Zakupy z Agonii.
Pestilence - tak promowaliście to wziąłem 2 najlepsze płytki i najnowszą, bo zawsze jakoś było mi nie po drodze posłuchać tej kapeli na poważnie (no i teraz na razie też jeszcze oprócz jakichś pojedynczych przesłuchań nie zapoznałem się bardziej

)
Arsis - "Visitant" - swego czasu słuchałem trochę "We Are the Nightmare" i "Starve for the Devil" to jak jeszcze nasza Agonia Records wydała nową płytę w Europie to nie mogłem nie wziąć. Wg mnie poszli do przodu, wszystko co najlepsze w muzyce zostało, łamana struktura utworów, "piszczące" solówki, a trochę mniej wylukrowane to jest niż na wczesniejszych płytach. Do tego równa płyta bez zapychaczy. Bardzo udany zakup. Wziąłem jeszcze koszulkę, coś trzeba mieć na koncerty, a stare już wszystko pospierane
Azarath - 2 płytki na poważniejsze zapoznanie się z zespołem, bo też mi było jakoś zawsze nie po drodze. Kiedyś widziałem na żywca i było ok.
Infernal War "Terrorfront" - szkoda, że w reedycji taka nudna okładka. Oryginalna miała moc:
https://i.postimg.cc/RFgWZD21/iw.jpg i fajny klimacik.
Sama płyta to dla mnie kult. 30 minut agresji, terroru i blastów

Jedna z moich ulubionych krajowych kapel. Dużo blacku nie słucham, ale jak już słucham to właśnie taki z naleciałościami deathu.
I na dodatek
EP-ka Infernali, bardzo dobra choć króciutka. Ale i tak obok debiutu to chyba ich najlepsza płyta.
Jak będę miał chwilę to wrzucę jeszcze ostatnie zakupy z Mystica, choć tam to też głównie starocie

nadrabianie zaległości w płytowych wydaniach.