Autor Wątek: Kolekcje muzyczne  (Przeczytany 70014 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AntekSocjalny

Odp: Kolekcje muzyczne
« Odpowiedź #450 dnia: Pn, 18 Marzec 2024, 11:06:04 »
Chwalipięta, haha, ale spoko. Ja na dziadków jadę za 2 tygodnie do Krakowa. Z innych gigów, to w przeciągu tygodnia byłem na Madball, później Carpathian Forest, w sobotę był Taake, a w weekend będzie Enslaved

Offline Kielo

« Odpowiedź #451 dnia: Pn, 18 Marzec 2024, 18:21:30 »
zawsze znajdziesz sposob zebym zzielenial z zazdrosci ;)

wszystkie koncerty zacne!

Online Leyek

« Odpowiedź #452 dnia: Pn, 18 Marzec 2024, 19:35:22 »
dzisiaj bez plyt. chwalipost koncertowy - bylem wczoraj na konciercie Uriah Heep, Saxon i Judas Priest.

Z heavy słucham raczej tylko Iron Maiden, w marcu czekałem więc najbardziej na solowego Dickinsona (bo jego wcześniejsze płyty przebijają z łatwością to co wtedy tworzyli Ironi). Nie zwiodłem się Brucem, choć słuchałem głównie coś robiąc i na razie ze streamingu, ale spokojnie to jest lepsze niż Senjitsu. Ale był hype to włączyłem Invincible Shield i przepadłem :) Nawet teraz słucham. Też muszę sobie CD sprawić, a nie planowałem :) 

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #453 dnia: Pn, 18 Marzec 2024, 20:04:13 »
W tym roku Bruce zagra w Gdańsku na Mystic. W ogóle tegoroczny skład festiwalu jest rewelacyjny!

Online Leyek

« Odpowiedź #454 dnia: Pn, 18 Marzec 2024, 21:31:53 »
Wiem, żałuję, że właśnie jedyny koncert na Mysticu, którego koszt wraz z noclegiem to jest kosmos. Szczególnie, że z głównych gwiazd tylko Bruce i Kreator w rozgrzewkowy dzień mnie interesują (Megadeth też ale mniej). No i na tej trasie podobno ma nie być Roy'a Z.

Już szybciej rozważam powrót po latach na Brutal Assault, szczególnie, że gra tam w tym roku The Black Dahlia Murder, a niestety tym razem na europejskiej trasie chłopaki omijają Polskę (+ będą m.in. Aborted, Abbath,  Carcass, Cynic, Behemoth, Deicide, Exodus, Impaled Nazarene, Incantation, Pestilence, Satyricon, Skeletal Remains, Testament, Toxic Holocaust + masa innego dobra; dla mnie Mystic się przy tym chowa).

I ten festiwal grindowy w okolicach Częstochowy, gdzie ma grać Krisiun planuję odwiedzić + rozważam Black Silesię.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #455 dnia: Wt, 19 Marzec 2024, 06:42:00 »
Brutal klasa sama w sobie. Może kiedyś się wybiorę. Co do Mystic, to uważam, że w tym roku nie mają czego się wstydzić. Skład jest świetny, zwłaszcza dla fanów Thrash. Abbath widziałem w styczniu razem z Toxic Holocaust, Exodus i Deicide gra w sierpniu w Warszawie, Testament będę widział z Anthrax z Kreator w Katowicach (Testament z Behemotem będzie również grał w Warszawie )

Online Leyek

« Odpowiedź #456 dnia: Wt, 19 Marzec 2024, 12:49:18 »
No grają te kapele po Polsce, ale tutaj jest wszystko na raz i za 200 euro. Dla mnie największym plusem Brutala jest to, że wszystkie kapele co chcesz możesz zobaczyć, a nie kilka różnych scen nakładających się czasowo na siebie. 2 główne sceny, na pierwszej kapela kończy występ to na drugiej obok kolejna od razu zaczyna. A i sety po ok. 45-50 minut + odpowiednio dłuższe od wieczornych zespołów to też optymalna długość.

Sprawdziłem i widzę, że tak jak byłem ponad 10 lat temu to były 2 główne sceny i jakieś małe. To teraz doszła jeszcze taka "średnia" i na niej występy się nakładają z głównymi i na jakieś 2-3 kompromisy by trzeba było pójść.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #457 dnia: Wt, 19 Marzec 2024, 15:40:27 »
Rozumiem, fajnie jest zobaczyć większość za jednym posiedzeniem, ale z drugiej strony koncert klubowy bywa lepszy jak festiwalowy

Online Leyek

« Odpowiedź #458 dnia: Wt, 19 Marzec 2024, 17:47:27 »
Nie zwiodłem się Brucem, choć słuchałem głównie coś robiąc i na razie ze streamingu, ale spokojnie to jest lepsze niż Senjutsu.

Włączyłem sobie właśnie teraz tych ostatnich Ironów, żeby sprawdzić jak po czasie wejdą. Chyba ze 2 lata nie słuchałem (a często słuchałem w międzyczasie Somewhere in Time, The Book of Souls czy The Final Frontier) i przy 2 kawałku chce mi się już rzygać, jakie to są smęty.

« Odpowiedź #459 dnia: Wt, 19 Marzec 2024, 19:59:09 »
byłem rok temu na Mystiku, fajna impreza, chociaż skład z roku na rok IMHO coraz gorszy. w tym roku poza paroma zespołami - dla mnie mielizna. kupiłem już za to karnet na Brutala, tam się szykuje dużo dobra (chociaż będzie też dużo mielizny, ale ilość perełek zdecydowanie przebija Mystic).

czekam na kolejne ogłoszenia z Summer Dying Loud - polecam imprezę, fenomenalny klimat i rok temu skład urwał dupę.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #460 dnia: Wt, 19 Marzec 2024, 20:09:29 »
Na Mystic byłem dwa lata temu jak główne skrzypce grał Judas Priest i Mercyfull Fate. Nigdy nie byłem fanem tak wielkich spędów, ale podobało mi się i muzycznie, i towarzysko. W tym roku jadę na 4 dni, skład jest dla mnie rewelacyjny jeśli chodzi o thrash i black, a i inne dziwolągi podeszły po przesłuchaniu. Nad Summer zastanawiam się  bo będzie grał Over Kill, no i kiedyś do Byczyny by człowiek się wybrał na Black Silesia.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #461 dnia: Cz, 21 Marzec 2024, 17:47:04 »
Dzisiaj skromnie, dwa znane i lubiane boysbandy z Krakowa. W sumie za oba zespoły odpowiadają dwie i te same osoby Na pierwszym planie Mgła i wszystkie epki zebrane na dwóch dwunastkach oraz Kriegsmaschine i ich trzy pełne albumy.

Offline Kielo

« Odpowiedź #462 dnia: So, 23 Marzec 2024, 09:10:26 »
Props za "boysbandy", skompletowalem calosc Mgly, ale za to Kriegsmachine nie mam wogole na fizycznym nosniku mimo, ze caly czas slucham na streamingu. Co zrobic?

Wracajac do Waszej dyskusji o festiwalach - jak zawsze zazdrosze i gdybym bym w Polsce pewnie bym sprobowal pojsc na obydwa :)

Tutaj sie zrobila totalna lipa z koncertami, od czasu brexitu kapele musza zalatwiac sobie specjalne pozwolenia o prace wiec wiele kapel to olewa i nie przyjezdza po prostu.

Zeby nie bylo offtopu niewielki update. Jeden CD, dwa winyle. Sama prehistoria:

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #463 dnia: So, 23 Marzec 2024, 09:56:58 »
Jak to co zrobić? Zakupić! Zwłaszcza że znowu są dostępne u wydawcy, bo ostatnim czasem z dostępnością na winylu było różnie. Jakimś mega wielki ultrasem Mgły nie jestem, ale jak już zakupiłem te single, to z czasem kupię i pełniaki. Widzę, że wrzuciłeś wikingów z Unleashed. Nigdy nie ukrywałem, że nie jestem fanem Death, ale album Warrior uwielbiam! Co do wikingów, to jutro idę na Enslaved!

Offline Kielo

« Odpowiedź #464 dnia: Nd, 24 Marzec 2024, 09:49:20 »
Ja sie nie pytalem jak to zrobic, tylko co zrobic :) za duzo tego wszystkiego. Duzo staroci do nadrobienia a ciagle cos nowego sie pojawia (Darkthrone na przyklad juz niedlugo), plus jak sam wiesz, miejsce na plyty sie niestety nie powieksza...

Jesli chodzi o Unleashed to Warrior jest jednym z niewielu, ktotych jeszcze nie mam.

Koncertu Enslaved oczywiscie zazdroszcze, jest to jedna z moich ulubionych kapel i zupelnie niedawno grali w Londynie, ale niestety nie moglem pojechac :(