Autor Wątek: Kolekcje muzyczne  (Przeczytany 52488 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AntekSocjalny

Odp: Kolekcje muzyczne
« Odpowiedź #540 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 09:33:24 »
Z tego co czytałem to ostatnio był jakiś problem z dostawą CD, a winyle głównie na zamówienie (pojawiają się na Fallen Temple) chyba, że od zagranicznego wydawcy

Offline Leyek

« Odpowiedź #541 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 01:26:36 »
Koledzy po stronie blacku to tylko wrzucę info, że na stronie Agonii są dostępne na winylach (podobno pojedyncze sztuki odnalezione w magazynie) "dwójka" i "trójka" Infernal War (szkoda, że nie Terrorfront) czy trudny u nas do dostania w tej formie najnowszy album Manbryne. Ceny dość wysokie, ale z kodem na -20% (spookysales) co wyskakuje na stronie do przeżycia. W dobrej cenie też wychodzi z tym kodem np. "trójka" Voidhangera.

Fotki wrzucę jak przyjdzie zamówienie, a znając ten sklep pewnie za pierwszym razem coś zapomną spakować ;)

Offline AntekSocjalny

Kolekcje muzyczne
« Odpowiedź #542 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 06:42:44 »
O proszę. Dzięki za cynę „Redesekration” posiadam na winylu, z tego co pamiętam „Axiom” nie jestem pewien. Voidhanger tydzień temu zagrał świetny koncert w Warszawie na kolejnej edycji Metal Kommando

Offline Leyek

« Odpowiedź #543 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 09:03:35 »
Słyszałem. Już 2 okazję w tym roku wpuściłem żeby ich zobaczyć na żywca. Ale za to mam już bilet zaklepany na Infernali :-)

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #544 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 10:54:37 »
No i elegancko. Ja w tym terminie celuję w Gdynię i w boysbandy z Finlandii, zwłaszcza White Death

Offline Leyek

« Odpowiedź #545 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 11:15:59 »
@up

Już w Gdańsk musisz celować :)

News! Zmiana lokalizacji wydarzenia!

Po wycofaniu się klubu Podwórko art - scena ucho, podjęliśmy walkę o znalezienie nowego, godnego tej sztuki, lokalu. Black Metal to wojna, a na wojnie nie wolno się poddawać. Także uspokajamy wszystkich zainteresowanych, iż koncert się odbędzie w Gdańsku, w dobrze skomunikowanym miejscu. Dokładnej lokalizacji nie podamy, by uniknąć powtórki sytuacji w Gdyni. Za utrudnienia przepraszamy.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #546 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 11:19:06 »
Aktualizacja. Kieruję w Gdańsk

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #547 dnia: Wt, 05 Listopad 2024, 18:22:09 »
Leyek jeszcze raz dzięki za cynk z Agonia Rec. Okazało się, że nie mam dwóch placków Infernal War, więc zamówiłem i grzecznie czekam na paczkę żeby nie było, że nie na temat, dzisiaj odebrałem. Pod ten przyszłoroczny Mystic

Offline Kielo

« Odpowiedź #548 dnia: Cz, 21 Listopad 2024, 20:18:19 »
Dawno mnie tu nie bylo, ale niewiele nowych rzeczy przybylo. Dwa winyle - najnowszy Ghost i najnowszy Shining (mam na cd, ale sie spodobal mocno) i trzy starocie na CD:

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #549 dnia: So, 23 Listopad 2024, 13:10:02 »
Wstyd się przyznać, ale znam tylko Therion i z nazwy Ghost 🫣 dzisiaj odebrałem paczkę z Agonia Records (@Leyek jeszcze raz dzięki za cynk, jak koncert?), a w niej drugi i trzeci pełniak Infernal War oraz trzeci LP Voidhanger

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #550 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 19:31:30 »
Siekiera „Nowa Aleksandria” no cóż…przez wiele lat nie byłem w stanie przekonać się do tej płyty. Siekiera to punk rock po lini The Exploited, z Budzyńskim na wokalu, a nie jakieś nowo falowe smęty. Mamy grudzień 2024 roku, a ja świadomie zaopatrzyłem się w tego LP. Na drugim zdjęciu, najnowszy album, OSTR „XX”.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #551 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 11:49:37 »
No to jedziemy z tym koksem. Dzisiaj pomieszanie z poplątaniem, ale i spory wrzut. Na pierwszy ogień idzie Włodi i jego trzeci LP oraz Epka. Dalej mamy kultowych hardcorowców z Warzone i ich debiut oraz The Interrupters z Los Angeles łączący punk ze ska. Jest to ich trzeci pełniaczek. Cryptic Slaughter to kultowi crossoverowcy ze słonecznej Kalifornii. Tutaj na dwóch pierwszych LP. Poniżej black metalowcy ze Szwecji czyli debiut Nifelheim, a na deser Graveland z anglojęzyczną wersją płyty „Prawo Stali” (dwupłytowe wydanie zawierające jako bonus EP-kę „Raiders Of Revenge”) oraz epka, która była debiutem, Terrestrial Hospice.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #552 dnia: Pt, 27 Grudzień 2024, 16:11:08 »
To chyba ostatnie w tym roku
Biały Viteź „Tam, Gdzie Odlatują Kruki” - drugi pełniak pagan metalowców z Gdańska
Dominance „Slaughter Off Human Offerings In The New Age Of Pan” - blackmetalowy debiut chłopaków ze Szczecina
Emperor „Anthems To The Welkin At Dusk” - chyba nie trzeba przedstawiać? Wreszcie udało mi się zakupić na winylu. Płytę ściągałem z zagranicy, bo na chwilę obecną w Polsce można zakupić tylko picture LP, a tego nie trawię.
The Chisel „Retaliation” - debiut Oi! punkowej ekipy z Londynu
High Vis „Blending” - post punkowy projekt londyńskich hardcorowców. Tutaj drugi pelniak.
Ramzes & The Hooligans „We Are Back!” - co tu dużo mówić? Klasyk polskiej sceny Oi! punk. Jest to debiut „Mechaniczna Pomarańcza” wydana na niemieckim rynku.
Zbeer „Time To Unite” - debiut chłopaków z Sosnowca i Katowic

Offline Leyek

« Odpowiedź #553 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 21:00:04 »
dzisiaj odebrałem paczkę z Agonia Records (@Leyek jeszcze raz dzięki za cynk, jak koncert?), a w niej drugi i trzeci pełniak Infernal War oraz trzeci LP Voidhanger

Dopiero niedawno zobaczyłem, że już tak dawno wrzucałeś fotki swoich winyli. Ja czekałem ze 2 miesiące (!!, wziąłem co prawda jeszcze coś), na początku grudnia zrobiłem jeszcze jedno zamówienie i tuż przed świętami dostałem oba w jednej paczce :) Muszę porobić fotki, choć trochę zaległości powstało, bo ostatnio jak się wkręciłem w winyle to trochę pozamawiałem :) (przez to mniej komiksów, ale to też w sumie dobrze ;).

Koncert Infernali zajebisty. Agresja, wściekłość plus taka nonszalancja. Nagłośnienie też chyba spoko (oceniam po poprzednich kapelach, bo tutaj poszedłem prawie pod samą scenę). Do tego naprawdę dobre  supporty (dawno nie byłem na tak równym koncercie). Hell-born od razu widać, że weterani, Crippling Madness - świetni, Gallower też fajny black/thrash.
Tydzień później byłem jeszcze w Łodzi na Scepticu - też świetna sztuka. Technicznie wiadomo ekstraklasa, ale i agresywniejsze brzmienie niż na płytach studyjnych co u nich się świetnie sprawdza. Supporty za to słabawe. No i frekwencja żenująca jak na taką kapelę, na oko 70-80 osób i marne wyjaśnienie, że równolegle był wtedy w Łodzi inny koncert.
A tydzień później zakończyłem koncertowy hattrick koncertem Mastera. Też pierwszej klasy występ. Plus jak zawsze bardzo dobre na żywo Pandemonium. Za to zawiódł mnie kompletnie North, który jakiś czas wcześniej kumpel mi chwalił. Tak jednostajnej muzy dawno nie słyszałem.

PS. Dominance winyla też wczoraj zamówiłem ;)

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #554 dnia: Nd, 29 Grudzień 2024, 12:15:40 »
Zazdroszczę tych Infernali. Słyszałem, że ludzi od groma było? Crippling Madness jest kozak! Jakoś na początku roku widziałem ich na małym koncercie w Warszawie i pozamiatali Dominance to bardzo dobry zakup, również miałem przyjemność widzieć na żywo i również byłem zadowolony. Dziwię się, że North Ci nie podszedł. Dla mnie to kultowy zespół, zwłaszcza pierwsze albumy. Jakoś w marcu będą grali w Stolicy razem z Biały Viteź i Saltus