Autor Wątek: Kolekcje muzyczne  (Przeczytany 69896 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kielo

Odp: Kolekcje muzyczne
« Odpowiedź #195 dnia: So, 26 Luty 2022, 20:31:11 »
Jest naprawde dobry. Zdecydowanie warty winyla, ale ja tylko na cdku kupilem niestety.

A to znasz?  ;)

Bender

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: So, 26 Luty 2022, 21:09:07 »
Muszę przyznać, że fanem Możdzera szczególnym nie jestem (w sumie Chopina też nie, ale ma momenty ;), ale tego nie znam, na pewno kiedyś sięgnę i sprawdzę. Zwłaszcza, że jak rozumiem to jakieś luźniejsze interpretacje?

A Blechacz naprawdę dobry. Pełna zgoda.

Offline Kielo

« Odpowiedź #197 dnia: So, 26 Luty 2022, 23:52:46 »
  to jakieś luźniejsze interpretacje?

Zupelnie luzne. Mozdzer bierze melodie i robi z nia co chce. Jazz, swing - wolna amerykanka zupelna. Ciekawe to.

Offline Kielo

« Odpowiedź #198 dnia: Pt, 11 Marzec 2022, 11:39:50 »
Dawno nic nie bylo, troche staroci nabylem ostatnio:

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #199 dnia: Pt, 11 Marzec 2022, 12:32:35 »
Na bogatości. Ja jestem teraz w trakcie przeprowadzki, a nie mam czasu by spakować te wszystkie płyty, o komiksach nie wspomnę czekam na paczkę z Fallen Temple, jak przyjdzie to wrzucę

Offline Kielo

« Odpowiedź #200 dnia: Pt, 11 Marzec 2022, 15:13:12 »
Na lewy brzeg sie przenosisz czy pod miasto? ;)

teraz bedziesz mial powod, zeby  ladne zdjecia kolekcji zrobic :D

Super ten sklep Fallen Temple, nie slyszalem o tym wczesniej.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #201 dnia: Pt, 11 Marzec 2022, 17:02:04 »
Całe swoje życie spędziłem na prawym brzegu Wisły, na drugiej stronie źle się czuję, haha (no dobra miałem epizod z Bielanami, cudowna dzielnica i często tam wracam). A tak GRCHW 4 ever jak już wszystko poogarniam to na bank się pochwalę, ale to jeszcze potrwa. Nie mam czasu by to spakować, non stop praca. Fallen Temple świetny sklep. Polecam.
« Ostatnia zmiana: Pt, 11 Marzec 2022, 17:20:02 wysłana przez AntekSocjalny »

Offline Kielo

« Odpowiedź #202 dnia: Pt, 25 Marzec 2022, 17:38:57 »
Jedna nowosc i dwie staruszki:

Przy okazji - temu wydawnictwu stuknela okragla czterdziestka pare dni temu. Najlepszego  ;)

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #203 dnia: So, 26 Marzec 2022, 07:58:37 »
Kiedyś też sobie Żelazną Dziewicę skompletuję na winylu, a przynajmniej kilka pierwszych albumów. Teraz mam na cd, ale wiadomo, że w czasie youtube czy spotify prawdziwy fan musi mieć wydanienjednego albumu w kilku edycjach i formatach

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #204 dnia: Wt, 29 Marzec 2022, 16:41:40 »
Wczoraj przewiozłem winyle. Na starym mieszkaniu zostały jeszcze epki i najgorsze...płyty cd na chwilę obecną tak prezentują się półki...

Offline Kielo

« Odpowiedź #205 dnia: Wt, 29 Marzec 2022, 20:36:06 »
Polki mnie sie mocno podobaja  ;D

Bender

• Gość
« Odpowiedź #206 dnia: Wt, 29 Marzec 2022, 21:12:29 »
Fajne, tylko oczyma duszy widzę dolne rogi winyli masakrowane odkurzaczem O_O

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #207 dnia: Wt, 29 Marzec 2022, 22:01:04 »
Kupiony Samsung Jet, idealnie omija rogi

Online Leyek

« Odpowiedź #208 dnia: Pt, 01 Kwiecień 2022, 22:57:27 »
Dzisiejszy wypad do Empiku.

RHPC to jedyna oprócz Kreatora płyta jaką planowałem w tym roku jako zakup day one.

Ironi i soundtrack GotG kupione z promocji w zamian za magazyn Relax (którego specjalnie zbyt dobrze nie szukałem ;) ).
Nie jest to moja ulubiona płyta IM (choć też dawno nie słuchałem), ale za to zawiera mój ich ulubiony utwór - Revelations, genialne koncertowo The Trooper. Icarus też jest spoko.

Guardiansi bardziej kupione pod syna, bo się wkręcił po pograniu w Lego Avengers, gdzie Star-Lord jako specjalny ruch chodzi i słucha Come and get your love. Choć ja tą płytkę też dość lubię to wreszcie będzie w porządnej jakości.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #209 dnia: Wt, 12 Kwiecień 2022, 17:35:35 »
Pierwsze z dwóch oczekiwanych zamówień z Fallen Temple. Trzy płyty Burzum (Aske!!!) plus Venedea, klasyk polskiej sceny pagan (heavy) metal. Dalej lecimy z polskim black metalem. Pierwsze demo Szron plus trzeci pełny album oraz klasyk z początku lat 90tych Xantotol. Pierwsza profesjonalna epka oraz składak na którym znajdują się dwie pierwsze demówki. Na koniec debiut Zmory oraz split demo Żmij / Gontyna Kry.

Do tego zakupiony nowy zestaw stereo, gramofon, wzmacniacz i głośniki. Jak wszystko podłączę to sie pochwalę