Autor Wątek: Kolekcje muzyczne  (Przeczytany 69124 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AntekSocjalny

Kolekcje muzyczne
« Odpowiedź #405 dnia: So, 09 Wrzesień 2023, 19:46:04 »
Mi ostatnio wyświetliła się informacja, że niejaki Afsky będzie grał koncert w październiku. Wcześniej nie znałem, przesłuchałem na necie i stwierdziłem, że jest na tyle fajne by wybrać się na koncert

Mimo wszystko okładka podstawowego wydania Memento Mori bardziej mi się podoba niż deluxe

Offline Kielo

Odp: Kolekcje muzyczne
« Odpowiedź #406 dnia: So, 09 Wrzesień 2023, 20:39:36 »
Afsky jest zajebisty! Mam wszystko co wydali i duzo bym dal zeby zobaczyc ich na zywo.

A z okladka Marduka to racja - podstawowa lepsza.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #407 dnia: So, 09 Wrzesień 2023, 20:57:19 »
Afsky taki mocno depresyjny klimat. 25.10 grają w Warszawie razem z niejakim Panzerfaust którego również nie znam

Offline gashu

« Odpowiedź #408 dnia: Śr, 13 Wrzesień 2023, 22:17:11 »
Pierwsza nowość w kolekcji od kilku miesięcy.
Zobaczymy co tam Panowie natrzaskali.

Offline Kielo

« Odpowiedź #409 dnia: Śr, 13 Wrzesień 2023, 22:54:14 »
Tutaj mozna ta plytke nabyc z autografami i dodatkami w cenie zwyklej plyty:

https://luxtorpedasklep.pl/pl/p/-FLAPJACK-SUGAR-FREE-CD-DODATKI/355

Offline Kielo

« Odpowiedź #410 dnia: Pt, 15 Wrzesień 2023, 09:45:30 »
Odpowiedni temat na ten numer posta (666)  ;)

Ostatnie nabytki: trzy pierwsze plyty Dismember (mam pierwsza, ale to byl zestaw z koszulka i przypinkami), ostatnia studyjna plyta Death (brakuje mi tylko Symbolic na winylu) i zadziwiajaco dobra, ostatnia plyta solowa Eddiego:

Offline Deg

« Odpowiedź #411 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 22:42:26 »
Taka pamiątka z ostatniego koncertu. Zdjęcie trochę niewyraźne, ale chyba czytelne:
This is my truth, tell me yours.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #412 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 09:06:42 »
No bardzo ładna pamiątka

Offline Kielo

« Odpowiedź #413 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 07:46:55 »
Nabytki ostatnie. Pierwsze dwa to zwykle, "sieciowe" zakupy. Jesli chodzi o box Watain to z czterech plyt, ktore na nim sa mam juz trzy, brakowalo mi tylko pierwszej, ale caly box byl w nizszej cenie niz ta wlasnie plyta... reszta to zdobycze z lokalnej gieldy plytowej, najwieksze zaskoczenie to Tom Morello, nie wiem do konca czego sie spodziewalem, ale na pewno nie tego  :)

Offline Kielo

« Odpowiedź #414 dnia: Cz, 12 Październik 2023, 09:54:24 »
Post pod postem niestety, ale taka cisza tutaj, ze trzeba cos wrzucic. Kilka pozycji dzisiaj, z dwoch ciesze sie wyjatkowo - Malevolent Creation i Paradise Lost to pierwsze wydania, ktorych szukalem doslownie przez lata i w koncu sa na mojej polce:

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #415 dnia: Pn, 16 Październik 2023, 17:55:25 »
Sam czekałem na paczkę z preorderami i dzisiaj ją odebrałem. Na pierwszym planie polska Arkona i ich pierwsze demo z 1994 „An Eternal Cult Of Pagan Godz”. Dalej już Norwegia i zaczynamy od drugiego demo Enslaved „Yggdrasill” oraz pierwszy pełniak „Vikingligr Veldi”. Jeszcze muszę zakupić „Blodhemn” i wszystkie pierwsze albumy będę miał w kolekcji. Na koniec Hades i pierwsze dwa pełne albumy „…Again Shall Be” oraz „The Dawn Of The Dying Sun”. Klimaty black/pagan.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #416 dnia: So, 28 Październik 2023, 11:33:34 »
Tym razem Mysteries. Absolutny klasyk polskiego podziemia black metalowego lat dziewięćdziesiątych. Na zdjęciu pierwsze demo „In The Dark And Sodomy” oraz trzecie „Promo 94”

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #417 dnia: Śr, 01 Listopad 2023, 13:09:41 »
Dwie pamiątki z wczorajszego koncertu Destruction z okazji 40 lecia. Oprócz jubilatów, na scenie pojawili się amerykańscy klasycy thrash Whiplash, szwedzcy heavy metalowcy z Enforcer (wcześniej mi nie znani, a świetnie grajacy) oraz weseli reprezentanci Barcelony Crisix. Bardzo przyjemne thrashowe granie z małym akcentem komiksowym na okładce, hehe.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #418 dnia: Pt, 03 Listopad 2023, 17:05:17 »
To chyba ostatnie…w tym tygodniu najnowszy album Municipal Waste oraz dwa pierwsze, i w mojej skromnej opinii, najlepsze albumy KSU

Offline Kielo

« Odpowiedź #419 dnia: Nd, 05 Listopad 2023, 09:36:37 »
Jak zwykle plyt i koncertu zazdroszcze. Nie wiedzialem, ze KSU mial reedycje na winylu. Ja mam tylko na CD wiec trzeba sie bedzie rozejzec.

U mnie niewiele, kilka staroci roznych na CD: