Autor Wątek: Kolekcje muzyczne  (Przeczytany 45416 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AntekSocjalny

Odp: Kolekcje muzyczne
« Odpowiedź #510 dnia: So, 27 Lipiec 2024, 11:30:39 »
U mnie bida. Człowiek spłukał się w tym miesiącu i nie ma za co płyt kupować. Dzisiaj odebrałem LP O.S.T.R. Który miał premierę wczoraj. Jest to mix tape pt. „042 Sequentia Mixtape”

Offline death_bird

« Odpowiedź #511 dnia: So, 27 Lipiec 2024, 14:58:23 »
Wiem, że monotematycznie, ale niech Antek i Kielo nie czują się osamotnieni. ;)
Pierwszy winyl na półce - kupiony w zasadzie wyłącznie kolekcjonersko; do słuchania to jednak CD-ki.

"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Kielo

« Odpowiedź #512 dnia: Pn, 05 Sierpień 2024, 09:55:19 »
Fajnie, ze ktos inny wrzuca bo temat sie nudny robi  ;)

The Warning jest niezle, fajny ten picture disc, zbieg okolicznosci - u mnie tez ich przybylo  ;D

Na poczatek jednak cos co sprawilo mi kupe radosci a czego szukalem od dlugiego czasu - Slayer, South of Heaven, pierwsze wydanie (UK)

Pierwsze trzy albumy Megadeth na pictrue diskach, wszystkie to pierwsze wydania (UK)

A na koniec CD z tym co Isladnia ma najlepsze - Solstafir, piaty album studyjny

Offline death_bird

« Odpowiedź #513 dnia: Wt, 06 Sierpień 2024, 15:26:27 »
Mnie zryła beret kwestia tego ile one miały lat gdy pisały/komponowały/nagrywały "Queen of the Murder Scene". W tym wieku takich rzeczy się nie robi. A przynajmniej nie powinno się robić.  ::)

Fajne zakupy. Nie wiem czy grozi mi kiedykolwiek kolekcjonowanie winyli, ale patrzy się na to z przyjemnością.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #514 dnia: Wt, 06 Sierpień 2024, 16:27:50 »

A na koniec CD z tym co Isladnia ma najlepsze - Solstafir

Po Bjork ;)

A co do Sólstafir to od lat bardzo lubię ich teledysk do utworu „Fjara”.

Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline Kielo

« Odpowiedź #515 dnia: Wt, 06 Sierpień 2024, 17:32:13 »
...ale patrzy się na to z przyjemnością.

tylko miejsca coraz mniej. trudno upchac nowosci a ciagle jakies zalegle klasyki sie trafiaja.

Po Bjork ;)

Ogolnie mozna chyba spokojnie stwierdzic, ze Islandia umie w muzyke.

Z metalu sa jeszcze swietne Misþyrming, Audn, Svartidaudi czy Sinmara a spoza metalu oprocz Bjork sa jeszcze Mum czy absolutnie genialny Sigur Ros.

A to wszystko z wyspy, ktora ma populacje niewiele wieksza od Szczecina

A co do Sólstafir to od lat bardzo lubię ich teledysk do utworu „Fjara”.

Rowniez moj ulubiony ich utwor (oraz teledysk) z ulubionej plyty Svartir Sandar. Otta, ktora jest powyzej jest na drugim miejscu. A tak przy okazji to chlopaki szykuja nowa plyte, na dniach ma wyjsc singiel.

« Ostatnia zmiana: Wt, 06 Sierpień 2024, 17:35:34 wysłana przez Kielo »

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #516 dnia: Wt, 06 Sierpień 2024, 22:50:06 »
Pamiątka z dzisiejszego koncertu Exumer

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #517 dnia: Wt, 20 Sierpień 2024, 18:58:35 »
Drugi i trzeci pełniak Norwegów z Immortal

Offline Kielo

« Odpowiedź #518 dnia: Wt, 27 Sierpień 2024, 09:04:37 »
@AntekSocjalny - zazdrosc. Immortal mam tylko na CD a taka klasyke wypadaloby miec na winylu  ;D

Zakupy niewielkie, nic nowego, uzupelnianie dyskografii:

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #519 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 17:37:59 »
Carpathian Forest pierwsze tłoczenie?

Dzisiaj dwa starocie i dwie nowości. Na pierwszym planie Burzum i kultowy „Hvis Lyset Tar Oss” i nie mniej legendarny Satyricon „Dark Medieval Times”. Oba albumy to bootlegi wydane 1 do 1 jak pierwsze wydania, a przynajmniej mam taką nadzieję, bo pierwszych wydań nie mam. Satyricon zdublowałem, posiadam ostatnią reedycję, ale nie mogłem się powstrzymać przed zakupem ze względu na tą piękną okładkę. Poniżej trzeci pełniak fińskiego Vargrav. Kiedyś już ich wychwalałem, polecam fanom symfonicznego black metalu po lini Emperor. Ostatnim albumem jest drugi lp White Death, horda również przeze mnie wspominana i również z Finlandii.

Offline Kielo

« Odpowiedź #520 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2024, 09:42:46 »
Carpathian Forest to reedycja z 2013, ale uzywka, dlatego okladka w takim stanie. Tego Satyricona to sam bym przytulil. Mam nowe wydania dwoch pierwszych albumow i te okladki bola mocno. Ja rozumiem, ze prawa autorskie i tak dalej, ale moim zdaniem powinni sie troche bardziej postarac zeby reedycje w starej szacie graficznej wydawac.

Offline AntekSocjalny

Kolekcje muzyczne
« Odpowiedź #521 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2024, 12:23:40 »
Jestem fanem oryginalnych okładek, nawet jakby były mega paskudne. Okładki z reedycji dwóch pierwszych Lp Satyricona nie podobają mi się. Tak mogłyby wyglądać jakby płyta wyszła miesiąc temu, a 30 lat temu. W bootlegu Burzum wrzucone są „oryginalne” dodatki jakie były w pierwszym tłoczeniu. Mega się to prezentuje. Podobnie Satyricon.

« Ostatnia zmiana: Śr, 04 Wrzesień 2024, 12:32:52 wysłana przez AntekSocjalny »

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #522 dnia: Pn, 09 Wrzesień 2024, 15:07:02 »
Teufelsberg to polski zespół grający przyjemny dla ucha black metal. Na zdjęciu dwa pełniaki oraz 12” epka. Polecam!

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #523 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 19:54:58 »
Dzisiaj dzień brytyjski. Na pierwszym planie Battle Zone z Chelmsford. Klasyczny, angielski Oi! Oi! Music. Poniżej boysband ze słonecznego Edynburga. Panie i Panowie! Wattie i The Exploited!!!

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #524 dnia: Nd, 15 Wrzesień 2024, 11:10:50 »
Wracamy do Polski, a dokładnie do Krakowa. Z Grodu Kraka pochodzi Owls Woods Graves, ciekawy projekt łączący black metal z Oi! punkiem. Słuchasz takiego „Antichristian Hooligan” i masz wrażenie jakbyś siedział w brytyjskim pubie czy na stadionie w towarzystwie kibiców i ich melodyjnych śpiewów. Polecam!