Autor Wątek: Kolekcje muzyczne  (Przeczytany 69719 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AntekSocjalny

Odp: Kolekcje muzyczne
« Odpowiedź #435 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 13:42:33 »
Wygląda na to, że to ostatni winyl w tym roku, ale…zobaczymy co na to powie Święty Mikołaj

Ostatni, solowy Sokół w eleganckim winylowym wydaniu

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #436 dnia: Cz, 28 Grudzień 2023, 17:33:36 »
To już naprawdę ostatnie w tym roku…

Najnowszy album szczecińskich ojowców z The Junkers oraz dwa wznowienia brytyjskich klasyków Oi! Oi! Music czyli Condemned 84 oraz Indecent Exposure

Offline death_bird

« Odpowiedź #437 dnia: So, 30 Grudzień 2023, 19:01:03 »
Podobno w dzisiejszych czasach zakup fizycznych nośników to wyraz najwyższego uznania dla artysty.
W każdym razie dawno już nie kupowałem płyt.

"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #438 dnia: So, 30 Grudzień 2023, 19:41:52 »
No i elegancko. Co płyta to płyta. Sam dużo słucham na streamingu, zwłaszcza w pracy, a także w drodze do i z niej, ale wersja fizyczna musi być w domu (niestety miejsca już nie ma na półkach, podobna sytuacja jak z komiksami).

Offline death_bird

« Odpowiedź #439 dnia: So, 30 Grudzień 2023, 20:27:27 »
Nie da się ukryć, że mocno biłem się z myślami, bo też jedynym miejscem na Ziemi gdzie można nabyć te płytki (w wersji "nieużywki") jest ich sklepik online, ale ostatecznie wąż w kieszeni przegrał. Pozostaje liczyć na to, że kolejna trafi do normalnej dystrybucji.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Kielo

« Odpowiedź #440 dnia: Pn, 08 Styczeń 2024, 10:13:18 »
Dawno nic nie wrzucalem, niewiele jednak plyt przez ten czas wpadlo. Jeden winyl i troche CD:

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #441 dnia: Cz, 11 Styczeń 2024, 18:05:43 »
Pierwsze w tym roku, a już dwa fajne klasyki czekają w kolejce i jakoś w połowie stycznia pojawią się w paczkomacie, hehe. Na pierwszym planie Galgenberg z Tarnowskich Gór. Nie znam, black metal z lat 90tych. Kupiłem ze względu na okładkę (jest świetna!). Zobaczymy na odsłuchu. Na drugim miejscu mamy Leichengott z Olsztyna (ludzie powiązani z Plagą czy Actum Inferni). Wznowienie na 12” EP-ki pt. „Ostrza”. Ciekawostka, wokalista robił karierę jako aktor w serialu Septagon na koniec Paimon z Gdańska. Młody zespół, również mi nie znany, kupiłem ze względu na gołe cycki na okładce

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #442 dnia: Cz, 25 Styczeń 2024, 17:48:38 »
Wspomniane wyżej klasyki…właśnie odebrałem z paczkomatu. Norweski Ulver i jego dwa pierwsze albumy w klimacie black metal / folk. W tym klimacie nagrali 3 płyty. Z kolei czwarty Lp to zmiana o 180 stopni i elektronika którą grają po dziś dzień.

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #443 dnia: Cz, 25 Styczeń 2024, 23:06:19 »
Ulver to taki ciekawy zespół, którego prawie każda płyta jest w innym stylu muzycznym ale zawsze na wysokim poziomie. Nie jest łatwo być fanem Ulver ale zdecydowanie warto. ;)
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #444 dnia: Pt, 26 Styczeń 2024, 07:06:43 »
To fakt, ale dla mnie podstawą są trzy pierwsze płyty. Muszę jeszcze zdobyć „Nattens Madrigal - Aatte Hymne Til Ulven I Manden” i będę happy, hehe. Reszta albumów wystarczy mi ze streamingu

Offline Kielo

« Odpowiedź #445 dnia: Wt, 06 Luty 2024, 10:50:56 »
Nabytki - trzy winyle, kilka cd oraz "zestaw fana" ;) kapeli Zorza, ktora polecam wielce

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #446 dnia: Śr, 06 Marzec 2024, 18:03:03 »
Zestawy fana są bardzo fajne. Sam na takowy czekam, hehe, ale pochwalę się jak przyjdzie Wracając do tematu. Dzisiaj skromnie, dwa winyle Conservative Military Image (świetna nazwa!). Jest to zespół z USA, a dokładnie Chicago/Boston grający mix Oi! z hardcore. Jak to się mówi, dobra chamówka pierwsza płyta to debiut na pełniaku, a druga to składak z zebranymi singlami

Offline Kielo

« Odpowiedź #447 dnia: So, 09 Marzec 2024, 14:59:09 »
Zawsze sie zastanawiam skad takie kapele wynajdujesz  ;D

U mnie niewielki update. Kupilem nagrana na nowo po 30 latach plyte Icon na CD i mowiac szczerze jestem pozytywnie zaskoczony, szczegolnie po tym co In Flames zrobili z plyta Clayman...

Reszta winyle - moja ulubiona plyta Behemotha, covery nagrane przez Dimmu Borgir i pierwsza plyta Carcass, tutaj niestety w wersji z ocenzurowana okladka...

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #448 dnia: So, 09 Marzec 2024, 15:13:22 »
Jak to gdzie? W czeluściach internetu! probs za Behemotha. To jest dobra płyta, bez dwóch zdań. Dimmu Borgir to nie moja bajka (widziałem na żywo, kilka lat temu grali z Kreatorem i Hatebreed) ale chciałbym dorwać na winylu „For All Tid” i „Stormblast”, świetne albumy!

Offline Kielo

« Odpowiedź #449 dnia: Pn, 18 Marzec 2024, 10:01:25 »
dzisiaj bez plyt. chwalipost koncertowy - bylem wczoraj na konciercie Uriah Heep, Saxon i Judas Priest.

Staruszki daja rade. Chlopaki po siedemdziesiatce a skacza po scenie jak mlodzieniaszki (no prawie ;) )