”, wydany 1 do 1 jak pierwsze wydanie czyli zero remasteringu, oryginalna okładka, dodatki w środku, itp. Wydanie kozak, tak samo jak wcześniejszy Burzum i pierwszy Satyricon wrzucony jakiś tam temu. Na drugim planie Rotting Christ i drugi pełniak „Non Serviam”.

Offline Kielo

« Odpowiedź #559 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 10:03:30 »
Witam  ;D

Ten Spectral Wound nie jest tak dobry jak dwa poprzednie. Musze je sobie nabyc (szczegolnie Infernal Decadence), mam nadzieje, ze na koncercie w maju beda mieli ze soba plyty i merch.
Powiedz gdzie te bootlegi kupujesz bo mam te nowe wydania i nie moge na okladki patrzec.
Ta plyta Rotting Christ to jeden z niewielu winyli, ktore mam w polskim wydaniu, brzmi naprawde dobrze.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #560 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 11:40:26 »
Witam  ;D

Ten Spectral Wound nie jest tak dobry jak dwa poprzednie. Musze je sobie nabyc (szczegolnie Infernal Decadence), mam nadzieje, ze na koncercie w maju beda mieli ze soba plyty i merch.
Powiedz gdzie te bootlegi kupujesz bo mam te nowe wydania i nie moge na okladki patrzec.
Ta plyta Rotting Christ to jeden z niewielu winyli, ktore mam w polskim wydaniu, brzmi naprawde dobrze.
Brzmi dobrze bo to dobra płyta, a nie jak te współczesne badziewia które wydają bootlegi biorę w moimi ulubionym sklepie czyli Fallen Temple. Ostatnio właśnie wpadł ten Satyricon oraz Burzum, którego kupiłem za pierwszym razem. Wydawcą jest Fanclub w tej chwili dostępny jest Bathory na CD z żółtym kozłem na okładce, winylowa koncertówka Celtic Frost z Katowic, coś Mercyful Fate, Deicide…

Offline Kielo

« Odpowiedź #561 dnia: So, 25 Styczeń 2025, 14:25:17 »
Pare rzeczy wpadlo. Dwie nowosci - ostatni Rotting Christ i ostatnia Gaerea, reszta to starocie:

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #562 dnia: So, 22 Luty 2025, 13:38:16 »
Wreszcie mogę coś wrzucić. Dwa albumy VNV Nation, pamiątki ze środowego koncertu.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #563 dnia: Wt, 11 Marzec 2025, 09:06:52 »
Nadrabianie klasyki. Drugi pełniak Burzum „Det Som Engang Var”.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #564 dnia: So, 15 Marzec 2025, 12:45:48 »
Piękne wznowienie na winylu polskiego Profanum. Czarna okładka to „Profanum Aeternum”, biała to „Musaeum Esotericum”.

Offline Kielo

« Odpowiedź #565 dnia: Wt, 18 Marzec 2025, 12:32:10 »
Super te reedycje. Trzeba sie chyba bedzie rozejzec za nimi.

U mnie niewiele ostatnio, prawie same starocie:

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #566 dnia: Wt, 18 Marzec 2025, 12:47:04 »
Warto zainteresować się tymi wznowieniami. Pięknie wydane za nieduże pieniądze. Jednego placka wziąłem sobie marble czarny-złoty, a drugie biały przezroczysty.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #567 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 10:15:00 »
Mała pamiątka z wczorajszego koncertu. Siedmiocalówka Descendents i Circle Jerks wydana z okazji trasy koncertowej na której towarzyszy im Negative Approach.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #568 dnia: Śr, 02 Kwiecień 2025, 12:20:28 »
Lekka zmiana klimatu. Dwa klasyczne albumy Kaliber 44 „Księga Tajemnicza. Prolog” oraz Bez Cenzury „Klasyk”.

Offline Kielo

« Odpowiedź #569 dnia: Śr, 02 Kwiecień 2025, 16:04:16 »
O prosze. Kaliber to jedyny polski hip-hop jaki posiadam :) niestety nie na winylu. Wyglada zacnie.

U mnie kilka rzeczy przybylo, jedna staroc i kilka nowych.

AIC to absolutna klasyka i wiedzialem, ze predzej czy pozniej sie na placku pojawi i tak sie stalo.

Oprocz tego - najnowszy Solstafir, Alcest, Behemoth i Cradle of Filth. Nad Behemothem sie troche zastanawialem bo od 2014 czyli od plyty The Satanist chlopaki sie bawia w Iron Maiden i na kazda plyte studyjna przypada plyta live, ale popatrzylem na spis utworow i sporo jest z poczatkow kariery i to sie dla mnie podoba  ;)