Autor Wątek: Kolekcje muzyczne  (Przeczytany 69877 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AntekSocjalny

Odp: Kolekcje muzyczne
« Odpowiedź #180 dnia: So, 05 Luty 2022, 19:56:45 »
Nie mam pojęcia która na Panzera nie mogłem trafić ostatnio. Jak tylko pojawił się na czarnym placku w Fallen Temple to zakupiłem. Przy okazji uskuteczniłem rezerwację na Burzum "Burzum" i "Aske" oraz Emperor "In The Nightside Eclipse", ale ze względu na późny termin wydania Emperor (koniec lipca) to prędko się nie pochwalę

Offline Kielo

« Odpowiedź #181 dnia: Nd, 06 Luty 2022, 21:44:25 »
Ja tez bym z checia tego Emperora przytulil bo tylko na CD mam, ale tyle nowosci wychodzi teraz, ze nie wiem czy kasy starczy ;)

Dark Funeral, Watain, Septicflesh, Kreator, Ghost, Arch Enemy, Venom Prison, Immolation a z nie-metalu Eddie Vedder, Red Hot Chili Peppers... Panie premierze, jak tu zyc?

Online Leyek

« Odpowiedź #182 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 23:55:33 »

Zakupy z Agonii.

Pestilence - tak promowaliście to wziąłem 2 najlepsze płytki i najnowszą, bo zawsze jakoś było mi nie po drodze posłuchać tej kapeli na poważnie (no i teraz na razie też jeszcze oprócz jakichś pojedynczych przesłuchań nie zapoznałem się bardziej :) )

Arsis - "Visitant" - swego czasu słuchałem trochę "We Are the Nightmare" i "Starve for the Devil" to jak jeszcze nasza Agonia Records wydała nową płytę w Europie to nie mogłem nie wziąć. Wg mnie poszli do przodu, wszystko co najlepsze w muzyce zostało, łamana struktura utworów, "piszczące" solówki, a trochę mniej wylukrowane to jest niż na wczesniejszych płytach. Do tego równa płyta bez zapychaczy. Bardzo udany zakup. Wziąłem jeszcze koszulkę, coś trzeba mieć na koncerty, a stare już wszystko pospierane :)

Azarath - 2 płytki na poważniejsze zapoznanie się z zespołem, bo też mi było jakoś zawsze nie po drodze. Kiedyś widziałem na żywca i było ok.

Infernal War "Terrorfront" - szkoda, że w reedycji taka nudna okładka. Oryginalna miała moc: https://i.postimg.cc/RFgWZD21/iw.jpg i fajny klimacik.
Sama płyta to dla mnie kult. 30 minut agresji, terroru i blastów :) Jedna z moich ulubionych krajowych kapel. Dużo blacku nie słucham, ale jak już słucham to właśnie taki z naleciałościami deathu.

I na dodatek EP-ka Infernali, bardzo dobra choć króciutka. Ale i tak obok debiutu to chyba ich najlepsza płyta.

Jak będę miał chwilę to wrzucę jeszcze ostatnie zakupy z Mystica, choć tam to też głównie starocie :) nadrabianie zaległości w płytowych wydaniach.
« Ostatnia zmiana: Wt, 08 Luty 2022, 00:28:33 wysłana przez Leyek »

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #183 dnia: Wt, 08 Luty 2022, 06:48:36 »
Bardzo ładne zakupy. Probs za Infernali, czołowka polskiej sceny. Również uważam, że okładka reedycji  "Terrorfront" jest słaba i nie ma porównania do oryginału. Azarath będę widział w przyszłym tygodniu przed Vader w Warszawie

Offline HugoL3

« Odpowiedź #184 dnia: Wt, 08 Luty 2022, 19:18:38 »
Patrząc na przeważające gusta użytkowników forum, to raczej nie znajdą w moich zbiorach niczego interesującego, ale zawsze starałem się wybierać takie płyty, które są dla mnie ważne. Z czasem gdy kompakty zaczęły drożeć i być trudniej dostępne odechciało mi się ich zbierać.
Wiem, że dziś możemy zamówić płytę z każdego miejsca na ziemi, jednak ja płyty kupowałem osobiście w różnych sklepach co też miało dla mnie jakiś dodatkowy urok.
Na ten moment dokupuje tylko płyty mojego ukochanego Green Daya, które nie cieszą już tak ja kiedyś zarówno jeśli chodzi o formę wydania jak i warstwę muzyczną.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #185 dnia: Wt, 08 Luty 2022, 20:50:16 »
Nie no, przyjemna kolekcja. Beastie Boys zawsze z przyjemnością posłucham, a i Ice Cube nie jest mi obcy uwielbiam punk rocka, ale Green Day nigdy nie trafiał w moje gusta. Zdecydowanie wolałem Offspring, Rancid, Pennywise czy Bad Religion, a nawet Blink 182

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #186 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 18:57:55 »
Dzisiaj przyszły...ze Słowacji zespołu nie trzeba przedstawiać, dwa klasyczne albumy z czasów gdy grali jeszcze czarny metal, a nie ten obecny szit. Za Nergalem nie przepadam, jest dla mnie pajacem...ale do albumu "Grom" można ich posłuchać
« Ostatnia zmiana: Śr, 09 Luty 2022, 20:17:48 wysłana przez AntekSocjalny »

Offline Kielo

« Odpowiedź #187 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 00:16:52 »
@Leyek - wow, to sie nazywa super zakupy  :) props za Pestilence, ale ja najbardziej polecam trzeci album Testimony of the Ancients. Kup, nie pozalujesz  :)

@HugoL3 - gusta sa napewno rozne, tylko akurat nam sie chce wrzucac zdjecia. Ale AntekSocjalny znany jest z zamilowania do Hip Hopu wiec masz juz jedna bratnia dusze.

@AntekSocjalny - ja slucham i wczesnego i poznego Behemotha, tyle, ze traktuje to jako dwie zupelnie rozne kapele
 Duzo latwiej wtedy. A wogole dla mnie Grom to najlepsza plyta z calej dyskografii.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #188 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 06:45:19 »
Hahaha, słucham tylko polskiego HH i to zespołów powstałych w latach 90tych. Po prostu tego słuchałem na poczatku w podstawówce i pozostał sentyment. To jest ta sama zasada co z TM-Semic współczesny polski HH jest nie do słuchania

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #189 dnia: Wt, 15 Luty 2022, 19:59:08 »
Dzisiaj wpadło spore zamówienie z przedstawicielami polskiej sceny black metalowej. Z całej paki znałem tylko Saltus i Mystherium. Oba składy w klimatach pagan. Reszta zespołów to całkiem młode hordy czczące Szatana, hehe. Poznałem je dzięki Black Metal Promotion Polska scena przeżywa renesans
« Ostatnia zmiana: Wt, 15 Luty 2022, 20:39:55 wysłana przez AntekSocjalny »

Offline Kielo

« Odpowiedź #190 dnia: Śr, 16 Luty 2022, 10:11:02 »
Swietne zakupy! ja z tego zestawu znam tylko Czort i Aryman, tez oczywiscie dzieki Black Metal Promotion :)

Polska scena BM jest w tej chwili na poziomie na jakim nie byla nigdy. Ja tez niedlugo powinienem otrzymac kilka rzeczy z tej wlasnie sceny.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #191 dnia: Śr, 16 Luty 2022, 10:49:39 »
Polecam Saltus. Jak lubisz słowiańskie klimaty to jest to jeden z fajniejszych zespołów w tej kategorii. Horns to dla mnie nowość, ale fajnie grają. "Śmierć nie jest granicą" to ich drugi lp, pierwszy powinien przyjść mi na dniach. Sporo nowych, dla mnie, bandów zamówiłem i czekam na paczki.
« Ostatnia zmiana: Śr, 16 Luty 2022, 11:03:34 wysłana przez AntekSocjalny »

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #192 dnia: Śr, 16 Luty 2022, 16:54:39 »
No to myk. Dzisiaj przyszły...pierwszy longplay Horns "Czerń" oraz drugi i jak narazie ostatni album finów z Vargrav. Podobno finowie odnaleźli nigdy nie wydany album Emperor i wydali go pod własnym szyldem śmiechy śmiechami, ale "Reign In Supreme Darkness" mógłby być kontynuacją "In the Nightside Eclipse" Emperor

Offline Kielo

« Odpowiedź #193 dnia: So, 26 Luty 2022, 15:57:45 »
Troche roznosci. Glownie polskie zaleglosci I takie tam  :)

Bender

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: So, 26 Luty 2022, 17:58:55 »
mam na winylku tego blechacza  8)